Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC kan ook niet winnen van Schijf

Gepost door:Dennis // 2019-05-12 20:42:06 // 2311 keer bekeken

RBC heeft ook tegen laagvlieger vv Schijf geen overwinning weten te behalen. De bezoekers kwamen in het Herstaco Stadion drie maal tot scoren. Het vuurde twee maal op doelman Jordi Brühns. Twee maal was het ook raak. Bij het eerste doelpunt werd het doelpunt afgevlagd, bij de tweede poging werd het doelpunt wel goedgekeurd. Daarvoor wist de ploeg uit het gelijknamige dorp ook al tot scoren te komen, maar toen liep men een voorzet van de ingevallen Adnane Samra in het eigen doel. RBC wist wel twee maal de paal en eenmaal de lat te raken. 

Nieuwe hoofdtrainer Koos Waslander had enkele wijzigingen toegepast ten opzichte van vorige week. Michiel Kuipers mocht voor het eerst dit seizoen in de basis starten als linksback. Jordi Brühns nam de plek in van voormalig eerste doelman Joeri Leest. Mo Azaimi was weer hersteld van zijn opgelopen blessure in het duel met SAB en kreeg ook een basisplek. Jelte Pal begon in de punt. 

Het werd al snel duidelijk waarvoor Schijf was gekomen. De poorten werden gesloten achterin en men probeerde via counters eruit te komen. Eenmaal was dat succesvol, maar werd het doelpunt afgevlagd. RBC kwam met moeite door de defensie van de bezoekers. Pal kreeg de grootste kans, maar van dichtbij schoot hij op de paal.

In de tweede helft wisselde Waslander aanvallend. Mike Schalk en Anass el Gamali kwamen binnen de lijnen. Pal wist in de tweede helft opnieuw de paal te raken van dichtbij en RBC had de hulp van een verdediger van Schijf nodig om de score te openen. De ingevallen Samra gaf een lage voorzet die door een speler van Schijf over de doellijn werd gelopen. Lang kon RBC niet van de voorsprong genieten, ook dat is een terugkerend fenomeen. Binnen een minuut was het raak aan de andere kant. De aanvaller van Schijf kon simpel wegdraaien en schoot in de verre hoek de gelijkmaker op het bord. De Roosendalers kwamen in de tussentijd inmiddels met tien man te staan, want Samra was geblesseerd geraakt bij zijn assist op het eigen doelpunt van Schijf. RBC kreeg via El Gamali nog een enorme kans, maar van dichtbij schoot hij op de lat. 

Volgende week gaat RBC op bezoek bij nummer drie Terneuzen. De Roosendalers moeten de ploeg uit de gelijknamige stad op afstand houden, om zo haar nacompetitiewedstrijden thuis te kunnen spelen.

RBC - vv Schijf 1-1 (0-0)
1-0 Eigen doelpunt
1-1

Opstelling RBC: Brühns, Dekker (Schalk/Samra),Schouten, Molenaar, Kuipers (El Gamali); Coulibaly, Azaimi (c), Elst; Yaqoubi, Pal, Tarfit

Reacties

Mr.RBC

2019-05-12 20:45:11

De schande wordt alleen maar groter en groter!

Ivo

2019-05-12 22:19:52

Tja, wat moet je er nog over zeggen. Het is al sinds Steenbergen uit hetzelfde verhaal. Dennis kan z'n verslagen net zo goed copy-pasten. 100 kansen nodig, en voor eigen doel gaat ieder schotje er in. Ook nog mopperen over verdedigend spelende tegenstanders, kom op jongens, tegen clubs als SAB en vv Schijf. Wat verwacht je dan? 

Degene die 7 1/2 jaar geleden had gezegd dat we nu nog aan het ploeteren waren tegen clubjes als Schijf was keihard uitgelachen. Het is triest. 

Zuidzijde

2019-05-13 11:55:30

Het is inderdaad  zeer  triest er zijn geen woorden voo

Ouwegetrouwe

2019-05-13 12:08:42

We hebben de foto's nog:

https://myalbum.com/album/H7jqTpTXkgbR

OD Sjon

2019-05-13 12:20:56

Vormcrisis inderdaad... maar kop op met zijn allen. De nacompetitie hebben we nog!! Come on RBC!

Zuidzijde

2019-05-13 15:54:56

Ik koester de opnames van de grandioze bekerfinale  van vroeger

HenkieVos

2019-05-14 08:40:06

Met poep in de broek richting de nacompetitie, wie had dat drie maanden geleden kunnen denken. Hulde aan de beleidsbepalers die op weg zijn naar weer een hoogtepunt in de toch al zo glorieuze zegetocht sinds de doorstart.

Ivo

2019-05-18 11:34:01

Lekker stuk van Henk Vos in de krant. Heel veel klagen en eigenlijk niks zeggen. Henk bezoekt de wedstrijden nog om dat hij dan juridisch sterker staat. Heeft een advocaat ingeschakeld. Het gaat gewoon om de euro's. 

Ger van der Hoeven

2019-05-18 20:13:50

De enige die niks zeggen zijn de bestuursleden. 

De eerder hier opgehemelde Gerjo Prins als opvolger van Henk Vos heeft nu dus blijkbaar toch de klant van Henk Vos gekozen.

