Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Donkere wolken boven RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2007-05-29 00:00:00 // 2737 keer bekeken

BN de Stem meldt dat het voor RBC zeer moeilijk wordt aan de start van het komende seizoen te verschijnen als de gemeente Roosendaal niet opnieuw een lening verstrekt. Het bericht is inmiddels bevestigd door directeur Manfred Laros.

RBC heeft in april tweemaal bij de gemeente aangeklopt met leningsvoorstellen, maakte wethouder Jan Pelle van Financin dinsdag bekend. RBCvroeg eersteen overbruggingskrediet van 900.000 euro en daarna om een krediet van 4 ton met een uitstel van betaling van 401.000 euro tot 1 juni 2009. Ook begin 2006 verstrekte de gemeente al een lening. Dat de club opnieuw bij de gemeente aanklopt voor een eenmalige lening komt door diverse tegenvallers, waarvan lage sponsorinkomsten de grootste was.


Het Roosendaalse college van B&W heeft vier mogelijkheden opgesteld die het gaat voorstellen aan de gemeenteraad. Ze wil niets doen, ingaan op het eerste voorstel maar voor 700.000 euro, de grond van het stadion kopen of ingaan op het tweede voorstel. Wethouder Peter Buijs van Sport zei dinsdag een voorkeur te hebben voor de eerste of de laatste optie. Volgende week donderdag zal de gemeenteraad zich uitspreken in een extra raadsvergadering. Vrijdag zal het college dan een definitief besluit nemen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd