Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

71%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

22%
Nee, had meer verwacht

8%

Stemmen: 51

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint topper van Roosendaal

Gepost door:Dennis // 2018-11-04 19:06:54 // 1401 keer bekeken

RBC heeft uitstekende zaken gedaan in de derde klasse A. In de topper tegen RKVV Roosendaal werd met 3-0 gewonnen door de ploeg van hoofdcoach Henk Vos. Via een strafschop van Anwar Tarfit kwam RBC in de eerste helft op voorsprong. Het bleef lang spannend, maar een kleine tien minuten voor tijd bracht Jeroen Molenaar de stand naar 2-0, waarna Marouane Hamdoune in de blessuretijd het duel definitief in het slot gooide: 3-0.

Bij RBC waren twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van vorige week tegen vv Clinge (1-2 winst). Mike Schalk nam de plek over van Huub Schuit als rechtsback. Adnane Samra begon ook in de basis ten faveure van Mujib Yaqoubi. Samra moest de afgelopen vijf wedstrijen aan de kant blijven vanwege een opgelopen rode kaart tegen VVR (1-0 winst). Bij Roosendaal kwam RBC twee oude bekende tegen. Thom van Unen begon als linksback en in de punt van de aanval stond Wesley van Zundert, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de selectie van RBC. 

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Levy Schotel pikte een bal net buiten de zestien op en leek zo op de keeper af te kunnen lopen, maar probeerde de meegelopen Randy Elst te bereiken. Zijn pass werd echter onderschept. Daarna speelde het duel zich vooral op het middenveld af. Roosendaal hanteerde de lange bal van achteruit en RBC speelde compact en gaf geen kansen weg. De enige keer dat doelman Joeri Leest in de eerste helft moest ingrijpen was op een schot uit de tweede lijn die hij als corner kon verwerken. 

RBC was vooral gevaarlijk via de flanken, maar de laatste pass was steeds niet zorgvuldig. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een snel genomen vrije trap van Anwar Tarfit bracht Samra in stelling die alleen met een overtreding tot stoppen gedwongen konden worden. Tarfit ging achter de bal staan en schoot de 1-0 binnen. Daarna nam RBC het initiatief over en kreeg ook enkele kansen. Schotel vuurde een schot af, maar die kon gekeerd worden en even later leek Samra de Roosendaalse ploeg op 2-0 te zetten toen hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander, maar ook zijn inzet leverde geen doelpunt op.

In de tweede helft bleef de ploeg van hoofdcoach Vos geconcentreerd spelen en keeg in het eerste kwartier na rust kansen om de score uit te breiden. Samra schoot na een weergaloze actie huizenhoog over en naast, Elst werd net op tijd geblokt voordat hij kon uithalen alleen voor de goalie en de ingevallen Mujib Yaqoubi zag zijn inzet na een corner met een hard schot voor de doellijn gered worden. 

Doordat RBC geen afstand van Roosendaal nam bleef het spannend. Roosendaal bracht met Siebe Pal en Tom van der Borst nieuwe aanvallers in, maar het centrum van de thuisploeg onder leiding van Quincy Schouten bleef fier overeind. Doordat de stadsgenoot steeds meer risico nam kwam er steeds meer ruimte voor de RBC-aanvallers. Acht minuten voor tijd viel dan ook de verdiende 2-0. Molenaar kwam mee naar voren, werd aangespeeld door Tarfit die op zijn beurt Elst wist te bereiken. De aanvalsleider bracht met een voorzet de bal bij de tweede paal weer bij Molenaar die met een tergend langzame kopbal in de verre hoek zijn eerste competitietreffer van RBC liet noteren. 

 Roosendaal kreeg na de 2-0 de eerste echte grote kans op de aansluiting, maar doelman Leest wist met een ultieme redding een tegentreffer te voorkomen. In een counter van RBC werd het uiteindelijk in de blessuretijd ook nog 3-0. Linksback Hamdoune werd vanuit het middenveld gelanceerd, zag geen ploeggenoten in zijn buurt om de bal af te geven en schoof de bal in de korte hoek zelf binnen, 3-0.

Door de winst stijgt de ploeg van hoofdcoach Vos naar de tweede plek. De Roosendalers blijven zo druk houden op koploper HVV'24, dat nog twee punten meer heeft. Zij wonnen vandaag op bezoek bij laagvlieger Terneuzen (0-2). Komende zaterdagavond speelt RBC in de tweede ronde van de beker tegen tweedeklasser vv Zundert. De ploeg uit het gelijknamige dorp ging vandaag met 6-0 ten onder tegen VOAB. Die week erop speelt RBC weer voor de competitie. 

RBC - RKVV Roosendaal 3-0 (1-0)
1-0 Tarfit (strafschop)
2-0 Molenaar
3-0 Hamdoune

Opstelling RBC:  Leest; Schalk, Schouten, Molenaar, Hamdoune; De Klerk, Azaimi, Schotel (Yaqoubi); Samra (Muurmans), Elst, Tarfit (c)

Reacties

Ouwegetrouwe

2018-11-04 20:06:21

Oke dan nog ff terugkijken:

https://myalbum.com/album/LluDELB8Pvy7

Ivo

2018-11-04 20:18:58

Klasse mannen! Gaat super zo!

Adje

2018-11-04 20:47:22

Nieuwkomer

2018-11-04 21:07:20

Je doet mee voor de titel en bezet momenteel een keurige 2e plek terwijl we de hele top 4 al gehad hebben en daarin 7 punten hebben behaald. De nummer 1 HVV heeft pas 1 keer punten verloren en dat is uitgerekend tegen ons in een westrijd die je met 0-3 voorstond. Dit zegt uiteraard wel wat over onze titelkansen dit seizoen.

De 1e periode winnen word lastig, want HVV moet dan verliezen van Gastel maar zoals het nu gaat is RBC kanshebber voor de eindzege!  Heb nog geen team gezien ook die beter is dan ons eigen elftal. De verlies punten die je hebt geleden komt meer doordat wij de teugels lieten vieren dan dat het kwam door de kwaliteiten van de tegenstander.

Zeer benieuwd hoe dit seizoen zal eindigen.  De potentie is zeker aanwezig 

Adje

2018-11-04 21:42:45

Vooralsnog gaat het zeer goed maar de moeilijkste ploegen komen nog, en dat zijn de zogenaamde kleintjes met alle respect. Laat HVV nog maar 'n tijdje aan de leiding gaan, zorg dat jezelf in het spoor blijft dan is er veel mogelijk dit seizoen.

Ouwegetrouwe

2018-11-04 21:43:25

iedereen heeft het over de 0-3 tussenstand bij HVV,  maar ik hoor niemand dat we ook binnen dat zelfde kwartier met 3-0 achter hadden kunnen staan. maar wat je zegt over de top4 werd vandaag duidelijk. roosendaal had

nog geen top 5 tegenstanders gehad, vandaag was de eerste en het verschil was toch behoorlijk. 3-0 is zeker geen geflatteerde uitslag. complimenten aan de ploeg. 

OD Sjon

2018-11-04 23:16:47

Mooie overwinning!!