Steenbergen - RBC gestaakt na elleboog ?n vuistslag van De Haak in gezicht Hamdoune

Gepost door:Dennis // 2019-03-28 08:55:49 // 4610 keer bekeken

Het duel tussen Steenbergen en RBC is vanmiddag op een compleet fiasco uitgedraaid. Na een kleine zestig minuten ontaardde het duel in een enorme vechtpartij, omdat Steenbergen-speler Enzo de Haak het nodig vond om - na een overtreding van Marouane Hamdoune op hem, eerst een elleboog in het gezicht te geven, en nadat Hamdoune op de grond lag moest RBC's nummer vijf ook nog een vuistslag in zijn gezicht incasseren. Dat zette kwaad bloed bij de RBC-spelers die op hun beurt Hamdoune probeerden te ontzetten. Daarop volgde een enorm opstootje, waarbij de Steenbergen-aanhang het ook nodig vond om RBC-spelers aan te vallen. Ook leidende arbiter Van Westing kreeg een klap in zijn gezicht. De aanstichter van dit alles was inmiddels in een doldrieste stier veranderd, die over de reclameborden heensprong  op zoek naar meer RBC-spelers om letsel toe te brengen. De scheidsrechter rende hem achterna om hem te kalmeren, maar niets hielp. Hij moest uiteindelijk door zijn eigen aanhang tot stoppen gedwongen worden. De leidende arbiter besloot een afkoelingsperiode in te gelasten van dertig minuten, maar besloot uiteindelijk om het duel definitief te staken.

Steenbergen had op dat moment een 3-1 voorsprong in handen. In de eerste helft was de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong gekomen, nadat een voorzet via een been van een RBC-verdediger van richting werd veranderd en de inzet plots gepromoveerd werd tot doelpunt. RBC had moeite met het veld, maar kwam na een half uur beter in het spel en kreeg enkele kansen via Mujib Yaqoubi. Acht minuten voor het rustsignaal was het Adnane Samra die een voorzet van Levy Schotel in de kruising schoot. RBC drukte door en een voorsprong leek een kwestie van tijd. Randy Elst lanceerde Schotel die de keeper uitspeelde en met links de verre hoek opzocht, maar hij zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal in het doel belanden.

In de tweede helft keek RBC snel weer tegen een achterstand aan. Twee maal gebeurde dat via een hoekschop. Bij de eerste leek doelman Joeri Leest gehinderd te worden, maar de scheids kende het doelpunt toe. Niet veel later was het ook 3-1 en opnieuw werd er uit een corner raak gekopt. Enkele minuten later moest scheidsrechter Van Westing het duel staken vanwege de vechtpartij. De Haak kreeg uiteindelijk rood, maar Hamdoune zou ook rood hebben gekregen op basis van de rapporteur die langs de lijn stond en de scheidsrechter informeerde dat Hamdoune ook iets gedaan zou hebben.

vv Steenbergen - RBC 3-1 (1-1) *