Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Sterk RBC moet gelijkspel toestaan in Philippine

Gepost door:Dennis // 2019-04-28 18:42:43 // 2296 keer bekeken

RBC heeft het vandaag niet voor elkaar gekregen om de achterstand op RKVV Roosendaal (vijf punten voorafgaand aan het duel) terug te brengen naar twee punten. De ploeg onder leiding van nieuwbakken coach Jack Embregts legde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen op de mat, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Embregts had de opstelling onderworpen aan flink wat veranderingen. Gino de Klerk was niet inzetbaar vanwege gekneusde enkelbanden. Zijn plek werd overgenomen door Aboubacar Coulibaly. Ondanks dat hij - zeker in de eerste helft - soms wat handelingssnelheid tekort kwam bleef de jongeling van RBC U19 fier overeind. Naast hem bevond zich Anass el Gamali die door de coach een linie naar voren werd gezet. Niet alleen dat, hij droeg ook de aanvoerdersband. Naast Quincy Schouten stond Huub Schuit die, na een lange tijd, weer een basisplek kreeg. Ook hij bleef gemakkelijk overeind. Anwar Tarfit had ook een startbewijs gekregen. Jacques Dekker begon als rechtsback, vanwege absentie van Mike Schalk. Adnane Samra begon in de punt met aan de rechterkant Mujib Yaqoubi. Op tien bevond zich Randy Elst.

RBC opende sterk, heel sterk. Het juk van negativiteit leek volledig afgeworpen te zijn. Er was goed samenspel, men werkten voor elkaar bij balverlies en de individuele kwaliteit van de spelers kwamen helemaal tot uitting De thuisploeg werd op sommige momenten volledig overhoop gespeeld. Al vroeg in de eerste helft viel er dan ook en treffer voor de oranje-witten. Uit een vrije trap van Elst, die voortreffelijk speelde en weer meerdere tegenstanders op de vierkante centimeter uitspeelde, kopte Yaqoubi met een snoekduik diagonaal binnen, 0-1.

Er leek niets aan de hand voor de ploeg van Embregts. Maar vlak na het doelpunt van RBC kreek de Roosendaalse ploeg alweer tegen een achterstand aan. Eerst brak de thuisploeg op links door en zag doelman Joeri Leest er niet goed uit, 1-1. Niet veel later kon Jeroen Molenaar de bal niet wegwerken in het centrum en kon Philippine simpel Leest verschalken via een schot door het midden. Ondanks de achterstand bleef RBC de bovenliggende partij. De thuisploeg moest meerdere malen aan de noodrem trekken. Dat leverde een rits aan gele kaarten op.

Het duurde uiteindelijk tot in de tweede helft dat RBC de achterstand omboog. Jelte Pal was inmiddels in de ploeg gekomen voor Samra en de Roosendalders beukten enorm op de deur. Al vlak na de rust leek de gelijkmaker op het scorebord te komen. Yaqoubi soleerde op de achterlijn langs twee tegenstanders, schoot op de keeper, en Pal leek zijn eerste officiële competitietreffer te maken. Voor open goal schoot hij echter naast. Pal revancheerde zich echter daarna door te soleren in het strafschopgebied en de enige mogelijkheid om de RBC-aanvaller af te stoppen was via een overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip en de speler die de overtreding beging moest het veld af wegens twee maal geel. Elst pakte de bal en duwde hem bij Tarift in zijn handen. "Hij moest die bal gewoon nemen. We missen allemaal wel eens een pingel. Dat is geen reden om hem die bal niet te geven," zo was Elst duidelijk na afloop. Tarfit schaadde het vertrouwen van zijn kompaan niet, 2-2. Daarna liet Elst opnieuw van zich spreken. Zo'n twintig meter van de goal krulde hij de bal prachtig in de verre kruising, 2-3. 

RBC leek op rozen te zitten en kreeg via Pal nog een enorme kans op de 2-4. Met drie RBC'ers kwam hij alleen voor de doelman. De jonge aanvaller koos voor zijn eigen kans, waar hij beter de bal had kunnen afgeven. De keeper redde op zijn inzet. Die misser kwam de Roosendaalse ploeg echter duur te staan. Een vrije trap vanaf de linkerkant leek een simpele prooi voor doelman Leest, maar de mislukte voorzet van Philippine werd gepromoveerd tot doelpunt toen de RBC-goalie onder de bal doorging. RBC drong aan op een hernieuwde voorsprong, maar ondanks dat Philippine uiteindelijk het duel met negen man eindigde kwam er geen nieuwe treffer van RBC op het bord. 

Door het gelijke spel is de achterstand op Roosendaal opgelopen tot vier punten.

vv Philippine - RBC 3-3 (2-1)
0-1 Yaqoubi
1-1
2-1
2-2 Tarfit (strafschop)
2-3 Elst
3-3

Opstelling RBC: Leest; Dekker, Schouten, Schuit (Schotel), Molenaar; Coulibaly, El Gamali (c), Elst (Clackson); Yaqoubi, Samra (Pal), Tarfit

Reacties

KevinP

2019-04-28 20:20:03

Klasse van Randy Elst om de bal aan Anwar tarfit te geven tijdens het penalty moment.Dat betekent dat het echte RBC 'ers zijn in goede en slechte tijden!Hoop dat ze volgend jaar ook het RBC shirt dragen en hopelijk kunnen ze het seizoen nog een mooi vervolg geven!Misschien via t kampioenschap anders via de nacompetitie!Uit bij Phillipine zeker geen slechte uitslag alleen moet het weer een beetje mee gaan zitten!

Michael van der Aa

2019-04-28 20:27:46

Genoten van het veldspel vandaag. Het was weer het oude RBC. Alleen die tegen goals eej. Ai ai ai , een vrijetrap van 45 meter die die direct in het netje bolt mag echt niet!

Ger van der Hoeven

2019-04-28 20:45:29

Michael,

Wat bedoel je eigenlijk met "het oude RBC"

Michael van der Aa

2019-04-28 20:47:31

@ger zoals een aantal wedstrijden voor de winterstop.

KevinP

2019-04-28 21:09:27

Mooi om te horen Michael dat ze weer een goede wedstrijd hebben gespeeld!Op naar een mooi eind van het seizoen!Weer in een positieve flow zien te komen!

Ouwegetrouwe

2019-04-28 21:09:42

de foto's:

https://myalbum.com/album/ZPo448yvovBQ

Zuidzijde

2019-04-29 12:19:08

Wie gaan er weg en wie komen er???

Ouwegetrouwe

2019-04-30 23:28:04

Voor de liefhebbers, de foto's van de talenteninstuif van afgelopen zondag:

https://myalbum.com/album/2PeVs4eunYod

Ivo

2019-05-05 14:31:42

Het is mei en er is nog geen nieuwe trainer bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Overschrijvingen voor het nieuwe seizoen moeten 15 juni geregeld zijn. Dat is nog een week of 6. De finales van de nacompetitie zijn trouwens pas op 16 juni. Heel raar allemaal. 

Het worden kritische weken met het oog op komend seizoen. Op welk niveau speel je en hoe komt je team er uit te zien. Ik ben erg benieuwd. Is er al wat nieuws te melden?