Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest van zichzelf in Breda

Gepost door:Dennis // 2019-04-14 18:36:26 // 3048 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om drie punten te pakken op bezoek bij SAB. De nummer laatst van de competitie wist geen enkele kans te krijgen, maar vijf minuten voor tijd kwam daar verandering in. Een schot werd losgelaten door doelman Leest. De instormende aanvaller van SAB kon van dichtbij simpel de 1-1 tegen de touwen werken. RBC kreeg daarvoor genoeg kansen om naar een hoge score uit te lopen, maar een strafschop en een bal van een meter voor de goal (tegen de lat) werden niet benut. Enkele minuten voor tijd werd dat de ploeg uiteindelijk fataal.

Bij RBC begon Quincy Schouten weer centraal in de verdediging. Lars de Voogd begon ook in de basis, omdat Randy Elst nog niet fit genoeg was om vanaf het begin te spelen. Jacques Dekker zat voor het eerst sinds de winterstop weer eens op de bank. 

RBC kreeg in de eerste helft enkele goede kansen om de score te openen. Anwar Tarfit zag een boogbal van hem net door de keeper over de lat getikt worden en De Voogd en Tarfit kregen twee goede mogelijkheden om te scoren, maar het ene schot was te zacht en het andere werd geblokt. Halverwege de eerste helft kreeg RBC een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen toen de scheidsrechter een penalty gaf na een overtreding in de zestien. Tarfit ging achter de bal staan, maar schoot naast. In de eerste helft moest de Roosendaalse formatie nog wel een bittere pil slikken. Mohamed Azaimi probeerde met een sliding een tegenaanval van SAB tot stoppen te dwingen, en raakte daarbij geblesseerd aan de hamstring. De verwachting is dat hij voorlopig niet inzetbaar is.

In de tweede helft bleef RBC verreweg de betere van de twee. De bij balbezit steeds inschuivende Anass el Gamali zorgde voor veel gevaar voor het doel bij SAB. Na een aanval over verschillende schijven aan de linkerkant werd uiteindelijk Adnane Samra bereikt die met een puntertje de 0-1 wist te maken. Daarna kreeg RBC zat kansen om de score verder uit te bouwen. Twee maal was Schouten dichtbij met een kopbal, maar twee keer mikte hij recht op de keeper. De grootste kans was voor Mujib Yaqoubi die een voorzet van El Gamali voor het intikken leek, maar zijn harde schot spatte uiteen op de onderkant van de lat. Daarna kreeg de ingevallen Dekker nog een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs.

SAB kreeg - buiten enkele hoekschoppen en vrije trappen - geen enkele kans. Een schot op doel hadden zij nog helemaal niet gehad. Maar vijf minuten voor tijd ging doelman Leest in de fout en liet een bal recht op hem af los. De fout werd onherroepelijk afgestraft: 1-1. Na de gelijkmaker ontstond enorme chaos bij RBC. Een fatsoenlijke aanval kon niet op de mat gelegd worden, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg de Roosendaalse plorg nog een geweldige escape-mogelijkheid. Tarfit werd via Elst alleen voor de keeper gezet, maar een op een kon hij RBC niet naar een overwinning schieten. Door het 1-1 gelijkspel is RKVV Roosendaal weer twee punten dichterbij gekropen. Volgende week volgt uitspraak over de 4 strafpunten die RBC eerder opgelegd kreeg. Bij bekrachting van die vier minpunten moeten de oranje-witten in de achtervolging met twee punten achterstand.

SAB - RBC 1-1 (0-0)
0-1 Samra
1-1

Bijz: Tarfit mist strafschop bij 0-0 stand

Opstelling RBC: Leest; Schalk, Schouten, El Gamali, Molenaar; Azaimi (c) (Dekker), De Klerk, De Voogd; Samra (Elst), Yaqoubi, Tarfit

Reacties

Mr.RBC

2019-04-14 19:17:01

Via deze weg wil ik het bestuur feliciteren met het door hen gekozen beleid alsmede het feit dat ze een zo goed als zeker kampioenschap weten te verkloten.

BESTUUR BEDANKT!!!

Mike-rbcfan

2019-04-14 19:22:50

Jammer maar helaas, over en uit! Na bijna 20 jaar trouwe dienst ben ook ik er uiteindelijk helemaal klaar mee!

Kland

2019-04-14 19:40:43

Ligt niet aan het bestuur vrienden. Die hebben het goed gezien.  De chemie is weg en daar heeft de strafzaak ook mee te maken.

