RBC naar volgende ronde beker na winst op Zundert

Gepost door:Dennis // 2018-11-11 09:46:43 // 2419 keer bekeken

RBC heeft de derde ronde van de beker weten te bereiken. In het eigen Herstaco Stadion werd tweedeklasser vv Zundert met 5-1 verslagen. Grote man aan de kant bij de Roosendalers was Jacques Dekker met twee prachtige treffers.

Hoofdtrainer Henk Vos had wat wijzigingen moeten toepassen ten opzichte van het duel met RKVV Roosendaal vorige week. Levy Schotel en Mohamed Azaimi waren niet aanwezig en Marouane Hamdoune en eerste doelman Joeri Leest bleven aan de kant. Anass el Gamali startte ook vanaf de bank. De centrale verdediger, die al een enkele weken moet toekijken vanwege een knieblessure, kwam er tegen het eind van de tweede helft nog in.

RBC begon zeer geconcentreerd aan het duel met de ploeg uit het gelijknamige dorp. De Roosendalers trokken zich terug op de eigen helft en wilde in de omschakeling zo snel mogelijk bij het doel van Zundert komen. De bezoekers hadden echter ook weinig intenties om de aanval te zoeken, waardoor het spel zich vooral rond de middenlijn afspeelde. Bij de eerste de beste aanval van RBC was het meteen raak. Een vrije trap genomen door Randy Elst werd in de kluts door Quincy Schouten met een volley in de rechterhoek geduwd: 1-0. Een paar minuten later lanceerde Elst Dekker met een mooie pass die de uitkomende doelman met een prachtige lob het nakijken gaf, 2-0.

RBC vergat toen door te drukken. Zundert kwam wat meer uit haar schulp, maar hadden weinig vat op de aanvallers van de thuisploeg bij tegenstoten. De vele ruimtes werden echter niet zorgvuldig benut door de ploeg van Vos. Drie minuten voor het rustsignaal werd een afgeslagen corner tot doelpunt gepromoveerd door Fabian Nelemans. Via een RBC-speler werd het schot deels gekeerd, waardoor doelman Jordi Brühns aan de grond genageld bleef, 2-1. Lang kon Zundert niet genieten van de aansluitingstreffer, want een goed lopende aanval via meerdere schijven kwam bij de meegelopen Jeroen Molenaar terecht die de bal in het doel wist te krijgen na een goede voorzet van Dekker.

In de tweede helft zette Zundert wat meer druk naar voren, maar alleen na een klein uur spelen kregen de bezoekers drie grote kansen, maar drie keer redde Brühns. Tien minuten voor tijd werd de RBC-aanhang getrakteerd op het mooiste doelpunt van de avond. Elst zette goed door op de achterlijn, gaf een halfhoge voorzet die Dekker met een hakbal achter het standbeen in het doel wist te krijgen, 4-1. Vlak voor het einde bracht Elst de stand ook nog naar 5-1 na een uitbraak. Daarvoor had de ingevallen Yeidi Muurmans ook kunnen scoren, maar zijn inzet werd gekeerd op de vuisten van de keeper. De ingevallen El Gamali, die de laatste minuten als spits opereerde, zag zijn schot ook gekeerd worden door de doelman.

Door de 5-1 overwinning gaat RBC in de koker voor de derde ronde van de beker. Volgende week komt RBC weer in actie in de competitie. Dan is sv MOC'17 de tegenstander.

RBC - vv Zundert 5-1 (3-1)