Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

77%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

12%
Nee, had meer verwacht

12%

Stemmen: 129

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

Update: RBC na strafschoppen 'voorlopig' uit het KNVB-bekertoernooi

Gepost door:Dennis // 2019-03-01 16:17:10 // 1439 keer bekeken

RBC is vanavond - voorlopig - uitgeschakeld in het districts KNVB-bekertoernooi. In de achtste finale stond het na negentig minuten 1-1. Kansen had RBC niet weggegeven, maar opnieuw bleek - als zo vaak - een corner fataal. Vlak na de 0-1 van Anwar Tarfit door middel van een strafschop ging er een hoekschop in een keer in. Omdat na de reguliere speeltijd geen winnaar was, moesten er strafschoppen worden genomen. Er waren uiteindelijk 32 strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Doelman Jordi Brühns stopte er twee. Dat bleek niet genoeg. Adnane Samra (schoot tegen de keeper aan in eerste run), Levy Schotel (lat in eerste run) en Anwar Tarfit (lat in tweede run) konden hun inzet niet verzilveren. 

In de basisopstelling bij RBC ontbrak Quincy Schouten. De centrale verdediger was namelijk geschorst. "Ik begreep het zelf ook niet. Ik heb zelf maar even de KNVB gebeld of het wel klopte, maar die gaven aan dat ik inderdaad geschorst was," zo zei hij voor de wedstrijd. Centraal naast Anass el Gamali begon daardoor Jeroen Molenaar in het centrum. De verdediger was weer voldoende hersteld van zijn blessure, die hij opliep in het duel met vv Steenbergen. Doelman Joeri Leest nam uiteraard plaats op de bank ten faveure van Jordi Brühns.

SSV'65 begon furieus aan het duel en probeerde met alle macht zo snel mogelijk een doelpunt te forceren. RBC, niet echt onder de indruk van het rennen en vliegen van de tegenstander, nam al na enkele minuten de regie volledig over. De thuisploeg zakte daarna volledig in en probeerde vooral via counters gevaarlijk te worden. RBC daarentegen had moeite om door de handbalverdediging heen te komen. Een aantal keer lukte dat, maar de voorzet kwam niet bij een medespeler aan. Twee maal schoot Schotel van afstand, maar deze inzetten waren geen enkel gevaar voor de doelman van de club uit Goes. RBC-goalie Brühns had weinig te doen, want zijn verdediging wist vaak in een vroeg stadium aanvallen onschadelijk te maken. In de eerste helft kreeg RBC nog wel een tik te verwerken. Aanvoeder Mohamed Azaimi moest na ongeveer een half uur van het veld vanwege een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Adnane Samra. 

In de tweede helft werd SSV'65 wat sterker, maar ook nu konden zij geen kansen ontwikkelen. RBC pakte na een snelle uitbraak een strafschop. Schotel werd aangetikt in de zestien en ging naar de grond: penalty. Tarfit ging achter de bal staan en schoot binnen. De thuisploeg moest nu wel komen, wat ruimte zou opleveren voor de aanvallers van RBC. SSV'65 kwam echter via een hoekschop die er in een keer in ging weer op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker kreeg RBC gelijk twee 100% kansen om de voorsprong weer te pakken. Eerst kwam Tarfit alleen voor de doelman, maar hij schoot recht op de keeper af die de inzet kon pareren. En niet veel later kwam er een voorzet van rechts die door Marouane Hamdoune simpel voor leeg goal binnen getikt kon worden, maar hij schoof de bal naast. "De keeper kwam met twee gestrekte benen in vanaf rechts en ik dacht ik schiet zo snel mogelijk, maar helaas ging hij naast," zo gaf hij na afloop aan.

Na deze twee grote kansen kreeg RBC geen grote mogelijkheden meer. SSV'65 ook niet, daar had het de hulp van RBC bij nodig. Mike Schalk schoot bijna een voorzet van de thuisploeg achter zijn goalie. Na het laatste fluitsignaal moesten er strafschoppen genomen worden. Samra mistte de eerste en niet veel later schoot Levy Schotel tegen de lat. Jordi Brühns pakte twee keer een strafschop. RBC nam de leiding in de strafschoppenserie, maar het was uiteindelijk Tarfit die net als Schotel de lat op zijn weg vond. Brühns, die tussen de twee eerder gemistte strafschoppen, drie maal dichtbij een derde strafschop stoppen was kon te nemen penalty (nummer 32) niet keren. RBC ligt hiermee 'voorlopig' uit het toernooi. Het RBC-bestuur heeft namelijk protest aangetekend naar aanleiding van het verloop van de penaltyreeks. Veertien strafschoppen werden via het ABBA-systeem afgewerkt, maar daarna besloot de scheidsrechter om het ABAB-systeem te volgen. Het kon op protest rekenen van de RBC-spelers en de technische staf. De scheidsrechter was echter resoluut in zijn beslissing. RBC heeft daarom protest aangetekend. Het zou betekenen dat de strafschoppen opnieuw genomen moeten gaan worden.