Ouwegetrouwe

2019-04-14 19:51:16

De foto's:

https://myalbum.com/album/Dj9dukUmh94H

Adje

2019-04-14 20:16:50

Binnen no-time een voorsprong van 9 punten weten te verspelen, het zegt veel over jaargang 2019. Voor de winterstop niet altijd goed maar wel ongeslagen. De ommekeer is gekomen na die beruchte mededeling van het bestuur om niet met Vos verder te gaan. Resultaat daarna, geen enkele wedstrijd meer gewonnen, en zoals het er nu uitziet moet je niet raar staan te kijken dat er aan het eind van dit seizoen een ruim verschil in punten zit tussen de kampioen en RBC.

Helaas herhaald de geschiedenis zich. Was het destijds Maaskant die door Pollemans en Meppelink werd terug gefloten terwijl hij met zijn elftal in n zetel zat voor promotie naar de ere divisie, wederom is het bestuur spelbreker in de race naar het kampioenschap. En of de chemie is uitgewerkt zoals Kland aangeeft, lijkt me sterk.

Ik zie dus RBC geen kampioen meer worden en nacompetitie zal nog n hele kluif worden, er wordt niet meer gewonnen, en met enkel uitwedstrijden voor de boeg de komende weken zal het er niet gemakkelijker op worden.

Ik hoop dat ik straks op deze woorden teruggepakt wordt, maar voorlopig zie ik het somber in, en dat mede door inmenging van het bestuur, die hadden Vos zijn werk moeten laten doen en zich achter de trainer moeten scharen, maar blijkbaar is geen enkele trainer goed genoeg voor dit bestuur. Van Galen weg, Danny die het werken onmogelijk werd gemaakt door Hellendoorn en nu Vos. Wordt eens wakker daar in Roosendaal !!!!!!

Ivo

2019-04-14 20:20:40

Tenzij er rare dingen gebeuren pakt RKVV Roosendaal de titel, een titel die RBC voor het oprapen lag, maar door onduidelijke omstandigheden zit de klad er helemaal in. Natuurlijk hielp die toestand in Steenbergen niet mee, maar dat was al meer meer een gevolg dan een oorzaak. De grootste tegenstander van RBC is al sinds jaar en dag RBC zelf.

Dit is alweer het 6e seizoen sinds de doorstart en ook dit jaar lijkt het weer niet te lukken om iets op te bouwen waar je een tijdje op kan teren. Het is al sinds de doorstart ieder jaar hetzelfde: we hebben aardige spelers, maar geen team. RBC heeft een stuk of 16 ZZP'ers op het veld staan en ieder seizoen breekt wel op enig moment de pleuris uit. 

Na dit seizoen vertrekt er vast weer een bataljon aan spelers, en zullen er ook weer nieuwe spelers komen. Vanuit de jeugd stroomt mondjesmaat wat door. Dat is ook nog zoiets. Hier wordt ontzettend veel energie in gestoken, maar het rendeert niet zo. Op deze manier blijf je nog jaren ploeteren in de onderkant van de voetbalpyramide.

Toeschouwersaantallen lopen ieder jaar terug en eerlijk gezegd geloof ik er niet meer in dat RBC nog terugkeert naar de amateurtop. Het momentum, dat er de eerste 2/3 seizoenen na de doorstart nog was, is weg. De sponsoren en supporters zijn weg. Het is ontzettend jammer maar ik vraag me ondertussen wel af waar dit nog naartoe moet.

Ook zo'n stadion, wat moet je daar in hemelsnaam nog mee. Het is troosteloos geworden. Met 150 man in zo'n sfeerloze betonnen bak naar een wedstrijdje kijken. Toegang en parkeergeld betalen voor een zeer bedenkelijk niveau. 

De toekomst ziet er somber uit voor RBC. Je moet wel echt een rasoptimist zijn als je nog gelooft in een terugkeer naar de top. 

Ldeprenter

2019-04-14 21:12:52

Een zeer realistisch en goed verhaal van Ivo.

HIERMEE SLAAT HIJ PRECIES DE SPIJKER OP ZIJN KOP

Overigens het is al weer het 7e seizoen van RBC sinds de doorstart ( 1 jaar 5e klasse - 4 jaar 4e klasse - 2 jaar 3e klasse). Maar dit terzijde.

