Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt nog gelijkspel als aangeschoten wild

Gepost door:Dennis // 2019-04-07 19:04:52 // 3727 keer bekeken

RBC heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Virtus uiteindelijk nog naar een gelijkspel gevochten. Het was de vraag hoe de Roosendalers zouden reageren naar aanleiding van de zeer zware straf die de KNVB opgelegd had vanwege het gestaakte duel met vv Steenbergen (3-1 tussenstand). De thuisploeg moest het sowieso zonder een waslijst aan zieken en geblesseerden doen en halverwege de tweede helft kwam daar ook nog een migraine aanval van Randy Elst bij die noodgedwongen vervangen moest worden. Na een 0-2 ruststand wist Anwar Tarfit een paar minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord te brengen. Doelman Joeri Leest werd drie maal gepasseerd, maar werd eenmaal door Lars de Voogd gered die de bal van de lijn haalde. Door het gelijkspel en de strafpunten die het ontving staat het nu weer op gelijke hoogte met RKVV Roosendaal, dat wel wist te winnen met 1-3 bij SC Gastel.

In de basisopstelling waren flink wat wijzigingen toegepast. Levy Schotel, die het vorige duel al hamstringklachten had en toch werd opgesteld, moest verstek laten gaan vanwege diezelfde blessure. Marouane Hamdoune mocht sowieso niet aan de aftrap verschijnen. De linksback was zelf erg geschrokken van de straf die hij opgelegd kreeg. Naast beide bovengenoemde spelers kon ook Jacques Dekker (ziek) en Huub Schuit (ziek) niet in actie komen. Als klap op de vuurpijl kon uiteindelijk ook Quincy Schouten niet starten, vanwege een blessure aan de voet. Elst, die last had van hoofdpijn, werd wel opgesteld. Achterin werd Mohamed Azaimi naast Anass el Gamali gezet. Lars de Voogd nam de plek van Azaimi over op het middenveld.

RBC opende het duel rustig, maar was wel constant op de helft van Virtus te vinden. Twee maal was er een uitbraak van de club uit Zevenbergen en twee maal was het ook raak. De Roosendalers konden daar weinig tegenover zetten. Er waren corners en vrije trappen, maar de meeste spelers speelden ver onder hun niveau. De enige die er wel met kop en schouders bovenuit stak was De Voogd. In de tweede helft was het ook hij die de wedstrijd open brak. Hij kwam vrij voor de keeper, werd net voor de zestien neergelegd door een verdediger waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de rode kaart aan de veroorzaker van de overtreding geven. Uit de genomen vrije trap van Tarfit was alleen een hoekschop het hoogst haalbare. Daarvoor had Tarfit al een kans op de aansluitingstreffer laten liggen, omdat de bal wat te ver onder zijn lichaam kwam en hij niet goed kon uithalen alleen voor de doelman. Vlak na de rode kaart wist RBC uit een corner de aansluitingstreffer te maken. El Gamali kopte richting Jeroen Molenaar die op zijn beurt de paal raakte, maar de rebound werd door Adnane Samra in het doel geschoten. Vlak daarna leek RBC op gelijke hoogte te komen toen Samra, die een hele goede tweede helft speelde, met een voorzet Mujib Yaqoubi bij de tweede paal wist te bereiken die de bal in een keer op de pantoffel nam. De rug van een speler van Virtus stond een doelpunt in de weg.

Vijf minuten voor tijd werd het toch nog gelijk. Tarfit nam een vrije trap die feilloos in de hoek ging. "Die andere vrije trap was ook in de goal gegaan, maar de bal werd toen nog net met het hoofd van een speler in de muur gestopt," zo stelde hij na afloop. Daarna kreeg Virtus ook nog een grote kans, toen aan de rechterkant de bal werd ingezet, Leest gepasseerd werd maar De Voogd met een ultieme poging de bal van de lijn wist te halen.

Door het gelijke spel staan RBC en RKVV Roosendaal nu op gelijke hoogte. RBC moet het duel met vv Steenbergen op een later tijdstip nog inhalen. De Roosendalers staan daar wel met 3-1 achter met nog een half uur te spelen. Volgende week moet RBC op bezoek bij laagvlieger SAB.

RBC - Virtus 2-2 (0-2)
0-1
0-2
1-2 Samra
2-2 Tarfit

Opstelling RBC:  Leest; Schalk, Azaimi (c), El Gamali, Molenaar; De Klerk, De Voogd, Elst (Wanderley); Samra, Yaqoubi, Tarfit

Reacties

Ger van der Hoeven

2019-04-07 20:11:06

Is het nou echt puur toeval dat er na de bekendmaking van het afscheid van Henk Vos geen wedsrijd meer gewonnen wordt?