Het is dus blijkbaar niet helemaal een "lulverhaal"!                                                                                       I

Adje

2019-05-18 20:24:45

Enige wat ik erover kwijt wil is dat de supporters in dit geval weer de grootste verliezers zijn, want verwacht van de nacompetitie ook niet veel meer. Seizoen is naar de klote.  Sinds half maart niks meer gewonnen, wie gaat er voor de ommekeer zorgen. Zeg het maar !!! Ik zou niet weten wie.

Ivo

2019-05-18 21:03:52

Het is allemaal te sneu voor woorden. Van 2 kanten. Ondertussen heeft RKVV Roosendaal het gewoon beter voor elkaar. Degelijk bestuur, verenigingsgevoel, prima accommodatie, groeiend ledenaantal, sponsoring etc. die hebben de slag gewoon gewonnen. Bij RBC moet er echt iets gebeuren anders ontstijg je dit niveau niet de komende jaren. 

Kland

2019-05-19 12:46:36

Deze week training gezien? Spelers geven aan onder Koos weer eens écht te hebben getraind. Dat zegt toch wel iets. Werken aan een systeem waar ze eerder nog niet van hadden gehoord. Zegt ook iets. Vos kan alleen jammeren en is ineens vergeten wat hem allemaal is gevraagd. Klaar voor een nieuwe start. Ik heb er vertrouwen in!!

Mr.RBC

2019-05-19 16:28:19

En dat zie je dan ook direct terug aan de uitslag tegen Terneuzen 

Dat zit wel goed met het zelfvertrouwen voor de nacompetitie

Je zou je beter af kunnen vragen wat er met bestuur en de groep is gebeurt en wat er is voorgevallen?

Ivo

2019-05-19 16:43:05

Deze jongens zijn er helemaal klaar mee en zullen blij zijn als het seizoen er op zit. Een groot deel zal wel weggaan en dan hebben we volgend seizoen weer een nieuwe groep met clubhoppers en gelukszoekers. 

Het begint met hart voor je club en dat hebben deze meeste van deze jongens niet. RBC is gewoon weer een tussenstation voor ze. Wanneer komen er nieuwe echte RBC'ers, want sinds de doorstart is het een komen en gaan van spelers en niemand houdt het langer dan 2 seizoenen vol. Er is behalve bij de +/- 150 overgebleven supporters totaal geen verenigingsgevoel en binding. 

Zo bouw je niks op en is dit het plafond. Daar staan we dan met ons stadion en onze prietpraat over de jeugdopleiding en samenwerking met Feyenoord. We staan weer eens voor lul met z'n allen. Dit is een dood spoor. Het wordt tijd voor een nieuw bestuur en een andere koers. 

Adje

2019-05-19 17:37:45

Ivo zal wel weer de hoon van bepaalde personen over zich heen krijgen, maar hij heeft weer 100% gelijk. RBC heeft het ieder jaar over wat voor ambities ze allemaal hebben, er komt steeds niks van terecht. Ook dit seizoen is weer uit gegaan als n nachtkaars. Al diegenen die nog vertrouwen in de nacompetitie hebben zijn volgens mij op 1 hand te tellen.

Jeugdopleiding smeekt om nieuwe aanwas want er zijn zogenaamd n tiental spelers weer vertrokken naar betaald voetbal organisaties. Ik geloof er geen zak van. Als er voorheen al 1 speler doorvloeide werd hij meteen met foto en al op de officiele site van RBC gezet. Ik heb over deze groep doorgestroomde spelers totaal niks gelezen. Volgens mij n verkapte manier om jongens binnen te halen tegen n contributie bedrag wat alle fatsoen te buiten gaat. Spelers uit de jeud zouden toegevoegd worden aan de selectie. Lees wat er op de site staat:  "wil jij straks bij 'n betaald voetbal club spelen en wil je trainen in n stadion onder gediplomeerde trainers kom dan bij RBC". Zegt toch genoeg over de intenties binnen RBC jeugdopleiding. !!!!

Het wordt tijd dat ze op de Borchwerf zich eens gaan realiseren dat de magie RBC allang is uitgewerkt, dat niemand meer staat te springen om te spelen dat RBC met zijn zelf ingenomen beleid de club zelf naar de ondergang aan het brengen is, en zich belachelijk maakt tegenover iedereen die RBC n warm hart toedraagt.

Het blijkt nu dat Waslander ook de kopjes niet meer in de juiste richting kan zetten dit seizoen. Zelfsde 2e plaats is inmiddels verspeeld. Hoe denken ze dit ooit weer op de rails te krijgen,want net zoals Ivo al aangaf, volgend seizoen komen er weer n stel gelukszoekers die totaal niks met RBC op hebben. Dit was niet wat ze bij de heroprichting voor ogen hadden, of misschien wel en is toen het zout strooien in ieders ogen al begonnen.

HenkieVos

2019-05-19 22:12:44

Zand Adje, zand...

Zout in de wond, zand in de ogen

Verder niets toe te voegen aan je betoog, wat in Breda op Eredivisieniveau gebeurt, wordt hier een niveautje of zes lager dunnetjes over gedaan. Ik heb het al eerder geschreven, maar nu het voetbalmuseum vertrokken is vraag ik me af hoe lang onze Zeeuwse buizenkoning nog de deur open blijft houden voor deze bende van ellende.