Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

79%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

13%
Nee, had meer verwacht

8%

Stemmen: 109

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC alleen op de troon na overwinning op SC Gastel

Gepost door:Dennis // 2018-12-02 18:19:21 // 1747 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de derde klasse A. De Roosendalers zagen HVV'24 met 3-1 verliezen bij Clinge en wonnen zelf met 1-0 van streekgenoot SC Gastel. De derby werd nog ontsierd door een donkerrode kaart voor Jurgen Buuron na een smerige overtreding op de ingevallen Levy Schotel. Er ontstond een opstootje, waarbij de bank van Gastel het nodig vond om de confrontatie aan te gaan met de technische staf van de thuisploeg en de reservespelers van RBC. Er was een afkoelingsperiode nodig om de resterende minuten uit te spelen. 

RBC begon gewijzigd te opzichte van het gewonnen duel vorige week met vv Schijf (1-4 winst). Hoofdtrainer Henk Vos had een plek gereserveerd voor Adnane Samra in de aanval. Schotel begon vanaf de bank, evenals Jeroen Molenaar. De centrale verdediger had een tik gekregen en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Huub Schuit nam zijn plek in naast Quincy Schouten. Voor de rest waren er geen wijzigingen.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van het overlijden van oud-voorzitter van de supportsvereniging Gert van Boeijen. Na de minuut stilte trok RBC meteen fel van leer. Schuit kopte na een goed genomen hoekschop van Mohamed Azaimi op de lat. Daarna werd Jacques Dekker aan de linkerkant weggestuurd na een fantastische pass van Randy Elst. Dekker zag zijn inzet voorlangs gaan. Daarna werd het spel snel minder. Niet dat Gastel dat veroorzaakte, maar RBC werd steeds slordiger in de passing. Na een half uur kreeg de ploeg uit het gelijknamige dorp een enorme kans op de openingstreffer. Mike Schalk stond iets te ver van de linksbuiten van Gastel, maar met een ultieme poging gooide hij zichzelf voor de inzet van de aanvaller. De rebound vanuit de tweede lijn werd door Marouane Hamdoune van de lijn gehaald. RBC kreeg ook nog twee grote mogelijkheden via Elst. Vanuit de tweede lijn schoot hij eerst net over de kruising en zijn tweede poging ging net voorlangs.

In de tweede helft nam de Roosendaalse ploeg snel de leiding. Elst wist met een prachtige pass Anwar Tarfit te bereiken aan de rechterkant. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar de leidende arbiter wuifde dat weg. Tarfit gaf een lage voorzet die door Dekker bij de tweede paal gepromoveerd werd tot doelpunt, 1-0. De voorsprong van RBC werkte als een rode lap voor Gastel. De vele overtredingen, ook al in de eerste helft, werden nu bestraft met gele kaarten. Binnen een mum van tijd werd vier maal geel getrokken. Ruim een kwartier voor tijd moest Azaimi met een hoofdwond - na een kopduel - vervangen worden door Muijb Yaqoubi. Hij kreeg overigens geel voor dat duel.

SC gastel ging een kwartier voor tijd steeds meer de lange bal spelen. Een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal net voorlangs geschoten. Vos bracht daarna Schotel voor Tarfit, die op zijn beurt nieuw elan bracht. RBC's nummer tien slalomde op de achterlijn langs meerder tegenstanders en bracht Elst in stelling, maar zijn inzet werd gekeerd. In de absolute slotfase ging het helemaal mis. Schotel omspeelde zijn directe tegenstander en werd van achteren met gestrekt been op zijn kuit getorpedeerd. De scheidsrechter kon niets anders dan rood geven. Daarna ontstond een opstootje aangewakkerd door de bank van Gastel. Het leverde een afkoelingsperiode op, waarbij voorzitter Jos Hermsen de RBC-spelers tot kalmte maande. Twee personen van de SC Gastel-staf werden naar de tribune verwezen. Om onbegrijpelijke reden werd assistent-trainer Gerjo Prins ook naar de tribune gestuurd.

Na de afkoelingsperiode leek Dekker de wedstrijd te gaan beslissen. Hij kwam aan de linkerkant vrij voor de keeper, omspeelde de doelman, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Gastel kreeg nog een mogelijkheid. Bij een corner ging de keeper mee, die de bal voorlangs liep in plaats van in het doel.

Door de zwaar bevochten overwinning en de nederlaag van HVV'24 bij Clinge (3-1 verliest) gaat de ploeg van Vos alleen aan kop in de derde klasse A. De ploeg uit Hulst volgt nu op drie punten. Nummer drie RKVV Roosendaal, dat op zijn beurt de topwedstrijd met Philippine won (3-1), volgt op vijf punten. Volgende week ontvangt RBC SAB uit Breda, de huidige nummer dertien van de competitie. 

RBC - SC Gastel 1-0 (0-0)
1-0 Dekker

Opstelling RBC: Leest, Schalk, Schouten, Schuit, Hamdoune; De Klerk, Azaimi (Yaqoubi), Elst; Dekker, Samra, Tarfit (Schotel)

Reacties

Jove28

2018-12-02 19:18:51

Een slechte wedstrijd met een gastel dat heel veel overtredingen nodig had om Rbc te stoppen,maar dit zijn de wedstrijden dat je punten moet pakken en dat hebben ze gelukkig ook gedaan.

Ouwegetrouwe

2018-12-02 20:51:36

de wedstrijd foto's:

https://myalbum.com/album/gY9h2T4QcmrD

Ouwegetrouwe

2018-12-02 20:54:25

de wedstrijd foto's:

https://myalbum.com/album/gY9h2T4QcmrD

Ouwegetrouwe

2018-12-02 20:58:09

uit BN / De Stem:

,,Ik ben weggestuurd omdat ik mijn coachvak zonder toestemming had verlaten”, aldus Gastel-trainer Johan van Batenburg. ,,Ik had de waarschuwing eerlijk gezegd niet gehoord en accepteerde het direct. Wel ben ik niet tevreden dat de scheidsrechter een zuiver buitenspeldoelpunt goedkeurde.”

Als ik het goed zag speelde RBC in het groen-paars en gastel in blauw-geel. Maar ik kan het eerlijk gezegd ook verkeerd gezien hebben, maar ik accepteer als het anders was.....

Nieuwkomer

2018-12-02 21:19:14

Héérlijke overwinning van RBC, letterlijk over de streep getrokken! Heel de wedstrijd was RBC de bovenliggende partij zonder dat we echt een grote kansen regen hadden, maar je voelde dit gaat goed komen vandaag. De laatste paar minuten na de afkoelingsperiode waren hectisch... Maar dat is een kwestie van overleven, tactiek telt dan niet meer. Onze jongens hebben gevochten tot de laatste seconde! Trots op dit elftal dat laat zien voetbaltechnisch ijzersterk te zijn, maar ook kan bikkelen wanneer het moet.

Vorige week haalde ik Huub Schuit aan als vb dat we dit seizoen een sterke bank hebben en vanwege pijntjes bij Molenaar stond hij in de basis. Vind het dan mooi om te zien dat hij een sterke wedstrijd speelde, evenals de andere invallers! Tot dusver leveren elke week de invallers de ploeg extra elan, juist hierdoor krijg ik echt vertrouwen in een goede afloop met een schaal. Aan 11 goede spelers heb je niet genoeg namelijk, je hebt er meer nodig nodig!

Nog 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd dan is het winterstop. Hopelijk de volle buit en met de resultaten van de laatste weken heb ik daar alle vertrouwen in! 

EricK

2018-12-03 12:15:14

Goed gedaan, RBC. Super