Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

70%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

11%
Nee, had meer verwacht

19%

Stemmen: 181

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC kan geen vuist maken in Steenbergen en gaat er hard af

Gepost door:Dennis // 2019-04-18 22:32:17 // 1067 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om de achterstand die het al voor het gestaakte duel met Steenbergen (3-1 tussenstand) om te zetten. De Roosendalers keken al snel tegen een 4-1 achterstand aan en moesten er uiteindelijk nog twee bij noteren. 

Er waren een flink aantal wijzigingen toegepast. Jacques Dekker, Huub Schuit en Jordi Brühns stonden er vanaf het begin in. Het leverde uiteindelijk niets op. Het duel werd andermaal beslist via een dood spelmoment, toch wel de achilleshiel van dit RBC. Zo'n 80 tot 90% van de tegengoals komt uit standaardsituaties of afstandsschoten van buiten het strafschopgebied. Ook nu was het binnen twee minuten weer raak via een corner. Daarnaast konden allerlei vraagtekens bij de opstelling gezet worden. Het centrale duo Quincy Schouten (spits) en Anass el Gamali (middenveld) werden naar voren geschoven. Achterin werden daardoor de bouwstenen van het 'verdedigingsfort' weggehaald. 

Ook het tweede doelpunt van Steenbergen viel uit een corner. Bij de corner werd door doelman Brühns nog luidkeels geroepen dat het duel gewonnen moest worden, maar ook dat hielp niet. Ook nu weer kon een speler van Steenbergen vrij inkoppen. RBC kon er alleen een goed schot van El Gamali er tegenover zetten, maar bij de 4-1 was het geloof in een goede afloop natuurlijk allang weg. Tegen het einde werd het ook nog 6-1, daarvoor raakte de thuisploeg ook nog de lat.

Door het verlies en het slechtere doelsaldo staat RBC nu tweede in de rangschikking.

vv Steenbergen - RBC 6-1 (1-1)
1-0
1-1 Samra
2-1
3-1
4-1
5-1
6-1

Opstelling RBC: Brühns, Schalk, Schuit, Molenaar; De Klerk (c), El Gamali, Elst; Samra, Schouten, Dekker

Reacties

HenkieVos

2019-04-19 08:43:26

Laten we vooral wel positief blijven, want als wij als supporters al niet meer positief zijn, hoe moeten die spelers dat dan voelen. De kritiek op spelers doet natuurlijk geen goed aan het gevoel van de spelers etc etc

Positieve puntjes derhalve:

- er is op de lat geschoten (niet bekend of dit tijdens de warming up of tijdens het restant van de wedstrijd was

- er waren 10 spelers die de moeite hebben genomen om naar Steenbergen af te reizen

- Steenbergen durfde niet door te drukken na de 6-1 en zakte in

- er zijn, voor zover bekend, geen vuistslagen en kopstoten uitgedeeld

- Henk was de rust zelve en zag dat het goed was langs de zijlijn.

#cynischemoduskanweeruit

HenkieVos

2019-04-20 14:04:36

Schitterende woordkeus trouwens in de titel, als je bedenkt dat er in het eerste bedrijf twee spelers elkaar zo ongeveer tot appelmoes geslagen hebben. Kudo's daarvoor

Intussen staat Henk op non actief in een ultieme poging om te redden wat er te redden valt. Met, dit keer wel, een uitgebreid relaas om op gênante wijze een wit voetje te halen bij de slinkende achterban. We zijn zeker niet de grootste, maar was er een prijs voor de meest amateuristische amateurclub dan had hij intussen aan de Borchwerf op de schoorsteen gestaan. 

Komende zomer slepen we met Peter Pijpers de volgende passant binnen die zich mag gaan meten met de onkunde van het zittende bestuur. Die zal zich wel twee keer achter de oren krabben deze weken, of komt de gevestigde orde op het vergane pluche voor die tijd tot inkeer?

Ouwegetrouwe

2019-04-21 16:30:21

@henkievos, wie je ook mag zijn. jammer dat je zo oordeeld over het bestuur, dat foor de jaren heen zo vaak de shit over zich heeft laten gieten om mensen niet publiekelijk af te branden. lekker makkelijke conclusie van je en een die ik vooral niet deel.