Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint opnieuw niet

Gepost door:Dennis // 2019-04-22 17:55:58 // 2301 keer bekeken

RBC heeft in het duel met SC Gastel niet voor de ommekeer kunnen zorgen. De Roosendalers kwamen twee keer op voorsprong, maar het moest ook twee keer een tegentreffer incasseren. In het slot van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer/coach Jack Embregts nog drie enorme kansen, maar het net wilde niet bollen.

Bij RBC begon Jacques Dekker sinds lange tijd weer in de basis. Op het middenveld werd Randy Elst wat naar achteren gezet en had Levy Schotel een basisplek. Voor de rest waren het de gebruikelijke namen.

RBC opende sterk. Binnen één minuut zat de eerste treffer er al in. Via rechts werd Mujib Yaqoubi bediend die de bal wist in te koppen, 0-1. Lang kon de Roosendaalse ploeg niet van de voorsprong genieten, want doelman Joeri Leest ging in de fout. Een simpel rolletje kon niet worden tegengehouden door de goalie, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag belanden. In het restant van het duel werd het spel van RBC alleen maar minder. De felle zon, de slechte conditie van de spelers en het samenspel - een erfenis van de vorige trainer - zorgden er voor dat de oranje-witten maar zelden een fatsoenlijke aanval konden opzetten. SC Gastel, dat wel goede combinaties op de mat legde, kon het de verdediging van RBC daarentegen ook niet moeilijk maken. Vlak voor rust wist RBC via een corner toch opnieuw op voorsprong te komen. Anass el Gamali kopte een strakke voorzet van Randy Elst binnen.

In de tweede helft had RBC het moeilijk in het eerste kwartier. Er ontstonden steeds grotere gaten, en uit een voorzet vanaf links werd de 2-2 binnen gekopt. Mike Schalk zat er niet kort bovenop en zijn directe tegenstander mocht vrij voorzetten wat een doelpunt voor de thuisploeg opleverde. Het spel na de gelijkmaker van RBC werd er niet veel beter op. Pas toen RBC U19-speler Jelte Pal in het veld kwam veranderde er iets. De fitte Pal liet enkele goede acties zien, ook zijn teamgenoot Aboubacar Coulibaly die inviel liet een goede indruk achter. Niet alleen waren zij fitter, maar speelde zij ook in een hoger tempo dan de vaste eerste elftal-spelers. Vlak voor het einde kreeg RBC nog vier opgelegde kansen om als winnaar van het veld te stappen. Elst slalomde op links en via een aantal schijven kwam Adnane Samra vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd geblokt. De ingevallen Anwar Tarfit kon in vrijstaande positie de rebound binnenwerken, maar hij schoot over. Pal brak niet veel later op rechts door, maar hij vond van dichtbij de paal op zijn weg. In de slotseconden kopte Molenaar een corner in vrijstaande positie net over de deklat.

Door het gelijkspel moet RBC nu letterlijk in de achtervolging. RKVV Roosendaal won haar wedstrijd wel.

SC Gastel - RBC 2-2 (1-2)
0-1 Yaqoubi
1-1
1-2 El Gamali
2-2

Opstelling RBC: Leest; Schalk, Schouten, El Gamali, Molenaar; De Klerk (c) (Coulibaly), Elst, Schotel; Dekker (Pal), Yaqoubi (Tarfit), Samra

Reacties

Boegieman

2019-04-22 19:14:07

Vraag me af hoelang het duurt, wanneer knvb ondekt dat het 2-2 ipv 1-2 is

(op hun eigen site die de scheids heb ingevoerd)

Ouwegetrouwe

2019-04-22 19:51:46

het was ook gewoon 1-2. dat heeft iedereen toch gezien. we hebben nog qat tegoed van de knvb...

Ouwegetrouwe

2019-04-22 20:20:16

de foto's dan maar:

https://myalbum.com/album/4V06KI4VncDR

Ger van der Hoeven

2019-04-22 20:28:13

Dennis,

Ik erger me nu toch behoorlijk aan het feit dat zelfs jij bijkbaar niet meer in staat bent om een neutraal verslag te schrijven.

Je hebt het over het samenspel dat een erfenis is van de vorige trainer.

Waar kwamen al die goede resultaten toen dan vandaan?

Niet uit de spelersgroep dus, die vandaag een statement hadden kunnen maken.

Adje

2019-04-22 20:36:28

Ik vind dit ook geen objectief verslag. Voor de winterstop speelde RBC tegen presies dezelfdeteams als nu,en toen hoorde je niemand, er werden gewoon punten gepakt.

Nu wordt er puur op de man gespeeld die zich inmiddels niet meer kan verdedigen. Ik heb betere verslagen van je gelezen, natrappen is zo gemakkelijk, helemaal niet jou stijl Dennis. Beetje jammer. 

Kland

2019-04-22 21:06:55

Ben het met Dennis eens. Er kwamen 2 frisse JO19 spelers in het veld met een flegmatieke speelstijl en zo te zien een veel betere conditie dan de spelers van het eerste. Dat zegt toch wel iets. Spelers van RBC1 lijken opgebrand. Zegt toch íets over manier van trainen denk ik.

Ger van der Hoeven

2019-04-22 21:27:15

Sorry Kland,

Volgens mij gaat het toch om de resultaten en daar hoor ik bijna niemand meer over!!

Kland

2019-04-22 22:02:30

Misschien was er in het begin nog ontzag en respect naar de grote voetballer Vos. Maar dat is geleidelijk aan afgebrokkeld en heeft geleid tot een vormcrisis. Maar het verleden telt niet meer en we moeten het nu gaan maken Ger. Heb wedstrijd vanmiddag gezien en gelet op de kansen hadden we gewoon moeten winnen.  Positief blijven. Het komt goed. 

Kito89

2019-04-23 00:32:06

Ik vind dat we de pech hebben dat de bal er simpelweg niet in gaat. Ja het is toevallig dat sinds het bericht van dat Henk Vos we niet meer winnen. Vandaag hebben we kunnen zien dat de bal er niet in gaat, is dat pech of is dat in slechte conditie? Maar Henk is misschien non actief gezet maar als iemand non actief is gezet, waarom staat hij wel aan de zijlijn om zijn RBC aan het werk te zien? Kan iemand mij daar antwoord op geven, bestuur geeft namelijk niet meer duidelijkheid over de hele situatie...

KimberlyH

2019-04-23 00:46:05

- een erfenis van de vorige trainer -

Dit kan écht niet! Zo onrespectvol, bah! Ik ben het eens met Kito89, sinds die hele poppenkast presteerd de club niet naar behoren. Daarvoor wonnen ze, grappig genoeg, ALLES.

Ik vond Henk Vos érg goed. De mannen stonden bovenaan, ze speelden goed, de sfeer was goed......

Dennis

2019-04-23 11:30:45

Ik wens Jack Embregts alle succes van de wereld in de hoop er nog iets van te maken samen met deze talentvolle spelersgroep. Hij zal het succes nodig hebben.