Ouwegetrouwe

2019-04-07 21:07:10

de wedstrijdfoto's:

https://myalbum.com/album/sJyYynyhgiSH

Kland

2019-04-07 22:15:50

Begrijp voor alle blessures etc., maar tegen een dergelijke tegenstander moet je gewoon 3 punten halen. Verder vond ik het een vreemde opstelling. Waarom Molenaar niet gewoon in centrum verdediging? Het was duidelijk te zien dat Aizimi geen centrumverdediger is. Dat moet een trainer toch weten. Ook was het vreemd dat de hoofdtrainer bij een 0-2 stand gewoon buiten stond en niet zijn team toesprak. Een vreemde gang van zaken. 

Kland

2019-04-07 22:17:21

Begrijp voor alle blessures etc., maar tegen een dergelijke tegenstander moet je gewoon 3 punten halen. Verder vond ik het een vreemde opstelling. Waarom Molenaar niet gewoon in centrum verdediging? Het was duidelijk te zien dat Aizimi geen centrumverdediger is. Dat moet een trainer toch weten. Ook was het vreemd dat de hoofdtrainer bij een 0-2 stand in de rust  gewoon buiten stond en niet zijn team toesprak. Een vreemde gang van zaken. 

HenkieVos

2019-04-08 10:50:26

Nog een weekje genieten van de stand jongens; vanaf volgende week zakken we verder af. Gelukkig hebben we een periode, dan kunnen we in de nacompetitie nog kijken of het kwartje toevallig onze kant op wil vallen.

OD Sjon

2019-04-08 12:37:35

Nog een paar wedstrijden te gaan, het kan nog steeds! Niet de koppen laten hangen. Volle bak de laatste wedstrijden en punten pakken!!

Ger van der Hoeven

2019-04-08 20:20:12

Vreemd dat ik niet echt antwoord op mijn vraag krijg van een aantal mensen die dat toch zouden moeten of kunnen weten.

Ik ga niet mee met HenkieVos want ik vind het helemaal niet leuk dat op deze manier het kampioenschap verloren zou gaan. Wat mij betreft krijgt de echte Henk Vos (gebruik toch je eigen naam!) de zaak nog op tijd terug op de rails.

Peultjes

2019-04-09 10:44:31

@ger de insinuaties die je hebt over dat het komt door dat henk weg moet (gelukkig) slaat nergens op. Ik heb nog nooit zo slechte trainer gezien. Doet niks en hij kan niks. 

Mr.RBC

2019-04-09 12:56:12

Los van het feit of Henk Vos wel of geen trainerscapaciteiten zou hebben hier enkele feiten:

- RBC pakt periode onder zijn leiding en door inzet van de spelersgroep!;

- staan tot aankondiging vertrek Henk Vos ruim bovenaan onder zijn leiding en door inzet van de spelersgroep!;

- na aankondiging vertrek is het kommer en kwel, met vechtpartijen, punten in mindering en verliespunten onder zijn leiding en dankzij de spelersgroep?

Ger van der Hoeven

2019-04-09 19:47:05

Peultjes (gebruik toch ook je echte naam!)

Ik moet dus concluderen dat RBC, met de slechtste trainer die ze ooit hebben gehad, op weg was, en ik hoop is, naar het beste reultaat sinds de herstart!!

Nog een paar van die slechte trainers en je speelt weer betaald voetbal!

Peultjes

2019-04-09 22:08:40

Misschien eens een keer gaan kijken Ger , dan weet je waar je over praat.

Scorebord journalistiek noemen we dat. Op basis van dat is Danny Mathijssen een kut coach in jouw begrippen.

Ivo

2019-04-09 22:25:48

Henk Vos speelde in 4 periodes voor RBC, en nu keerde hij nog voor een 5e keer terug als trainer. Er zijn clubs waar dit soort mensen dan op handen gedragen worden. Clubiconen. We spelen in de 3e klasse en sommigen hier verwachten nog steeds de professionaliteit van een eredivisieclub. Het is wat het is. Vos zal echt niet de beste trainer zijn die vandaag de dag op de velden te vinden is. Er zullen echt wel fouten gemaakt zijn. Maar het is wel typisch iets voor RBC om dan zo'n clubheld tot aan zijn sokken af te branden en van werkelijk alles de schuld te geven. 

Dit is de tijd van het seizoen waarin spelers aan volgend seizoen gaan denken, sommigen hebben hun beslissing al genomen (Gommeren naar Alliance is al bekend gemaakt), helaas heeft dat soms ook invloed op scherpte en motivatie. RBC kan nog steeds kampioen worden, maar dan moet wel iedereen de schouders er onder zetten ipv lopen mekkeren. De spelers moeten het doen!

