RBC door naar volgende ronde en treft Roosendaal

Gepost door:Dennis // 2018-12-12 08:54:12 // 1017 keer bekeken

RBC heeft voor het eerst sinds de heroprichting de vierde ronde van de beker weten te bereiken. Op bezoek bij RCS werd het 3-4 voor de ploeg van trainer-coach Henk Vos.

Bij RBC waren er veel wijzigingen ten opzichte van afgelopen zondag. Jordi Brühns begon in de goal en achterin begon Michiel Kuipers als linksback. Marouane Hamdoune en Jeroen Molenaar vormden samen het centrum en Huub Schuit begon als rechtsback. Een verdedigende middenvelder werd niet opgesteld. Mujib Yaqoubi, Levy Schotel en Randy Elst waren opgesteld als middenvelders. Alleen voorin waren er geen wijzigingen.

RBC had in de eerste helft weinig moeite om in de nieuwe samenstelling overeind te blijven. De Roosendalers kwamen via een hoekschop op voorsprong. De kleine keeper van de Zeeuwse ploeg kon weinig uitrichten, want hij werd drie maal geklopt via een hoekschop in deze wedstrijd. Eerst was het Yaqoubi die met een rake kopbal de score opende en vlak voor rust schoot Molenaar een rebound binnen na een genomen hoekschop. Daar tussendoor leek Anwar Tarfit RBC al op rozen te zetten toen Jacques Dekker vanaf rechts een goede voorzet gaf die Tarfit vervolgens knap volleerde, maar de keeper kon met een katachtige redding de harde knal uit het doel ranselen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg snel terug in de wedstrijd naar 1-2, maar RBC liep daarna uit naar 1-4. Schotel wist van buiten de zestien met zijn buitenkant de bal over de keeper heen te schieten en bracht de stand naar 1-3. Schuit kopte daarna uit een genomen hoekschop de 1-4 binnen. Daarna ging Vos wisselen. Tarfit, Elst en Molenaar gingen naar de kant ten faveure van enkele jeugdspelers. Het werd nog even spannend toen RCS terugkwam tot 3-4, maar de Roosendaalse ploeg trok de overwinning uiteindelijk over de streep.

RBC treft in de volgende ronde RKVV Roosendaal. Zij versloegen vanavond SC Gastel met 2-0. Dit is voor RBC net als tegen RCS een uitwedstrijd.

RCS - RBC 3-4 (0-2)