Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

68%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

10%
Nee, had meer verwacht

23%

Stemmen: 200

Speler van de week

Naam:
Anwar Tarfit
Leeftijd
25
Positie:
Buitenspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC kansloos ten onder in Terneuzen

Gepost door:Dennis // 2019-05-19 21:19:39 // 2120 keer bekeken

RBC heeft de tweede plaats in de derde klasse A op bezoek bij Terneuzen niet kunnen verdedigen. De Roosendalers hadden het betere van het spel de eerste twintig minuten, maar nadat Quincy Schouten geblesseerd afhaakte en twee doelpunten snel achterelkaar vielen nam de thuisploeg de regie volledig over. RBC mocht achteraf nog blij zijn met een 6-0 nederlaag. 

Bij RBC begon Joeri Leest weer in de goal. Achterin begon Huub Schuit in de basis. Voorin was weer een plek voor Jelte Pal. Ook RBC O19-speler Aboubacar Coulibaly had ook weer een basisplek.

De Roosendalers begonnen het duel goed met een bal op de paal. Daarna kreeg de thuisploeg een goede kans, maar die wist doelman Leest onschadelijk te maken. De oranje-witten bleven de bovenliggende partij en kwamen een aantal keer gevaarlijk door. Maar telkens viel de bal verkeerd of was de eindpass niet zuiver genoeg. Aan de andere kant was het wel raak na een foutieve pass van Coulibaly. Jeroen Molenaar was te traag om de snelle Constacia af te stoppen, 1-0. Twee minuten later was het weer raak. nu ging Leest in de fout. Een simpel schot van Kiran ging onder hem door. De moed zakte in de schoenen, want daarvoor was Quincy Schouten ook al uitgevallen. De centrale verdediger komt dit seizoen niet meer in actie. RBC kwam nog een aantal keer goed door, maar ook nu was de eindpass niet goed. Aan de andere kant werd een schot uit de tweede lijn door Leest nog gestopt, maar de instormende Constancia schoot de rebound binnen.

In de rust was nieuwbakken coach Koos Waslander druk in discussie met assistent Jack Embregts om het tij te keren. Alle goede bedoelingen ten spijt, RBC werd door de steeds zwakkere verdediging compleet omver gekegeld. Leest wist nog drie goede reddingen te verrichten, maar Kiran - zeker twintig kilo te zwaar - liet daarna even zijn klasse zien. Eerst kwam hij alleen voor de keeper en omspeelde Leest simpel en niet veel later schoot hij ook nog prachtig diagonaal in de kruising.Tussendoor schoot Van den Hout ook nog raak. RBC kwam niet verder dan enkele simpel te pakken afstandsschoten.

Door de nederlaag is RBC plek twee kwijt. Volgende week ontvangt de Roosendaalse ploeg laagvlieger Victoria'03.

vv Terneuzen - RBC 6-0 (3-0)
1-0 Constancia
2-0 Kiran
3-0 Constancia
4-0 Kiran
5-0 Van den Hout
6-0 Kiran

Opstelling RBC: Leest; Dekker, Schuit, Schouten (Bus), Molenaar; El Gamali (c), Coulibaly, Elst; Yaqoubi, Pal (Muurmans), Tarfit

Reacties

Zuidzijde

2019-05-19 20:04:52

Trekken aan een dood paatd

Boegieman

2019-05-19 20:15:13

Als we volgende week zondag verliezen tegen Victoria'03 en Hvv'24 wint op doelsaldo, dan kunnen we ook nog 4e plaats eindigen

Ivo

2019-05-19 20:32:23

Wat is er nu echt aan de hand? Waarom ontbreken er zo veel spelers? Zijn die gestopt? Waar zijn of waren bijvoorbeeld: Azaimi, Schalk, de Klerk, Kuipers, Muurmans, Samra, Schotel, Bosch, de Voogd?

Dit seizoen is voorbij, vergeet het maar. Die nacompetitie hoef je niet eens meer te spelen. Zonder motivatie ben je nergens. 

Rbcfan

2019-05-19 21:17:24

Mensen die niet komen kijken reageren weer het vaakst. Puinhoop ontstaan door de twee vorige heren. Trainen op systeem, conditie, afspraken hebben ze nooit van gehoord. De resultaten verbloemden de onkunde en helaas is het moraal geknakt en door tegenslag lastig het tij te keren. Schalk en Voogd zijn vertrokken, Levi en de Klerk geblesseerd alsmede Samra. Bosch heeft nooit gespeeld dus geen lid van de selectie, komt de schorsing van 4 maanden bij voor de links back en nu ook einde seizoen Schouten. Zit niet mee en merendeel is compleet uit vorm, hoop dat de waarheid boven water komt want BN is erg makkelijk met zijn verhaaltjes 

Michael van der Aa

2019-05-19 21:17:48

@ivo, waar heb jij de afgelopen 25 wedstrijden zitten kijken? Bosch? Dat is niet eens een speler. Aizami geblesseerd , kuijpers bank  , muurmans ingevallen , Samra zegt geblesseerd te zijn , schotel ook geblesseerd evenals de Klerk. De Voogd heeft 2 a 3 x mee gedaan maar die kon het niet combineren. En schalk is gestopt.

De verdediging was drama. Huub heb ik 90 minuten lang geen goed duel aan zien gaan. Molenaar heeft sinds januari ook een flinke terugval. En ik wil de keeper niet afmaken , maar dit kan echt niet. Elke week wel een blundertje. Is het geen zwakke vrijetrap van 45 meter dat erin vliegt , is het wel wat anders. Hamdoune wordt ook vreselijk gemist. Wat een kracht beest is dat. Snelheid , verdedigd iets minder maar dat lostie op met werklust. Scorend vermogen hadtie ook.

