RBC wint oefenduel met Oranje Wit

Gepost door:Dennis // 2019-01-15 22:31:40 // 943 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel met Oranje Wit 2 in winst weten om te zetten. In het eigen Herstaco Stadion werd de club uit de reserve Hoofdklasse met 5-2 verslagen.

Bij RBC was Quincy Schouten weer terug van vakantie en startte meteen in de basis. Doelman Joeri leest was ook weer van de partij. Mohamed Azaimi ontbrak. Yeidi Muurmans begon net als afgelopen zaterdag naast Gino de Klerk op het middenveld.

Oranje Wit opende sterk in de beginfase en liet de bal makkelijk rond gaan. RBC zakte wat in en probeerde via counters gevaarlijk te worden. De Roosendalers waren in de eerste fase slordig als het de bal had, maar de achterhoede van de bezoekers deden daar nog een schepje bovenop. Bij het rondspelen van de bal achterin kon Adnane Samra een tekorte pass onderscheppen en vrij voor de keeper komen. Hij gaf de kans aan Levy Schotel die er 1-0 van maakte. Niet veel later maakte de keeper hands buiten het strafschopgebied en schoot Randy Elst de toegekende vrije trap binnen. Schotel leek er daarna 3-0 van te maken, maar zijn inzet ging via de binnenkant van de paal uit het doel.

Oranje-Wit drong na de achterstand nog wat meer aan en kreeg ook een kans die op de lat belandde. Niet veel later was daar wel de aansluitingstreffer. Vlak voor het rustsignaal zette Elst Schotel vrij voor de goal die zijn tweede van de avond maakte, 3-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. RBC kreeg wat meer grip op het duel en kreeg ook enkele kansen, maar die werden niet verzilverd. Oranje Wit kwam een kwartier voor tijd terug tot 3-2, maar al snel nam RBC weer afstand. Tarfit brack op rechts door en gaf Mujib Yaqoubi een niet te missen kans, 4-2. Vlak voor tijd maakte Yaqoubi er ook nog 5-2 van. Een kleine tien minuten voor tijd viel Anass el Gamali nog in. De speler zat de afgelopen maanden in de lappenmand vanwege een hardnekkige knieblessure, maar maakte vanavond weer zijn eerste minuten.

RBC - Oranje Wit 5-2 (3-1)