Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

79%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

13%
Nee, had meer verwacht

8%

Stemmen: 109

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint van Schijf

Gepost door:Dennis // 2018-11-25 18:50:00 // 1679 keer bekeken

RBC heeft een goed gevolg kunnen geven aan de periodewinst van vorige week op bezoek bij sv MOC'17. De Roosendalers waren op bezoek bij Schijf met 1-4 te sterk voor de gastheer. Medekoploper van de derde klasse A HVV'24 won de topwedstrijd van RKVV Roosendaal (5-2 winst). RBC en HVV'24 hebben nu vijf punten voorsprong op nummer drie Roosendaal in de competitie.

Bij RBC was er één wijziging ten opzichte van vorige week. Levy Schotel nam de plek in van Adnane Samra. Voor de rest waren er geen veranderingen aangebracht door trainer-coach Henk Vos.

De Roosendaalse ploeg wist binnen tien minuten de score te openen. Op een slecht bespeelbaar veld wist RBC in de omschakeling via een prachtige pass van Randy Elst Jacques Dekker vrij te krijgen voor de doelman die op zijn beurt de bal in de korte hoek schoof. De oranje-witten hadden het in de eerste helft moeilijk met Schijf. De thuisploeg zakte ver in en probeerde via counters achter de verdediging van RBC te komen. Eenmaal werd zo'n uitbraak de ploeg van Vos fataal. De bal werd vanaf de linkerkant teruggelegd op randje zestien en met een afstandsschot werd de inzet via de binnenkant van de paal in de kruising gelegd, 1-1. na de gelijkmaker kreeg RBC kansen op een hernieuwde voorsprong. Dekker schoot op de vuisten van de keeper, evenals Levy Schotel. Elst baande zich daarna een weg dwars door het centrum maar zijn inzet was recht op de keeper, een kopbal van Marouane Hamdoune uit een corner genomen door Mohamed Azaime was te zacht om de keeper te verschalken en diezelfde Azaimi zag zijn eigen inzet ook voorlangs gaan. Vlak voor rust was het uit een snelle counter van RBC wel raak. Elst draaide zich tussen twee tegenstanders knap vrij en lanceerde Schotel. Die kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en gaf de bal aan Anwar Tarfit die op zijn beurt zijn schot in de verre hoek promoveerde tot doelpunt, 1-2.

In de tweede helft hadden de Roosendalers het een stuk makkelijker. Het verzet van de thuisploeg nam gedurende het tweede bedrijf snel af, ook mede door het doelpunt van Elst vlak na de rust. RBC's nummer negen wist na een snelle aanval vanuit de tweede lijn de 1-3 te maken. Een kwartier voor tijd schoot Schotel de 1-4 binnen en was de buit binnen. Daarvoor kreeg Azaimi een goede mogelijkheid, maar zijn volley ging over en de ingevallen Mujib Yaqoubi zag twee kopkansen niet in het net belanden.Van Schijf viel niets meer te verwachten. De verdediging van RBC bestond in de laaste minuten nog maar uit één verdediger, maar dat was voldoende om Schijf op afstand te houden van het doel van Joeri Leest.

vv Schijf - RBC 1-4 (1-2)
0-1 Dekker
1-1
1-2 Tarfit
1-3 Elst
1-4 Schotel

Opstelling RBC: Leest; Schalk, Schouten, Molenaar, Hamdoune; Azaimi, De klerk, Elst (Muurmans); Schotel, Dekker (Yaqoubi), Tarfit (c)

Reacties

Ouwegetrouwe

2018-11-25 20:29:41

een ijskoude driepunter

https://myalbum.com/album/LTCdHpXJ0RxO

Adje

2018-11-25 21:10:28

De 1e helft waren wij gelijkwaardig,is het commentaar van de trainer van Schijf. Waar heeft die man naar staan kijken dan ? Het is puur aan hun keeper te wijten dat het bij rust al niet 1-4 stond. Behalve dat zondagsschot waardoor de gelijkmaker viel, was het eenrichtingsverkeer. Als je n vent bent dan geef je gewoon toe dat je er met deze uitslag nog genadig vanaf bent gekomen.

Dit was trouwens het beste RBC elftal sinds jaren wat ik bezig heb gezien vandaag. Veel variatie en snelheid in het spel, prachtige doelpunten vanaf de opbouw t/m de afwerking, het was ondanks het belabberde veld en de kou genieten geblazen vanmiddag.

Nieuwkomer

2018-11-25 21:18:26

Een prima/degelijke overwinning zonder groots spelen. Ondanks dat Schijf laag staat in de ranking verliezen ze zelden met hoge cijfers dus 1-4 is meer dan prima.

Valt me steeds meer op dat de kracht van RBC de brede selectie is. Yakoubi en Muurmans komen erin en je hebt Schuit nog op de bank. Laats genoemde maakt weinig minuten, omdat Molenaar zich razendsnel ontwikkeld maar dit zegt wel wat over de kracht van RBC en de breedte dit jaar van onze selectie!

Ik krijg steeds meer vertrouwen in onze titel kansen,  de eindstreep is nog ver... Maar samen met Hvv zijn we wel lost van de rest nu. 

Volgende week Gastel,  jammer dat dergelijke wedstrijden niet meer op zaterdagavond zijn. Zeker met dit elftal dat goed speelt kan het lekker druk worden! Als je tegen Roosendaal op een zondag al 750 man trekt is dat op zaterdag bij een aantrekkelijk affiche zeker het dubbele!

Ik krijg steeds meer vertrouwen in dit seizoen, Hup RBC! 

Ivo

2018-11-25 21:32:49

Goed gedaan, ook dit soort wedstrijden moet je winnen als je voor de titel gaat. Nu krijgen we 2 thuiswedstrijden, tegen Gastel en SAB. Gastel is tot nu toe altijd een lastige tegenstander voor RBC geweest. HVV speelt nu uit tegen Clinge en daarna thuis tegen MOC. 

Kland

2018-11-26 13:55:30

Mooie prestatie van onze jongens.  Vos en Prins lijken goede snaren te raken.  Bndestem rept er geen woord over en zegt in aanhef:"Carolus scoort 3x en Roosendaal onderuit". Jammer toch.  Ze weten daar zeker niet waar er écht gevoetbald wordt. 

Benlo

2018-11-27 11:05:01

is mij  ook opgevallen dat bndestem   weinig te melden    heeft  als rbc  van een goed tegenstander gewonnen heeft  toch jammer

Dennis

2018-11-27 12:56:32

Ja, dan spreken ze de bezoekersaantallen tegen (die registreerd worden door de club) en is de titel: RBC wint sentimentloze stadsderby.