RBC wint van Schijf

Gepost door:Dennis // 2018-11-25 18:50:00 // 2134 keer bekeken

RBC heeft een goed gevolg kunnen geven aan de periodewinst van vorige week op bezoek bij sv MOC'17. De Roosendalers waren op bezoek bij Schijf met 1-4 te sterk voor de gastheer. Medekoploper van de derde klasse A HVV'24 won de topwedstrijd van RKVV Roosendaal (5-2 winst). RBC en HVV'24 hebben nu vijf punten voorsprong op nummer drie Roosendaal in de competitie.

Bij RBC was er één wijziging ten opzichte van vorige week. Levy Schotel nam de plek in van Adnane Samra. Voor de rest waren er geen veranderingen aangebracht door trainer-coach Henk Vos.

De Roosendaalse ploeg wist binnen tien minuten de score te openen. Op een slecht bespeelbaar veld wist RBC in de omschakeling via een prachtige pass van Randy Elst Jacques Dekker vrij te krijgen voor de doelman die op zijn beurt de bal in de korte hoek schoof. De oranje-witten hadden het in de eerste helft moeilijk met Schijf. De thuisploeg zakte ver in en probeerde via counters achter de verdediging van RBC te komen. Eenmaal werd zo'n uitbraak de ploeg van Vos fataal. De bal werd vanaf de linkerkant teruggelegd op randje zestien en met een afstandsschot werd de inzet via de binnenkant van de paal in de kruising gelegd, 1-1. na de gelijkmaker kreeg RBC kansen op een hernieuwde voorsprong. Dekker schoot op de vuisten van de keeper, evenals Levy Schotel. Elst baande zich daarna een weg dwars door het centrum maar zijn inzet was recht op de keeper, een kopbal van Marouane Hamdoune uit een corner genomen door Mohamed Azaime was te zacht om de keeper te verschalken en diezelfde Azaimi zag zijn eigen inzet ook voorlangs gaan. Vlak voor rust was het uit een snelle counter van RBC wel raak. Elst draaide zich tussen twee tegenstanders knap vrij en lanceerde Schotel. Die kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en gaf de bal aan Anwar Tarfit die op zijn beurt zijn schot in de verre hoek promoveerde tot doelpunt, 1-2.

In de tweede helft hadden de Roosendalers het een stuk makkelijker. Het verzet van de thuisploeg nam gedurende het tweede bedrijf snel af, ook mede door het doelpunt van Elst vlak na de rust. RBC's nummer negen wist na een snelle aanval vanuit de tweede lijn de 1-3 te maken. Een kwartier voor tijd schoot Schotel de 1-4 binnen en was de buit binnen. Daarvoor kreeg Azaimi een goede mogelijkheid, maar zijn volley ging over en de ingevallen Mujib Yaqoubi zag twee kopkansen niet in het net belanden.Van Schijf viel niets meer te verwachten. De verdediging van RBC bestond in de laaste minuten nog maar uit één verdediger, maar dat was voldoende om Schijf op afstand te houden van het doel van Joeri Leest.

vv Schijf - RBC 1-4 (1-2)