Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

68%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

10%
Nee, had meer verwacht

23%

Stemmen: 200

Speler van de week

Naam:
Anwar Tarfit
Leeftijd
25
Positie:
Buitenspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC ook niet via nacompetitie naar tweede klasse

Gepost door:Dennis // 2019-06-02 20:05:28 // 2200 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om de negatieve spiraal sinds het debacle in Steenbergen teniet te doen. Het eerste duel in de nacompetitie was meteen het eindstation. Mede door twee toegekende strafschoppen werd er met 3-1 verloren op bezoek bij WSC.

Trainer-coach Koos Waslander moest flink puzzelen aan zijn opstelling, en belde zelfs Lars de Voogd op om op de bank plaats te nemen. Quincy Schouten, Levy Schotel en Adnane Samra waren geblesseerd, Mike Schalk gestopt, Marouane Hamdoune was uiteraard geschorst en Jacques Dekker reageerde de gehele week niet op telefoontjes vanuit RBC. Ook in Waalwijk was hij niet te bekennen. Daardoor moest er weer een groot beroep gedaan worden op spelers van RBC U19. Doelman Barry Knook had weer een basisplaats. Op het middenveld begon Mohamed Azaimi, maar na twintig minuten was ook zijn partij over. Hij kon door een blessure niet verder. De Voogd nam zijn plek over.

Onder de warme zon hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Jelte Pal was het dichtst bij een treffer, toen zijn inzet in het zijnet verdween. Voor de rest speelde hij een povere wedstrijd, hield de boel op en verloor ontzettend vaak de bal. Na een kleine 25 minuten was het raak voor de thuisploeg. Aan de rechterkant brak WSC door, Anass el Gamali werd uit het centrum getrokken en de nummer negen van de Waalwijkers kon helemaal vrijstaand simpel in de hoek schieten. Niet veel later werd Jeroen Molenaar uitgekapt, waarna de aanvaller van WSC erg gemakkelijk over het been heen ging, maar wel een penalty eruit sleepte. Knook stopte vorige week nog een pingel en ook nu zat ie er ontzettend dichtbij, maar nu zat hij wel: 2-0. RBC wist buiten het schot van Pal niets meer te creëren. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. RBC ging met meer power spelen, vooral als men de bal niet had en kreeg al snel een strafschop toegekend. Een bal door het centrum werd tegengehouden door een verdediger van WSC met de arm. Anwar Tarfit schoot de strafschop binnen. WSC moest achteruit en RBC leek dan toch eindelijk de trekker over te gaan halen. Er waren twee enorm grote kansen, maar het leek wel of de Roosendalers de bal in het doel wilde lopen. In plaats van in kansrijke positie op doel te schieten werd toch nog breed gelegd, waarna de bal alsnog door de thuisploeg weggewerkt kon worden.

Na de storm kon RBC het niet meer belopen, door de zwakke conditie die de laatste weken - ondanks de inzet van Waslander en daarvoor Jack Embregts - niet meer ingehaald kon worden. WSC kon gemakkelijk bij Knook opduiken, maar RBC O19-goalie wist met een katachtige redding een schot uit de kruising te tikken Even later onderscheidde hij zich weer door een schot in de korte hoek te pareren, daarna pakte hij weer een schot in de korte hoek. WSC moest uiteindelijk opnieuw een strafschop krijgen om Knook te verslaan. Ook nu zat hij weer in de goede hoek, maar ook deze penalty werd goed ingeschoten. Na de 3-1 kon RBC geen kansen meer creëren.

RBC speelt derhalve volgend jaar opnieuw in de derde klasse.

WSC - RBC 3-1 (2-0)
1-0
2-0 (strafschop)
2-1 Tarfit (strafschop)
3-1 (strafschop)

Opstelling RBC: Knook, Coulibaly, El Gamali, Molenaar (Schuit), Bus; Azaimi (De Voogd), De Klerk, Elst; Pal (Muurmans), Yaqoubi, Tarfit

 

 

Reacties

Ivo

2019-06-02 22:42:40

Was inderdaad te verwachten Adje. Als je dan leest dat een speler niet eens de telefoon opneemt zegt dat genoeg over de motivatie bij sommigen. Dat is wel triest. Natuurlijk is het balen voor de supporters als het weer zo mis loopt. 

Maar het is ook jammer voor de jongens die doorgingen en probeerden er nog wat van te maken. En ook voor de jeugdspelers die onder lastige omstandigheden moesten invallen. 

Over 2 weken verloopt de overschrijvingstermijn voor het nieuwe seizoen. Ik hoop dat de mannen met een RBC-hart blijven en RBC meer dan ooit kijkt naar de motivatie en inzet van spelers die ze erbij halen. Geef anders de eigen jeugd maar de kans om door te stromen, ipv dat er van buitenaf weer allerlei passanten en avonturiers worden gehaald. Dat levert al zoveel jaren frustratie op, dat moet maar eens ophouden.

Adje

2019-06-02 22:06:12

Zat eraan te komen, ik denk niet dat veel mensen nog vertrouwen hadden in n goede afloop van dit seizoen.