Waarvoor de winterstop de ballen erin vlogen gaat er nu niks in. Daarnaast is vrijwel elke kans van de tegenstander een doelpunt. Ik sprak de assistent trainer van terneuzen nog en die was tegen Philipinne geweest. Die gaf de spelers maar 1 opdracht; gewoon alleen maar op goal schieten en je scoor.

Als je telkens in fases sowieso beter ben maar je krijgt door knulligheden telkens de deksel op de neus is soms het lontje op.

Daarnaast heb ik weer met stijgende verbazing het interview met Vos en Prins gelezen. V weet niet dat P juist de gene was die ook om zn ontslag vroeg , om op de troon van V te klimmen. V is vrij naïef dan en P is een wolf in schaapskleren. Hij zal het vast allemaal ontkennen , mij na de wedstrijd vuil aankijken net als laatst maar daar heb ik maling aan. De resultaten mogen er dan niet uitzien , en dat lijkt dan voor de buitenwacht door het vertrek van Vos te komen , maar dat is een samenloop van omstandigheden. De selectie is nu eindelijk bevrijd van deze twee. Nu alleen de resultaten nog.

HenkieVos

2019-05-20 08:55:00

Weet iemand welke onbenul die wedstrijdverslagen maakt voor de 'officiële' RBC-Facebookpagina? Ik som even op he:

- Keeper kon een simpel schot niet keren - Jeroen Molenaar was te traag - De verdediging werd steeds slechter

Het zal allemaal wel waar zijn, maar wel goed voor het moraal om spelers zo openlijk af te fikken. Zo'n Jeroen Molenaar speelde vorig jaar nog in de A1 en heeft gewoon een prima eerste jaar achter de rug. Natuurlijk heeft hij een terugval, en gaat hij mee in de malaise, maar kun je hem dat (19 jaar!) kwalijk nemen? Had dan iets geschreven als 'Jeroen Molenaar kon de aanvaller niet meer afstoppen' of iets dergelijks.

Zullen we die nacompetitie anders gewoon schriftelijk afdoen? Binnenkort schijnen er in Breda wat bestuursplekken vrij te komen. Niks voor jullie?

EricK

2019-05-20 13:07:17

Ik word altijd zo moe van mensen die anoniem allerlei flinke teksten debiteren. Zeg gewoon wie je bent zeg, kom op. HenkieVos bijvoorbeeld. Ik zeg niet dat ik het met je oneens ben en je hebt echt wel goede punten, maar dat anonieme gedoe is zo makkelijk, helemaal omdat je niemand spaart in je teksten. Dat is allemaal prima en hoeft ook niet (liever niet zelfs, want alleen door kritiek kom je verder!), maar zorg dan ook dat je zelf aanspreekbaar bent. Daarmee komt de discussie ook een stuk verder en is wel zo eerlijk. 

Verder altijd die onzin van als je niet elke wedstrijd komt kijken mag je geen mening hebben, of zelfs een vraag stellen, zoals Ivo hier doet. Het is altijd hetzelfde hier: als het niet draait gaat iedereen elkaar vliegen afvangen. Ondertussen lijkt niemand zich hier te realiseren dat er buiten de 15 man die hier nog reageren en elkaar het leven zuur maken plus een paar oude opaatjes op de tribune niemand nog een fuck geeft om RBC. Wees blij dat er nog mensen zijn die uberhaupt de moeite nemen hun laptop open te klappen en hun zorgen te uiten. Zo veel zijn er niet meer. Koester ze. En als dat dan anoniem moet, so be it, beter dan niets, maar Ivo post hier keurig onder eigen naam en uit zijn bezorgdheid. 

En dat de selectie zich bevrijd voelt zie ik niet echt terug in de resultaten, eigenlijk. Ze kunnen allemaal Vos wel een dolk in zijn rug willen duwen, maar laat het dan zelf ook zien. Uitslagen als gister zijn totaal debiel, dus ik zou zeggen: bakkes houden maar, en ga eerst eens presteren voor je weer een trainer (wel een RBC-icoon) eruit werkt. 

Hup RBC. 

Zuidzijde

2019-05-20 13:13:03

Is de puinhoop bij RBC groter of gelijk aan die van NAC ?? 

EricK

2019-05-20 13:17:08

Groter denk ik 

Zuidzijde

2019-05-20 13:31:20

Club zonder eigen accommodatie  heeft geen  bestaansrecht 

EricK

2019-05-20 13:43:55

Wat een onzin. Zo veel clubs hebben geen eigen accomodatie. Ajax is amper eigenaar van de Arena. 

HenkieVos

2019-05-20 14:54:47

@EricK

Weet je wat het is? Wanneer je hier onder je eigen naam post, moet je je inhouden omdat je niemand bij de naam mag aanspreken. Verder maak ik me geen illusies; in het stadion wordt door alle bestuursleden enkel gesproken over 'dat domme rbcfans.nl'. In de wetenschap dat er toch enkelen zijn die wel benieuwd zijn hoe supporters denken, lijkt het me goed om hier geluid te geven. Onder welke naam dat gebeurt, is wat mij betreft van ondergeschikt belang. Volgens mij gaat het om de dialoog, en als we hier allemaal 'ja en amen' gaan zitten knikken, heeft deze pagina helemaal geen functie meer.

Zuidzijde

2019-05-20 15:36:54

Geen supporters, geen club 

EricK

2019-05-20 20:18:53

Met dat laatste ben ik het volledig eens hoor Henkie. 

Zuidzijde

2019-05-20 21:27:57

Erick , bij RBC zijn ze afhankelijk van  een  man .Groot risico . Als die de stekker eruit trekt hebben  ze niets

Dat is het  grote verschil