Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Koos Waslander nieuwe hoofdcoach tot einde seizoen

Gepost door:Dennis // 2019-05-08 13:35:37 // 1118 keer bekeken

Koos Waslander is door het RBC-bestuur aangesteld als nieuwe hoofdcoach na het op non-actief stellen van hoofdtrainer Henk Vos voor de rest van het seizoen. RBC bekijkt de mogelijkheid om Waslander ook na dit seizoen aan de club te koppelen, zo meldt RBCVoetbal.nl. Deze week verbrak hij de samenwerking met hoofdklasser Leonidas, waar hij als interim-hoofdtrainer aan de slag was gegaan.

Waslander is geen onbekende bij RBC. Hij was assistent-trainer van Chris Dekker in 2002-2003, toen de club opnieuw naar de Eredivisie was gepromoveerd. Daarna vertrok hij en begon hij aan een flinke trainerscarriere. Hij werkte achterenvolgens voor de volgende clubs: Spijkenisse, NAC Breda, DOTO, Gouda, DOVO, BVCB, Jong Ambon, Oude Maas, CION, SCO '63, Leonidas (dat toen uitkwam in de Topklasse), de oud Haarlemse profclub EDO, Overmaas en wederom Leonidas, de vierde club van Rotterdam.

Waslander is blij om bij RBC aan de slag te gaan. "Ik heb RBC altijd een hele mooie club gevonden waaraan ik goede herinneringen bewaar. En het is hartstikke mooi om weer in hetzelfde stadion als toen aan de bak te mogen. De ambities van de club spreken me erg aan. Als trainer vind ik het belangrijk om spelers beter te maken en dat ze plezier hebben in het voetbal. Als dat gebeurt, komen de prestaties vanzelf. Ik kijk er enorm naar uit." Ook voorzitter Jos Hermsen is blij met de komst van Koos Waslander: "Met Koos halen we iemand binnen die niet alleen een hoop ervaring als speler met zich meedraagt, maar ook gepokt en gemazeld is in de trainerswereld. En dat is exact wat onze selectie nodig heeft en ambieert."

Morgenavond leidt Waslander de eerste training ter voorbereiding op het duel met vv Schijf. 

Reacties

Zuidzijde

2019-05-09 11:10:00

Succes koos

HenkieVos

2019-05-09 13:32:24

Rooie Koos, de man die voor het schokeffect moet gaan zorgen. Veel succes; hopelijk is hij de realist die inziet dat de komende wedstrijden vooral oefenmateriaal zijn voor de nacompetitie. Als hij daarin de neuzen dezelfde kant op krijgt, kan RBC in de nacompetitie elke tegenstander ondersteboven voetballen. Veel succes.

Boegieman

2019-05-13 07:25:02

Het kan 2 kanten opgaan

Koos Grandioos

Koos Kansloos