Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

77%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

12%
Nee, had meer verwacht

12%

Stemmen: 129

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC zondag naar Schijf

Gepost door:Dennis // 2018-11-24 12:10:53 // 306 keer bekeken

RBC gaat zondagmiddag op bezoek bij vv Schijf. De Roosendalers, die vorige week de eerste periodetitel wisten binnen te halen, gaan de wedstrijd in als koploper van de derde klasse A. HVV'24, op dit moment op de tweede plaats, heeft een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo. 

De laatste keer dat RBC op bezoek ging bij vv Schijf kon de Roosendaalse ploeg het kampioenschap van de vierde klasse A binnenhalen. Na een doelpunt van toenmalig speler Gino Pieter in de eerste helft ging RBC ook met een 0-1 voorsprong rusten. Die voorsprong kon de Roosendaalse ploeg toen niet uitbreiden. Het verloor in de slotminuut zelfs met 2-1. Een week later ging RBC op herkansing en wist het thuis alsnog het kampioenschap veilig te stellen.

Ditmaal is een overwinning op Schijf noodzakelijk om de eerste plek in de competitie vast te houden. Dat niet alleen, RBC gaat bij een overwinning sowieso afstand nemen van minstens één club uit de top-3. HVV'24 (nummer twee) en RKVV Roosendaal (nummer drie) spelen namelijk tegen elkaar. 

Bij vv Schijf komt RBC een oude bekende tegen uit de proftijd. Robin van Nijnatten speelt sinds twee seizoenen voor de club uit het gelijknamige dorp. De verdediger debuteerde aan het eind van het seizoen 2007/2008 bij RBC Roosendaal in de hoofdmacht. Hij speelde daar ook nog samen met huidig RBC-trainer Henk Vos, die toen in 21 duels nog goed was voor vier treffers in de Jupiler League. Na twee seizoenen bij RBC besloot Van Nijnatten om over te stappen naar Baronie, dat toen uitkwam in de Topklasse. Daarna speelde hij jarenlang voor Halsteren en sinds twee jaar voor Schijf. Vorig jaar pakte hij met die club het kampioenschap in de vierde klasse B.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd