Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

71%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

10%
Nee, had meer verwacht

19%

Stemmen: 172

Speler van de week

Naam:
Yoran de bruin
Leeftijd
20
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint gemakkelijk van Clinge

Gepost door:Dennis // 2019-03-17 18:12:10 // 1306 keer bekeken

RBC heeft goede zaken gedaan in de derde klasse A. De ploeg van trainer-coach Henk Vos won vrij eenvoudig met 4-0 van vv Clinge en zag de concurrenten (RKVV Roosendaal en HVV'24) verliezen. Het gat met deze twee clubs is nu naar negen punten en tien punten gegroeid. Met nog negen duels voor de boeg lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat een van beide clubs de oranje-witten nog weet in te halen.

Bij RBC begon Quincy Schouten als rechtsback. In het centrum kregen Anass el Gamali en Jeroen Molenaar een plek toebedeeld. Voorin speelden zowel Mujib Yaqoubi als Levy Schotel. Voor de rest waren het de gebruikelijk namen.

De Roosendalers namen binnen het half uur een 3-0 voorsprong. Na een kwartier opende Yaqoubi de score. Marouane Hamdoune zette voor, waarna Anwar Tarfit Yaqoubi wist te bereiken. De defensie van de club uit Zeeuws-Vlaanderen liet de bal rustig richting Yaqoubi rollen die de bal simpel kon binnen tikken.  Vijf minuten later was er weer defensief geklungel bij Clinge, waardoor Schotel een voorzet van Schouten tegen de touwen kon werken. Acht minuten later schoot Schotel ook een afgeslagen corner binnen. Daarvoor knalde El Gamali met een afstandsschot op de vuisten van de keeper. Clinge kon daar niets tegenover stellen. Doelman Joeri Leest hoefde in de eerste helft geen redding te verrichten. 

In de tweede helft kreeg RBC enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar afstandsschoten van Randy Elst gingen net naast of net over de goal heen. De mee opgekomen Gino de Klerk kreeg ook een goede mogelijkheid, maar zijn inzet kon gekeerd worden. Tien minuten voor tijd was het wel raak. De ingevallen Adnane Samra soleerde op rechts door de defensie heen en wist de meegelopen Schouten te bereiken die zijn van richting veranderd schot in het doel zag belanden, 4-0. Door de ruime voorsprong werden achterin de defensieve stellingen verlaten. Leest wist met twee reddingen een tegendoelpunt te voorkomen.

Door de overwinning en de nederlagen van de achtervolgers komt een kampioenschap steeds dichterbij. Volgende week gaat RBC op bezoek bij vv Steenbergen, de huidige nummer drie van de competitie. Het is tevens de enige tegenstander die drie punten wist af te snoepen van de Roosendalers. 

RBC - vv Clinge 4-0 (3-0)
1-0 Yaqoubi
2-0 Schotel
3-0 Schotel
4-0 Schouten

Opstelling RBC: Leest; Schouten, El Gamali, Molenaar, Hamdoune (Schuit); De Klerk, Azaimi (c), Elst (Samra); Schotel, Yaqoubi, Tarfit (Muurmans)

Reacties

Mr.RBC

2019-03-17 18:57:05

Hup RBC 

Goeie zakuh gedoan vandoag

OD Sjon

2019-03-17 19:16:38

Mooi! En nu nog n paar weken er vol tegenaan! 

Zuidzijde

2019-03-17 20:17:46

Nog eventjes doorgaan en de buit is binnen

Ivo

2019-03-17 21:12:40

De laatste 3 wedstrijden zijn we snel uitgelopen. Top. Steenbergen uit wordt lastig, maar we hebben nog wat goed te maken. 

Ouwegetrouwe

2019-03-17 21:21:17

nog ff nagenieten van een mooie middag:

https://myalbum.com/album/ZUpTrjhiNKal

HenkieVos

2019-03-19 10:41:26

Prima, degelijke overwinning. Kampioenschap mag niet meer weggegeven worden nu. Constant seizoen wat perspectief biedt voor de tweede klasse.

Wordt het niet langzaam tijd dat er beleid gemaakt gaat worden (en openbaar gemaakt) hoe RBC denkt te gaan overleven in de hogere regionen van het amateurvoetbal? Vanaf de tweede klasse komen deze in zicht, en met 150 toeschouwers en een handvol loyale sponsoren wordt dat een lastig verhaal. Andere vraag; hoe staat de heer Hermsen in het stadion? Het museum moest de trekpleister worden, maar de inboedel daarvan is intussen op weg naar zijn volgende bestemming. Wordt Paul na jaren nu de grote geldschieter die RBC ineens een warm hart toedraagt? Daar heeft het namelijk tot dusver niet naar uitgezien. Of zijn er al plannen voor een nieuwe invulling van het stadion?

Ivo

2019-03-19 23:07:04

Het is wat het is. De tijden dat amateurvoetbal veel toeschouwers trok zijn helaas voorbij. De jeugd is niet te porren voor een potje amateurvoetbal, kijken liever Engels of Spaans voetbal op TV. Daarmee wordt commercie ook lastig, want waarom zou je veel sponsorgeld betalen als er 200 man komt kijken, waarvan de helft 65-plusser is? Dat verdien je nooit terug. Een promotie is leuk en keihard nodig maar daarmee trek je niet in een keer veel meer publiek. Op een enkele derby na misschien.

Niet alleen RBC heeft het moeilijk, heel veel verenigingen hebben het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik zie niet in hoe je de begroting van RBC structureel naar het niveau kan brengen dat je topamateurvoetbal kan spelen. Wie gaat dat betalen? Tenzij er iemand opstaat die gaat investeren, is de 2e klasse wel zo'n beetje het plafond.