Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

71%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

22%
Nee, had meer verwacht

8%

Stemmen: 51

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt Philippine

Gepost door:Dennis // 2018-10-21 19:27:55 // 1112 keer bekeken

RBC heeft de aansluiting weten te behouden met koploper HVV'24. De ploeg van hoofdtrainer Henk Vos won met 4-2 van Philippine, waardoor de Roosendalers naar de derde plek stijgen. HVV'24 won op bezoek bij Virtus met 2-3 en heeft twee punten meer dan RBC.

Bij de thuisploeg ontbrak vandaag Anass el Gamali die met een kniekwetsuur kampt. Zijn plek werd overgenomen door de weer van een blessure herstelde Quincy Schouten. Voor de rest waren het de gebruikelijke namen. Bij Philippine ontbrak de 49-jarige Dennis de Nooijer. Hij was wel aanwezig bij het duel.

Binnen twee minuten kwam RBC al op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal met het hoofd van een centrale verdediger van de club uit Zeeuws-Vlaanderen leverde de openingstreffer op. Levy Schotel onderschepte de bal, schoot eerst tegen de keeper aan, maar tikte daarna de rebound wel binnen. Daarvoor kreeg Philippine een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het schot ging echter in het zijnet.

RBC nam na de 1-0 definitief het heft in handen. Met snel combinatievoetbal werd Philippine naar achteren gedrukt. De Roosendalers hadden echter veel kansen nodig om afstand te nemen van de bezoekers. Randy Elst kreeg twee kansen. Bij de eerste mogelijkheid wist de keeper redding te brengen en bij zijn tweede mikte hij net naast de verkeerde kant van de paal. Anwar Tarfit kreeg daarna nog een kans, maar ook hij was niet trefzeker. De mee opgekomen Jeroen Molenaar zag een inzet voorlangs gaan, Schouten zijn kopbal ging over en Jacques Dekker schoot een volley voor vrijwel leeg goal over. Twee minuten voor de rust was het wel raak. Molenaar gaf een splijtende pass op Tarfit die alleen voor de keeper hard in de korte hoek schoot, 2-0.

In de tweede helft leek het duel na ruim zestig minuten in het slot te zitten. Tarfit gaf een goede pass op de lopende Schotel, die op zijn beurt in het strafschopgebied een tegenstander het nakijken gaf met zijn schijnbewegingen en Elst wist te bereiken. De aanvalsleider gebruikte zijn tegenstander om een pirouette te draaien en schoot de 3-0 binnen. Vijf minuten later kwam Philippine plots op 3-1. RBC nam wat gas terug en dat leverde meteen een tegentreffer op. Uit een genomen hoekschop ging de bal via de kluts in de goal.

Philippine ging door de 3-1 wat opportunistischer spelen. Echte kansen wisten zij niet te creëren, maar het leverde wel flink wat hoekschoppen en vrije trappen op. Bij een van die vrije trappen werd de 3-2 gemaakt. Een herhaling van het duel met HVV'24 leek op de loer te liggen, maar in het slot counterde RBC naar 4-2. Elst gaf de meegelopen Gijs Gommeren een niet te missen kans: 4-2.

Volgende week gaat RBC op bezoek bij de huidig nummer elf Clinge. De ploeg uit het gelijknamige dorp kwam RBC al vaker tegen in een officieel verband. De Roosendalers wonnen er tot nu toe altijd. De laatste keer was in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse van twee jaar geleden. Het werd toen 2-8.

RBC - Philippine 4-2 (2-0)
1-0 Schotel
2-0 Tarfit
3-0 Elst
3-1
3-2
4-2 Gommeren

Opstelling RBC: Leest; Schalk, Schouten, Molenaar, Hamdoune; De Klerk, Azaimi (Yaqoubi), Schotel (Schuit); Dekker (Gommeren), Elst, Tarfit (c)

Reacties

OD Sjon

2018-10-21 21:34:28

Goed bezig heren!

Kland

2018-10-21 22:01:11

Goed resultaat en in 1e helft en 1e deel 2e helft goed. Daarna billenknijpen. Elftal zakte teveel terug. Nonchalance moet eruit. 

Ivo

2018-10-21 22:51:29

RBC was de eerste helft heer en meester en het had bij rust al 4-0 kunnen staan. Prima verzorgd voetbal, goede aanvallen en de tegenstander kwam in het hele verhaal niet voor. 

Na de rust zakte RBC iets in maar kwam met een hele goede counter op 3-0. Werkelijk een prachtig doelpunt. 

Daarna werd RBC echt nonchalant, de passing werd minder, duels werden verloren en alle 2e ballen waren voor Philippine. Er kwamen 2 tegengoals uit dode spelsituaties. Pas bij de 3-2 kwam er weer wat gif in de ploeg. 

Volgende week moeten er echt 3 punten gepakt worden in een uitwedstrijd. Clinge is geen hoogvlieger en moet verslagen worden om mee te blijven doen om de 1e periodetitel.

Ouwegetrouwe

2018-10-23 09:51:14

de foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/70LM05dvfy8N