Ouwegetrouwe

2019-04-10 14:01:17

Ivo, ik ben het helemaal met je eens. Bij onze club ligt alles op straat, waar of niet waar het is en blijft lokaal wereldnieuws. We liggen niet onder een vergrootglas maar onder een microscoop. Vaak hebben mensen die ver buiten de club staan een mening over alles aangaande onze club, zonder vaak ook nog maar enig idee te hebben wat er werkelijk al dan niet aan de hand. En let wel iedereen smult er van. Das jammer en verdiend onze club ook zeker niet. Dus laten we de rijen sluiten en als een persoon (v/m) achter de club laten staan om hier als sterkste uit te komen.

EricK

2019-04-10 19:53:34

Volgens mij missen een hoop mensen de boodschap die Ger probeert te brengen, en leggen zij hem woorden in de mond die hij niet gebruikt heeft. Dat is jammer. 

Hup RBC. 

Ger van der Hoeven

2019-04-10 20:40:46

Bedankt voor je begrip Eric.

Peultjes, het is een heel pinlijke opmerking dat ik maar eens een keer moet gaan kijken omdat ik helaas door vervelende omstandigheden daartoe al een tijd niet in staat ben geweest

Ik hoop misschien dit seizoen nog een wedstrijd te kunnen meemaken maar als alles meezit hoop ik in ieder geval volgend seizoen weer aanwezig te kunnen zijn.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het de laatste tijd een beetje slapjes vond op deze site en meende door een aantal "prikkelende* opmerkingen de discussies weer een beetje op gang te brengen en dat lijkt aardig gelukt te zijn.

Ik ga nu naar Ajax-Juventus kijken en hoop jullie binnenkort allemaal weer te zien.

Ouwegetrouwe

2019-04-10 22:00:53

wat dacht je van de kampioenswedstrijd ger?

Ger van der Hoeven

2019-04-11 20:08:03

Op zich wel een goed idee Ouwegetrouwe.

Maar de laatste wedstrijd die ik heb gezien was de "kampioenswedstrijd" destijds uit tegen Schijf waar wij, met een door deSupportersvereniging voortreffelijk geregelde busreis, naar toe zijn geweest.

Je weet hoe dat toen afliep (de wedstrijd daarna gelukkig alsnog goedgemaakt) dus misschien moet ik, uit bijgeloof, toch een beetje voorzichtig zijn met mijn wedstrijdbezoeken.

Boegieman

2019-04-11 20:38:15

Op de knvb site (voetbal.nl) hebben we de 4 punten terug

Maar ik vind nergens wat de uitspraak is geworden

Willempie

2019-04-12 08:31:53

@Boegieman; Dit komt omdat beide verenigingen in beroep zijn gegaan tegen de uitspraak. Nieuwe uitspraak zal binnen paar weken te verwachten zijn.

Dennis

2019-04-12 09:23:44

Klopt. Het was een schikkingsvoorstel. Ik denk dat er eind volgende week of die week erop uitspraak is.

EricK

2019-04-12 14:11:03

Ger, niet om te slijmen, maar heb liever een wedstrijd van RBC waar jij bij aanwezig kunt zijn dan een wedstrijd waarbij dat niet zo is - als dat betekent dat we die misschien niet winnen, dan is dat zo 

Prettig weekend gewenst allemaal.

Boegieman

2019-04-12 15:10:36

Bedankt voor de informatie 

Ger van der Hoeven

2019-04-12 20:41:25

Ik heb 12 mei in mijn agenda genoteerd, inderdaad weer een wedstrijd tegen Schijf, maar deze keer thuis!

Hopelijk zie ik jullie dan weer Eric en Ouwegetrouwe en ook wat andere oude bekenden die misschien wel schuilgaan achter de op deze site gebruikte namen.

Jullie weten inmiddels dat ik er een voortander van ben dat iedereen hier zijn of haar eigen naam gebruikt.

Als je een mening hebt durf er dan ook voor uit te komen!!

Ivo

2019-04-12 23:20:26

Ik hoop maar dat we niet nog meer dan 4 punten aan onze broek krijgen. Je ziet maar zelden dat de KNVB een mildere straf uitdeelt. Men gaat uit van het verslag van de scheidsrechter en eventuele waarnemers. Voor zover ik me kan herinneren heeft een beroep nog nooit gunstiger uitgepakt voor ons. 

Jove28

2019-04-14 16:27:33

sorry maar dit is geen kampioensploeg meer als je al gelijk speelt tegen Sab ik heb mijn geloof verloren

Ouwegetrouwe

2019-04-14 18:12:15

geknakt heet dat. of wil je zeggen dat we drie weken geleden onterecht 9 punten voorstonden?

Jove28

2019-04-14 18:23:36

nee ouwegetrouwe maar als je negen punten op deze manier verspeeld is in en in triest en kun je er vanuit gaan dat de tweede klasse steeds verder weg is.