Zuidzijde

2019-04-15 07:58:53

Wat een puinhoop

HenkieVos

2019-04-15 08:03:19

Sorry hoor, maar wanneer je hier geen rol voor het bestuur ziet weggelegd, heb je boter op je voorhoofd. Natuurlijk zullen er argumenten zijn om Vos aan het einde van het seizoen uit te zwaaien, maar is het dan niet enorm slecht gemanaged om hem zowel hoofdtrainer als hoofd opleidingen te maken? En waarom wordt dit zo laat gecommuniceerd? Waarom geef je Henk de ruimte om in de krant uitspraken te doen dat hij er ook allemaal niets van begrijpt? Waarom komt er geen signaal vanuit de spelersgroep? Het enige signaal wat er komt, is dat men gestopt is met voetballen.

Ik vraag me al enige tijden af wat de toekomst zal brengen. Nu het museum uit het stadion is zal ome Paul elke mogelijkheid aangrijpen om het stadion enigszins commercieel te vermarkten. Ik vermoed niet dat daarbij met RBC heel veel rekening gehouden gaat worden, als er eenmaal geld op tafel komt. Daarnaast ga je er natuurlijk kansloos af in de nacompetitie in deze vorm, en zal ook komende zomer, zoals hierboven gememoreerd, de duiventil aan de Borchwerf weer in alle hevigheid een komen en gaan zijn van jongens die 'blij zijn dat ze weg zijn' enerzijds en 'vol ambitie beginnen' (en hun zakken vullen) anderzijds. 

Het is ongeveer een jaar of anderhalf geleden dat het bestuur de ambitie formuleerde dat het terug wil naar de amateurtop (en zelfs het woord 'betaald voetbal' werd genoemd). Sindsdien is het wachten op een plan, een visie, die deze uitspraak ook maar enigszins kracht bij zet. 

Beste mensen, het is klaar. Elke dalende lijn wordt gecontinueerd, of het nu om toeschouwersaantallen, prestaties op het veld of aantal sponsoren gaat. Het frisse is er af sinds de doorstart en de groei is niet hard genoeg gegaan om dat te doorbreken. Volgend jaar opnieuw een jaar leuk mee doen in de 3e klasse, misschien nog een keer promoveren, maar de stad (laat staan de regio) loopt niet meer warm voor RBC, op wat verstokte die-hards na. Het is jammer, er is veel energie in gelegd, daarvoor credits naar deze mensen, maar het project RBC is klaar.

Zuidzijde

2019-04-15 13:03:42

Wat een puinhoop

HenkieVos

2019-04-15 13:33:37

Ik ben er even voor gaan zitten. 7 jaar amateurvoetbal:

2 promoties

4 trainers

14 verschillende bestuursleden (waarvan er intussen nog 4 op hun stoel zitten)

78 gebruikte eerste elftalspelers (gemiddeld 11 nieuwe spelers per seizoen)

geen eigen accomodatie

de te gebruiken accomodatie lijdt onder gebrek aan onderhoud (licht, sanitaire voorzieningen)

jeugdspelers vliegen uit naar andere clubs

invoeren en weer opheffen van een tweede elftal

Wat een resultaat, de kruitdampen krijgen niet eens de kans om te vervliegen of de volgende interne oorlog is in volle hevigheid losgebarsten.

Michael van der Aa

2019-04-15 16:57:15

Als ik al jullie reacties bekijk schaam ik mij dood. 

Ipv met zijn alle achter het team te gaan staan doet iedereen net als altijd , RBC voor dood verklaren. Zijn jullie reacties goed voor de mentale gesteldheid van de selectie ? Nee.

Ik heb er ook een mening over , wat ik wel en niet vind van de trainer of spelers. 

@Ivo , waarom weer de club afbranden tot op de grond? Waar is dat goed voor? Had jij het gevoel dat mochten spelers van RBC1 jou reactie lezen , het gevoel hebben dat jij ze een hart onder de riem toe steekt? Het heeft meer weg van een mes in de rug.

Daarnaast vind ik jou vaak speculatief en suggestief. Je verkondigt je eigen mening vaak als waarheid. 

Laten we met zijn alle de oranje witten steunen ipv de verdoemenis in te schrijven.  De steun kunnen ze gebruiken.

FORZA RBC!!!

HenkieVos

2019-04-15 17:05:16

@Michael

Ivo beperkt zich in bovenstaande reactie vooral tot het opsommen van feiten hoor:

- Jaarlijks een komen en gaan van spelers

- Er stroomt maar mondjesmaat jeugd door

- Toeschouwersaantallen lopen terug

- Qua prestaties zit de klad er momenteel in.

