Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

72%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

11%
Nee, had meer verwacht

17%

Stemmen: 158

Speler van de week

Naam:
Anwar Tarfit
Leeftijd
25
Positie:
Buitenspeler

Interviews
Meest recente interviews

Steenbergen - RBC gestaakt na elleboog én vuistslag van De Haak in gezicht Hamdoune

Gepost door:Dennis // 2019-03-28 08:55:49 // 2728 keer bekeken

Het duel tussen Steenbergen en RBC is vanmiddag op een compleet fiasco uitgedraaid. Na een kleine zestig minuten ontaardde het duel in een enorme vechtpartij, omdat Steenbergen-speler Enzo de Haak het nodig vond om - na een overtreding van Marouane Hamdoune op hem, eerst een elleboog in het gezicht te geven, en nadat Hamdoune op de grond lag moest RBC's nummer vijf ook nog een vuistslag in zijn gezicht incasseren. Dat zette kwaad bloed bij de RBC-spelers die op hun beurt Hamdoune probeerden te ontzetten. Daarop volgde een enorm opstootje, waarbij de Steenbergen-aanhang het ook nodig vond om RBC-spelers aan te vallen. Ook leidende arbiter Van Westing kreeg een klap in zijn gezicht. De aanstichter van dit alles was inmiddels in een doldrieste stier veranderd, die over de reclameborden heensprong  op zoek naar meer RBC-spelers om letsel toe te brengen. De scheidsrechter rende hem achterna om hem te kalmeren, maar niets hielp. Hij moest uiteindelijk door zijn eigen aanhang tot stoppen gedwongen worden. De leidende arbiter besloot een afkoelingsperiode in te gelasten van dertig minuten, maar besloot uiteindelijk om het duel definitief te staken.

Steenbergen had op dat moment een 3-1 voorsprong in handen. In de eerste helft was de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong gekomen, nadat een voorzet via een been van een RBC-verdediger van richting werd veranderd en de inzet plots gepromoveerd werd tot doelpunt. RBC had moeite met het veld, maar kwam na een half uur beter in het spel en kreeg enkele kansen via Mujib Yaqoubi. Acht minuten voor het rustsignaal was het Adnane Samra die een voorzet van Levy Schotel in de kruising schoot. RBC drukte door en een voorsprong leek een kwestie van tijd. Randy Elst lanceerde Schotel die de keeper uitspeelde en met links de verre hoek opzocht, maar hij zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal in het doel belanden.

In de tweede helft keek RBC snel weer tegen een achterstand aan. Twee maal gebeurde dat via een hoekschop. Bij de eerste leek doelman Joeri Leest gehinderd te worden, maar de scheids kende het doelpunt toe. Niet veel later was het ook 3-1 en opnieuw werd er uit een corner raak gekopt. Enkele minuten later moest scheidsrechter Van Westing het duel staken vanwege de vechtpartij. De Haak kreeg uiteindelijk rood, maar Hamdoune zou ook rood hebben gekregen op basis van de rapporteur die langs de lijn stond en de scheidsrechter informeerde dat Hamdoune ook iets gedaan zou hebben.

vv Steenbergen - RBC 3-1 (1-1) * 
1-0
1-1 Samra
2-1
3-1

Opstelling RBC: Leest; Schouten, El Gamali, Molenaar, Hamdoune; De Klerk, Azaimi (c), Elst; Schotel, Yaqoubi, Samra

Reacties

Ivo

2019-03-24 18:43:52

Ik snap de kritiek, maar dit is iets te makkelijk. Marouane was de aanstichter, hij raakte eerst zijn directe tegenstander in de buik, en daarna gaf hij hem een nekklem. Dat was al voldoende voor een rode kaart. Wat er daarna gebeurde was vooral schandalig van de kant van Steenbergen. Maar ook Marouane kon zijn gemak niet houden. 

De nr. 10 van Steenbergen moet een lange schorsing krijgen. Wat bezielt zo iemand om vanaf het veld het publiek in te springen en er vol op te slaan. Totale mafkees. Heeft die nu uiteindelijk rood gekregen? 

Ik vond RBC zeer matig spelen en daarnaast waren er ook constant irritaties op elkaar en naar de scheids toe. Steenbergen was echt niet geweldig, maar bij RBC ontbrak het aan scherpte en inzet. De scheids en het veld waren niet best, maar daar moet je boven staan vind ik.  

Anwar was er niet (?), ik denk dat een goed gesprek deze week wel nodig is. RBC kan kampioen worden, maar dan moet er wel een team staan en geen 11 ZZP'ers. HVV speelde gelijk, Roosendaal won en komt op 6 punten. 

Jove28

2019-03-24 19:26:10

Anwar was er wel,maar zat op de bank.

Ger van der Hoeven

2019-03-24 20:05:08

Ik heb de wedstrijd niet gezien maar na wat er afgelopen week is gebeurd zou het mij niet verbazen als het kampioenschap nog in gevaar komt en wie zou daaraan dan schul dig zijn?

Het wordt tijd voor een duidelijke toelichting door het bestuur waarmee verdere geruchten "misschien" kunnen worden voorkomen.

De bal ligt nu echt bij de voorzitter!!

Ouwegetrouwe

2019-03-24 20:13:22

de foto's van het voetballen:

https://myalbum.com/album/0y8V3thiUVcR

Willempie

2019-03-24 20:19:18

@Ivo. De nr. 10 van Steenbergen heeft rood gekregen.

Ouwegetrouwe

2019-03-24 22:37:52

die hordeloper mag wel een half jaar schorsing krijgen. 

Zuidzijde

2019-03-25 10:55:25

Wat is er gaande bij RBC ?

Bestuur treedt op, geef duidelijkheid!!

Dennis

2019-03-25 16:16:31

De verslaggever van BN De Stem (Maarten) werd (ruim) na afloop van iemand van Steenbergen ook nog bedreigd. Die speler die zo tekeer ging moeten ze bij de KNVB het lidmaatschap afpakken, Steenbergen als vereniging had hem vandaag al op staande voet naar buiten moeten werken: niet meer welkom bij ons. Zo'n gozer hoort niet op een voetbalveld thuis. 

Wat Marouane deed was niet goed, maar hij bracht hem niet ten val met een enorme zware charge. Dat die speler van Steenbergen hem daarna een elleboog gaf kan nog gezien worden als loskomen, maar wat daarna gebeurde.