Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC stelt Henk Vos per direct op Non actief

Gepost door:Dennis // 2019-04-20 14:14:25 // 1658 keer bekeken

RBC heeft hoofdtrainer Henk Vos per direct op non-actief gezet, zo meldt RBCvoetbal.nl op haar website. De aanleiding van het ontslag zijn de tegenvallende prestaties en de aanval van Vos in de media op het bestuurlijk besluit om het contract niet te verlengen.

Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer kan motiveren en daarnaast werd de afgelopen weken constant naar de selectie gewezen dat het hun fout was dat er punten verloren werden onder het mom van: "de taken werden niet uitgevoerd." Een oplossing hoe dit in de komende wedstrijden opgelost diende te worden werd niet duidelijk. Na de vernederende nederlaag op bezoek bij vv Steenbergen (6-1) en de daaropvolgende uitspraak in de pers dat Vos niet meer wist hoe hij het tij moest keren, deed het bestuur definitief besluiten om per direct afscheid te nemen van Vos.

RBC nam al eerder het besluit om het contract niet te verlengen met Vos. Het bestuur heeft dat besluit niet zo maar genomen. Daar zijn vele gesprekken over geweest en ook de selectie is daarin betrokken. Het bestuur heeft daardoor naar aanleiding van meerdere factoren besloten om het contract niet te verlengen. Zowel de selectie als het bestuur wilde Vos met een kampioenschap afscheid laten nemen. De oud-spits van RBC Roosendaal wilde echter niet accepteren dat dit besluit werd genomen en besloot om de aanval te zoeken richting het bestuur via BN De Stem. Het RBC-bestuur hield wijzelijk haar mond, en lichtte nog geen tipje van de sluier op, ondanks de druk van meerdere personen. 

Het is te hopen dat het op non-actief stellen van Vos niet te laat is. Inmiddels heeft RBC afstand moeten doen van de troon waar het zo comfortabel op zat. Het is inmiddels vijf over twaalf, is de selectie in staat om de tijd terug te zetten naar één seconde voor twaalf? Het antwoord is nu aan hen. De taken van Vos worden nu overgenomen door Jack Embregts (huidig coach van de U19) en assistent-trainer Gerjo Prins. 

Reacties

ForzaRbc

2019-04-20 15:13:38

Robert Molenaar misschien even bellen? 

Zuidzijde

2019-04-20 15:56:27

Welke spelers  gaan er weg en wie komen er???

Ivo

2019-04-20 18:52:36

Zoals vaker gezegd: de spelers moeten het doen. Ze kunnen het niveau aan, dat is het probleem niet. Scherpte en inzet maken wel het verschil de laatste weken. 5 wedstrijden om dit om te buigen. Het wordt lastig, maar het kan nog. En anders alles geven in de nacompetitie. RBC heeft de promotie naar de 2e klasse echt ontzettend hard nodig. 

Er zijn onhandige keuzes gemaakt, maar achteraf is het altijd makkelijk praten. Laten we vooruit kijken. Jack, Gerjo en selectie veel succes de komende weken. 

Mr.RBC

2019-04-20 19:03:28

Bestuur spant weer eens, zoals altijd, het paard achter de wagen.

OD Sjon

2019-04-20 20:35:06

Succes mannen, het gaat jullie lukken! Succes de laatste wedstrijden!!

Kland

2019-04-20 22:27:35

Een goede beslissing van het bestuur. De chemie was weg zei ik vorige week nog. Ben er ook van overtuigd dat we kampioen kunnen worden. Zet hem op mannen, te beginnen as zondag bij Sc. Gastel.