Staat volgens mij niet zo heel veel tussen wat niet klopt, of wel?

Michael van der Aa

2019-04-15 18:00:50

"Tenzij er rare dingen gebeuren pakt Roosendaal de titel"

Suggestief > geen positieve feedback selectie

"Na dit seizoen zal er een bataljon aan spelers vertrekken"

Suggestief >  geen positieve feedback selectie

Maar HenkieVos , je schijnt het niet te begrijpen. Kaffer alles maar af , daar wordt iedereen beter van. 

Sjonge jonge jonge 

Ger van der Hoeven

2019-04-15 20:38:15

Michael,

Ik snap heel goed dat jij het beste wenst voor RBC en dat doe ik, en velen met mij, ook.

Maar ik neem aan dat deze site bedoeld is om iedereen zijn mening te laten geven, ook als. die niet iedereen even welgevallig is.

Het zou maar saai worden als iederan joueen het met elkaar eens zou zijn.

Ook ik ben het niet altijd met iedereen eens en ook lang niet iedereen met mij!!

Ik mis ook van jou je mening over de beslissing van het bestuur, terwijl dat volgens mij de oorzaak is van de slechte resultaten op dit moment en niet de reacties van de bezoekers van deze site!!

                                                                     

Adje

2019-04-15 20:58:27

Je zegt het presies goed Ger, het bestuur is de oorzaak van al deze ellende momenteel. RBC was hard op weg naar het kampioenschap, zondags werd er nog ruim van Clinge gewonnen en 3 dagen later brak de pleuris uit met die mededeling van het bestuur.

Alleen zij, en niet de trainer of de spelersgroep zijn verantwoordelijk voor de malaise die er nu heerst. Het bestuur had moeten weten dat er vanaf dat moment alleen maar verliezers zouden zijn, met de coach als grootste slachtoffer, want die was meteen zijn overwicht kwijt op de groep na die bewuste datum, 

Ivo

2019-04-15 21:46:04

Nou Michael, ik heb het wel gedaan hier geloof ik. Het lijkt me evident dat RKVV Roosendaal nu de titelfavoriet is, zij zijn de laatste weken in vorm en RBC is juist uit vorm. RBC heeft ook nog een lastig programma met 4 uitwedstrijden. Dus ja, tenzij er rare dingen gebeuren wordt RKVV kampioen. En dat is jammer en teleurstellend na zo'n eerste seizoenshelft. 

Dat er ieder seizoen veel spelers komen en gaan is ook een gegeven. Dat heeft diverse oorzaken en is een discussie op zich waard. 

Ik denk nog steeds dat RBC een mooie toekomst kan hebben, maar de vraag is welke kant je dan op moet met de club. Ik denk dat RBC serieus moet kijken naar breedtesport om meer verenigingsgevoel, meer leden en een betere financiele basis te krijgen. Dus ook recreatief voetbal en mogelijk ook damesvoetbal, 35+ en voetbal voor speciale doelgroepen. Met voetballen in een stadion heb je als RBC een uniek verkoopargument. Dat kan je verder nergens. Dat zou je verder kunnen uitbuiten maar daar moet je dan wel voor openstaan. 

Vroeger had RBC ook een flinke recreatieve tak, waarom niet terug naar de basis en afstappen van het "alleen selectievoetbal" principe. 

Andere clubs in Roosendaal hebben het ook moeilijk - uitgezonderd RKVV dat het qua ledenaantal heel goed doet. Een samengaan met een andere club is misschien op langere termijn wel onontkoombaar. Maar ook dit is weer een discussie op zich. Ik laat het hier verder bij. Het is wat Ger zegt, we wensen RBC allemaal het beste, maar iedereen mag er het zijne toch van vinden, lijkt me. Dat er dan mensen meelezen van de club zelf, tja, misschien kunnen zij hier ook hun visie eens geven?

Zuidzijde

2019-04-16 10:17:42

Wat ik mis is een standpunt van het bestuur 

Radiostilte is het slechtste moment nu 

Is het een voorbode voor het hele slechte nieuws??

Ik vrees het ergste

Dennis

2019-04-16 10:58:45

Wat moeten ze melden dan?

Ze hebben toch al aangegeven dat ze niet verder willen gaan met de huidig hoofdtrainer. 

