Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

77%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

12%
Nee, had meer verwacht

12%

Stemmen: 129

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC periodekampioen én lijstaanvoerder na monsterscore op MOC'17

Gepost door:Dennis // 2018-11-21 11:20:27 // 1901 keer bekeken

RBC heeft op voortreffelijke wijze de eerste periodetitel in de wacht gesleept. De Roosendaalse club wist dat het alleen uitzicht had op een periodekampioenschap als HVV'24 gelijk zou spelen of verliezen. Bij een gelijkspel moest RBC sowieso met vier doelpunten verschil winnen. De ploeg uit Hulst speelde gelijk tegen SC Gastel (2-2) en de ploeg van trainer-coach Henk Vos haalde vanmiddag met grote cijfers uit. In Bergen op Zoom werd sv MOC'17 getrakteerd op een 1-6 nederlaag. Grote man aan de kant bij RBC was Marouane Hamdoune. De pijlsnelle linksback was goed voor vier treffers na rust. "Het is echt super om met hem samen te spelen aan die linkerkant," zo liet aanvoerder Anwar Tarfit na afloop weten.

Bij RBC was er ten opzichte van vorige week (5-1 overwinning op vv Zundert in de tweede ronde van de beker) flink wat veranderd. Doelman Joeri Leest stond weer in de goal en Hamdoune begon op zijn vertrouwde linksbackpositie. Mohamed Azaimi werd weer naast Gino de Klerk geposteerd. Voorin werd Jacques Dekker met zijn goede wedstrijd van vorige week beloond met een basisplek. Randy Elst begon net als vorige week op de tien. Anass el Gamali was niet inzetbaar voor Vos. "Ik had na mijn invalbeurt vorige week toch weer last gekregen. Ik hoop binnen twee weken weer te kunnen aanhaken," zo vertelde hij.

Ondanks de grote overwinning had de formatie van Vos het moeilijk in de eerste helft met de gastheer. Na ruim een minuut voetballen lag de bal al in het net achter doelman Leest. Een hoekschop vloog er meteen in bij de tweede paal. De thuisploeg zakte daarna flink in en het tempo lag laag bij RBC. Kansen werden dan ook niet veel gecreëerd. Het was uiteindelijk een individuele actie van Dekker die de Roosendalers langszij bracht. Net buiten de zestien schoot Dekker de gelijkmaker achter de Bergse goalie. Daarvoor had Samra RBC al op voorsprong kunnen zetten met een kopbal, maar zijn inzet ging over. Ook Hamdoune kreeg een kopkans, maar ook zijn inzet ging er niet in. Voor het doel van Leest was het vrij rustig. Alleen een rolletje die simpel door hem opgepakt werd was het enige noemenswaardige wapenfeit van de thuisploeg. Voor de rest bleef de verdediging van RBC fier overeind, maar zelf kwam het ook niet veel voor de Bersge goal door het lage tempo.

Hoe anders was de tweede helft. De Roosendalers trokken meteen fel ten strijde en de RBC-aanhang werd getrakteerd op de Marouane Hamdoune-show die zichzelf binnen een kwartier drie maal op het scorebord wist te zetten. Eerst schoot hij vanuit de tweede lijn in de kruising, daarna was ie nog trefzeker met het hoofd na een hoekschop en na een mee opgezette aanval schoot hij ook het vierde doelpunt van de Roosendalers binnen. Daarna nam RBC wat gas terug, maar gevaarlijk werd MOC'17 niet. Een bal op het dak van het doel was het enige speldenprikje dat te noteren viel. 

Vlak voor tijd breidde RBC de voorsprong nog verder uit. Via de linkerkant werd de inmiddels in de aanval geposteerde Hamdoune aangespeeld die de bal aan Tarfit gaf die op zijn beurt de 1-5 liet noteren in de verre hoek. Hamdoune, die al drie maal trefzeker was, bleek uiteindelijk ook nog goed voor een vierde treffer. De ingevallen Levy Schotel brak aan de rechterkant door, gaf een afgemeten voorzet aan Hamdoune die vervolgens de bal in het dak van het doel schoot. Na negentig minuten floot de leidende arbiter meteen af. Daarna werd bekend dat SC Gastel de gelijkmaker had gemaakt bij HVV'24, waardoor RBC de eerste periodetitel in de wacht sleept en zich koploper van de derde klasse A mag noemen.

Volgende week speelt RBC opnieuw een uitduel. Dan is laagvlieger vv Schijf de tegenstander. De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was in de vierde klasse. Toen won Schijf met 2-1. 

sv MOC'17 - RBC 1-6 (1-1)
1-0
1-1 Dekker
1-2 Hamdoune
1-3 Hamdoune
1-4 Hamdoune
1-5 Tarfit
1-6 Hamdoune

Opstelling RBC: Leest; Schalk, Schouten, Molenaar, Hamdoune; Azaimi, De Klerk, Elst (Yaqoubi); Dekker (Schotel), Samra (Schuit), Tarfit

Reacties

Ivo

2018-11-18 20:07:09

Adje

2018-11-18 20:42:06

Na de snelle achterstand had ik er even een zwaar hoofd in. Roosendaal ging tenslotte ook ten onder tegen deze tegenstander, maar op dit team staat blijkbaar geen maat dit seizoen. Waar gaat dit eindigen  Volgende week tegen Schijf, daar hebben we nog wat goed te maken, voor mij een reden om er ook weer eens bij te zijn. 

Ouwegetrouwe

2018-11-18 21:38:23

wat een heerlijke middag met een RBC dat elke week beter gaat spelen.

https://myalbum.com/album/sJ0CKavWG7nz

Ldeprenter

2018-11-18 22:40:24

Gefeliciteerd RBC-selectie met dit geweldige resultaat. Met het behalen van de 1e periode-titel. Complimenten mogen ook uitgaan naar Henk Vos en Gerjo Prins, die van deze totaal nieuwe ploeg een hecht team hebben gemaakt.

Benlo

2018-11-19 10:39:56

ga zo  door jongens   dan word het een  heel mooi seizoen

Benlo

2018-11-19 10:40:31

ga zo  door jongens   dan word het een  heel mooi seizoen

Zuidzijde

2018-11-19 12:22:54

Ook van ver gefeliciteerd 

Mike-rbcfan

2018-11-19 15:36:11

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een reactie geplaatst heb, maar wat maken we toch een goede seizoensstart!!

Als we dit het hele seizoen volhouden zie ik het rooskleurig in!

Dennis

2018-11-21 11:24:52

@Ad, durf je dat wel aan om naar Schijf te gaan? 

Prachtig elftal dat zowel het spel kan maken of vanuit een gesloten organisatie resultaat kan boeken. Hopelijk kan het ook tegen de lager geklasseerde clubs in uitduels die op gras spelen. 

Nieuwkomer

2018-11-22 18:36:44

Het was een geweldige pot voetbal met name in de 2e helft! Als je wilt mee doen voor de titel heb je meer dan 11 goede spelers nodig en dat lijkt dit seizoen ook zo te zijn. Als je zag wat er op de bank zat in de 1e helft besef je pas hoe goed we zijn dit jaar. 

We hebben al genoeg blessures en schorsingen gehad en tot dusver hebben we dit allemaal prima kunnen opvangen. Nu moeten we tegen Schijf deze lijn doorzetten en onze koppositie zien te verstevigen.