Gast

2019-06-02 22:23:25

Wel apart, er worden hier 2 reacties verwijderd. De een gaat over de wedstrijd, de ander over het verschil in betaling van spelers. Mag de waarheid er niet meer toe doen? 

Sam

2019-06-02 22:44:22

Jammer dat het niet gelukt is, alles is aanwezig voor minimaal 1e klas.

Maar wanneer ik Denise begrijp: toch betaald voetbal, alleen krijg niet iedereen hetzelfde.

Ouwegetrouwe

2019-06-02 22:45:34

de foto´s dan maar.

https://myalbum.com/album/LPNLG52CFU5V

Sam

2019-06-02 22:58:57

Maar wanneer Schalk is gestopt, dat zeg toch wel iets.

Hopelijk komt Voogd volgend jaar toch nog voor RBC voetballen

Waar is Leest eigenlijk gebleven.

RBCFOREVER

2019-06-02 23:02:23

Leest zat op de bank. 

Ouwegetrouwe

2019-06-02 23:16:41

Succes gisteren bij de V A RBC, de JO9 en JO11-1 wonnen de districtsbekers van Zuid1:

https://myalbum.com/album/h7t7qSg48Tc6

https://myalbum.com/album/WCv4TkYshG9y

RBCFOREVER

2019-06-02 23:44:28

@Sam: Schalk is gestopt omdat hij het voetbal niet meer kan combineren met zijn baan.

HenkieVos

2019-06-03 08:01:42

En zo eindigt een seizoen waarin je twee maanden geleden al kampioen had kunnen en moeten zijn met een kater die zijn weerga niet kent. De meeste spelers zullen blij zijn dat het seizoen er op zit en een aantal zal met gezwinde spoed vertrekken naar een club in de omgeving waar ze voor hetzelfde geld, of iets meer, hun kunsten mogen vertonen, met een garantie op meer beleid en stabiliteit dan in de Roosendaalse duiventil. Bestuursleden zijn dit jaar over elkaar geduikeld over heikele punten en de paar beslissingen die wel genomen zijn, waren verkeerd of kwamen op het verkeerde moment. Koos Waslander zal ook de eer aan zichzelf willen houden en de komende dagen zal duidelijk worden hoe groot het spoor van vernielingen is wat dit seizoen is aangericht in sportief opzicht. En hoe zou het staan met de 'geïnteresseerde partijen' met wie ome Paul in gesprek is voor de exploitatie van het stadion? Wordt er volgend jaar uberhaupt nog gevoetbald aan de Borchwerf of rijdt er binnenkort na 8 jaar opnieuw een vrachtwagen voor die de grasmat komt ophalen?

Zuidzijde

2019-06-03 09:56:04

Ik denk het laatste. Jammer

Rbcfan

2019-06-03 12:38:30

Wat een onzin reacties weer, zo jammer. Natuurlijk staan ze er volgend jaar weer en gaan we ook weer kijken, de schade os aangericht door de twee heren welke ieder de naam van weet. Eerste team dramatische trainingen daar kon Koos op zo kort tijdsbestek niets meer aan veranderen en organisatorisch hebben beide heren er van horen zeggen een puinhoop van gemaakt. Koos lekker laten werken aan een nieuw team dan zal vast goed komen 

EricK

2019-06-03 13:38:19

Die Dekker, leeft hij nog? Misschien moeten we 112 bellen, er kan zomaar iets ernstigs aan de hand zijn 

HenkieVos

2019-06-03 14:42:17

@Rbcfan

Ik ga Henk en Gerjo zeker niet de hand boven het hoofd houden. Maar in augustus iemand hoofd opleidingen en hoofdtrainer (twee belangrijkste functies zo ongeveer) maken en dan een maand of 7 later zeggen dat het allemaal aan hen ligt, dat is wel erg makkelijk. Ik denk dat het goed is dat ze weg zijn, maar dit is toch gewoon simpelweg heel slecht gemanaged?

Rbcfan

2019-06-03 14:52:16

@henkie idd eens mbt aanstelling. Een goede voetballer is per definitie niet direct een goede trainer laat staan een organisatie leiden, daar hadden andere keuzes gemaakt moeten worden 

EricK

2019-06-03 15:17:05

Eens met HV, hoe afscheid van Henk gemanaged is is gewoon dramatisch. BTW, Henkie: weet jij meer over het stadion?

Adje

2019-06-03 21:39:26

Ik vraag me eerder af wat de gedachte achter je opmerking is Denise of wie je ook zijn mag. Je kunt het eens of oneens zijn met het beleid, maar je moet nooit met bedragen gaan gooien op deze site. terecht dat de vorige post hierover is verwijderd en deze zal er ook wel afgaan vermoed ik.

Ik sta ook totaal niet achter het beleid wat RBC momenteel voert, maar dat jeugdspelers n x-bedrag aan contributie betalen, is puur toe te schrijven aan de ouders zelf, ga dan niet natrappen door dit openbaar te maken op n supporters site, Ouders blijven zelf veratwoordelijk voor wat ze uitgeven aan de hobby van hun kind.

Rbcfan

2019-06-03 21:43:23

eens met Adje, ongepaste reactie en via een site onrust proberen te stoken. Was dat niet toevallig het hulpje van die twee heren