HenkieVos

2019-04-16 11:07:38

Nou, dat ze nu niet gelijk in de bres gaan springen omdat er eindelijk weer wat leven op deze site komt, valt nog wel te begrijpen. Maar in zijn algemeenheid iets meer transparantie vanuit het bestuur zou het goed doen bij de achterban. Over ambities, over ideeën voor volgend seizoen, over dat de nieuwe trainer al lang en breed is vastgelegd. Dat soort dingen.

Ger van der Hoeven

2019-04-16 20:39:56

Dennis,

Het bestuur zou in ieder geval kunnen melden dat het door hen genomen besluit, achteraf bekeken, op een totaal verkeerd tijdstip en op een gruwelijk verkeerde wijze naar buiten is gebracht.

Overigens heb ik ook nog nergens gelezen dat dit een unaniem besluit van het bestuur was.

                                                                     

EricK

2019-04-17 17:36:08

Ik heb effe geen zin me te gaan uiten over het bredere verhaal van de doorstart die maar niet van de grond komt, maar ben het vaak eens met wat hierboven staat, tav het draagvlak voor de club. Ik laat me ook niet uit over de beslissing om de trainer na dit seizoen te vervangen - hoe spijtig ook. 

Wel forse twijfels bij de manier waarop dit gemanaged is door het bestuur. Als je je trainer wil gaan vervangen einde seizoen, dan zijn twee dingen cruciaal: dat de trainer gemotiveerd/gecommitteerd blijft om de laatste maanden goed af te ronden, en dat de groep hierin meegaat. 

Dit is niet gebeurd, want meteen stond er een negatief verhaal in de krant met allerlei citaten van de trainer, waarin hij zich afzet tegen het bestuur, etc. Op zo'n moment kun je maar 1 ding doen als bestuur, en dat is met onmiddellijke ingang afscheid nemen. Doe je dat niet, dan veroorzaak je zelf heibel in je tent. Zachte heelmeesters, stinkende wonden, zo simpel is het, en dat is nu gebeurd. 

Een plan-B is er kennelijk niet, waarmee ik weinig hoop heb dat deze negatieve spiraal doorbroken wordt. Eeuwig zonde. Echt, eeuwig zonde. 

Tot slot: ik ben het ook niet altijd eens met iedereen hier, maar laten we ieders mening wel respecteren. Verder ben ik oprecht blij dat er mensen zijn die zich uberhaupt nog druk maken over RBC, of ik het nu met ze eens ben of niet. Er was een tijd dat er sprake was van een tweede ring op het stadion, om de groei aan te kunnen. Vandaag is het alweer zeven jaar heibel en zit er nog 150 man op de tribunes. Dat is oorzaak en gevolg van de situatie waarin de club zit, tegelijk. 

Hup RBC. 

Ger van der Hoeven

2019-04-17 20:07:34

Eric,

Helemaal met je eens; verder niets aan toe te voegen.

Ook genoten van de wedstrijd in Turijn gisterenavond?

                                                                     

Boy Buffel

2019-04-18 11:18:01

Ik ben het eens met Michel van de Aa. Is dit ondersteuning van club / ploeg? Btw het lijkt alsof iedereen precies weet wat er speelt tussen trainer en spelers. Volgens de krant waren het de spelers die massaal aangaven dat er grote problemen waren tussen hen en de trainer. Kortom wat moet je dan? Negeren, praatsessies? In het bedrijfsleven moet je dan ook ingrijpen... Kans om te promoveren is er nog steeds. Moeten we met z'n allen vol voor gaan!!!! In slechte tijden moet je ook steun bieden. Daarnaast moeten we ook niet verwachten dat we een bestuur hebben die op eredivisie niveau acteert..

Ger van der Hoeven

2019-04-18 20:33:13

Als het de wens van de spelers  was dat de trainer moet verdwijnen waarom laten zij dan nu zelf niet zien wat ze in hun mars hebben!!

Ook vanavond dus weer een volledige afgang!

Nogmaals: tot het besluit van de voorzitter (of het bestuur?) zagen de zaken er redelijk florissant uit.

Laten die rebelllerende spelers nou eindelijk een keer laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben of laat ze anders naar buiten komen met hun medning over deze zaak, zoals het bestuur dat ook heeft gedaan in de beslissende fase van de competitie.

                                                                     

Zuidzijde

2019-04-18 21:32:52

 Nu moet alle neuzen dezelfde richting staan