Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

68%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

10%
Nee, had meer verwacht

23%

Stemmen: 200

Speler van de week

Naam:
Anwar Tarfit
Leeftijd
25
Positie:
Buitenspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest en treft WSC in nacompetitie

Gepost door:Dennis // 2019-05-26 19:42:24 // 1383 keer bekeken

RBC heeft ook het laatste competitieduel niet kunnen winnen. In het eigen Herstaco Stadion verloor het mer 1-2 van laagvlieger Victoria'03. 

Bij RBC stond er een nieuwe keeper in het doel. Barry Knook, keeper van RBC O19, mocht het doel verdedigen. Er waren ten opzichte van vorige week nog meer wijzigingen. Mohamed Azaimi en Gino de Klerk zijn op tijd fit voor de nacompetitie en begonnen vandaag gelijk in de basis. Jacques Dekker kon daardoor weer in de vleugelaanval beginnen en Aboubacar Coulibaly nam diens posities als rechtsback over. 

Het spel was vanaf het begin voor RBC. Victoria'03 werd naar achteren gedrukt en moest het vooral via counters hebben. De Roosendalers kregen de eerste grote kans via Mujib Yaqoubi. Anwar Tarfit brak door op links en Yaqoubi trok naar de eerste paal. Een sliding van een verdediger voorkwam een doelpunt. Na een klein half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een vrije trap werd Knook in zijn eigen hoek verrast, 0-1. Daarna herstelde Knook zich weer. Eerst wist hij een inzet van dichtbij te keren en niet veel later wist hij met een goede save een simpel toegekende strafschop te keren.

In de tweede helft kwam RBC al snel op gelijke hoogte. Het begin was voor Victoria'03, maar daarna nam de Roosendaalse ploeg het heft weer in handen. Een schot van Randy Elst werd gepromoveerd tot doelpunt. Daarna leek RBC door te gaan drukken, maar langzamerhand nam de ploeg uit Oudenbosch de regie toch weer over. Uit de tweede lijn werd knap in de verre bovenhoek geschoten, 1-2. RBC kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar net als de vorige weken gingen deze er niet in.

RBC treft in de eerste ronde van de nacompetitie WSC. Volgende week moet de ploeg van trainer-coach Koos Waslander op bezoek bij de club uit Waalwijk. Bij winst gaat RBC naar de halve finale. Bij verlies is het seizoen klaar. Mogelijk dat Quncy Schouten volgende week toch inzetbaar is. De centrale verdediger gaat deze week van dag tot dag bekijken of de situatie verbeterd. 

RBC - Victoria'03 1-2 (0-1)
0-1
1-1 Elst
1-2

Bijz: Knook stopt strafschop

Opstelling RBC: Knook, Coulibaly (Schuit), El Gamali, Molenaar (Schotel), Bus; Azaimi (c), De Klerk (Pal), Elst; Dekker, Yaqoubi, Tarfit

Reacties

Ouwegetrouwe

2019-05-26 21:39:05

de foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/ntrK2SBwyuaS

Rbcfan

2019-05-26 22:48:42

Zonde van de nederlaag, 2e was zuiver buitenspel, maar goed Terneuzen wint dus had weinig verschil genaakt. Blessures komen terug al zal WSC een zware pot worden. Hopelijk kan ieder zich nu wel motiveren en er nog een keer vol voor gaan. Positieve punt zijn de jongelingen van de o19, Knook, Coulibaly Bus verdienstelijk gespeeld 

HenkieVos

2019-05-27 10:58:54

Nou, daar gaat ie. Een positivist zegt dat het seizoen nu pas begonnen is. Een realist vraagt zich af of de spelers niet mentaal al lang gebroken zijn. Hopelijk weet men zich op te laden voor wat het toetje van het seizoen moet worden. Benieuwd overigens hoeveel spelers er straks weggaan en blijven. Kunnen er in elk geval nooit 15 zijn