SSV'65* - RBC 1-1 (0-0)
0-1 Tarfit (strafschop)
1-1

SSV'65 wint na 32 genomen strafschoppen

Opstelling RBC: Brühns; Schalk, El Gamali, Molenaar (Schuit), Hamdoune; Azaimi (c) (Samra), De Klerk, Elst; Schotel, Yaqoubi, Tarfit

 

Update: de strafschoppen tussen SSV'65 en RBC moeten opnieuw genomen worden. Vanaf strafschop 15 moeten ze opnieuw genomen worden, waarbij de Zeeuwse club aan zet is. Dat heeft de KNVB besloten. De penaltyserie wordt op dinsdag 12 maart aanstaande opnieuw gedaan om 20.30 uur op Sportpark Het Schenge in Goes. Wie na afloop de strafschoppenserie wint gaat door naar de kwartfinale van de districtsbeker. 

Reacties

Willempie

2019-02-27 10:40:09

Eigenlijk onbegrijpelijk dat de scheidsrechter plots van 'systeem' verandert tijdens de strafschoppenserie. Als wij gewonnen zouden hebben, had SSV'65 ook protest aangetekend.

HenkieVos

2019-02-27 11:11:00

We zijn eindelijk weer eens landelijk nieuws. Goed man. Rare beslissing van de scheidsrechter verder. Wanneer hij het nou direct na de tiende strafschop zou hebben gedaan, zou hij het nog kunnen uitleggen als 'interpretatie bij sudden-death'. Nu ga je daar niet meer mee weg komen. Nu mag je waarschijnlijk nog een keer een uur naar Goes om vijf penalty's te nemen, want ik verwacht dat de KNVB wel mee gaat in het beroep, ook omdat het intussen op film op Bndestem.nl staat.

EricK

2019-02-27 11:35:00

Echt een raar verhaal. Ik zat de penaltyreeks via Twitter te volgen en kon er al geen wijs uit: doen ze nou ABBA of niet? Benieuwd hoe dit verder gaat. 

Dennis

2019-02-27 12:16:42

De verwarring was echt wel groot bij RBC, want het wordt nu afgedaan als 'slechte verliezer' etc. Maar volgens mij was het Yaqoubi die nog riep dat hij niet was nadat een speler van SSV'65 weer teruggestuurd werd door de scheidsrechter. Ook langs de kant vroegen de mensen mij wat er gaande was en ik moest de stand er op dat moment bijpakken (5-5 / 7 strafschoppen genomen elk) om bij de juiste score verder te gaan met het juiste team. 

EricK

2019-02-27 13:14:51

Heel raar. Maar vonden die lui van Goes alles maar gewoon best, dan?

Ouwegetrouwe

2019-02-27 13:41:49

Hij floot verder goed maar was de weg kwijt tijdends de serie. Na afloop vroeg ik hem hoeveel pingels er genomen waren. Zijn antwoord 28... dat klopt als je de misser niet meetelt. Maar goed we kunnen dus terug naar Goes dat is wel duidelijk. En dat heeft niets met een slecht verliezer te maken. Je kunt beter zeggen dat SSV'65 een slechte winnaar is als je zo reageert.

Dennis

2019-02-27 13:54:04

@Eric,

Geen idee, maar aan de RBC-kant werd wel hardop afgevraagd of het systeem wijzigen tijdens de serie zo maar mag. Eerst werd er nog gezegd: oowh dat moet na vijf strafschoppen (5-5 was de stand op dat moment), maar toen hadden we er al 14 genomen, zoals Henkievos terecht aangeeft. Dus die vlieger gaat niet op. 

EricK

2019-02-27 14:04:10

Vaag. Lijkt erop dat de goede man het effe niet op een rij had :'(

Zuidzijde

2019-02-27 17:50:46

Het belangrijkste doel is en blijft kampioen worden

HenkieVos

2019-03-01 11:08:57

En intussen is bekend dat we 12 maart nog even terug mogen naar Goes. Hoewel gerechtvaardigd, sta je natuurlijk wel in je hemd als je nu weer verliest. Extra traininkje op pienanties dan maar.

Boegieman

2019-03-01 16:03:47

Eerst moet SSV'65 

dan Mujib Yaqoubi (misschien wel klaar als 1 van de 2 mis)

dan Gino de Klerk

dan SSV'65 2x

dan Mike Schalk

dan Jordi Brühns

dan keeper SSV'65 en dan beginnen we weer opnieuw met de 1e van SSV'65

Laten we hopen dat we winnen (lotje uit de loterij)

Dennis

2019-03-01 16:18:59

Iets te voorbarig om dit soort informatie nu op internet te gaan zetten. RBC ontvangt volgende week pas de instructies van de KNVB.