Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

79%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

13%
Nee, had meer verwacht

8%

Stemmen: 109

Speler van de week

Naam:
Barry Knook
Leeftijd
19
Positie:
Doelman

Interviews
Meest recente interviews

RBC speelt gelijk bij Victoria'03

Gepost door:Dennis // 2018-10-14 19:27:38 // 1251 keer bekeken

RBC heeft vandaag niet kunnen profiteren van het puntverlies van koploper RKVV Roosendaal bij sv MOC'17 (4-1 verlies). De ploeg van hoofdtrainer Henk Vos speelde met 1-1 gelijk bij Victoria'03. Door het gelijke spel zakt RBC een plaatsje op de rangschikking en staat het nu vierde.

Het elftal werd op één plek gewijzigd ten opzichte van vorige week. Gijs Gommeren begon in de punt met achter hem Randy Elst. Levy Schotel was het kind van de rekening en begon vanaf de bank. Quincy Schouten kon nog niet spelen, Mike Schalk nam zijn plek net als vorige week over als rechtsback.

Victoria'03 trok zich vanaf het beginsignaal wat terug op de eigen helft. RBC moest het spel maken, maar kon weinig uitrichten tegen het compact staande Victoria'03, maar was daar ook zelf debet aan. Vooral achterin werden foutieve passes gegeven, ook mede door de wind die er stond. De thuisploeg was echter niet bij machte om de fouten achterin af te straffen. RBC daarentegen wist ook geen kansen te ontwikkelen. Vooral hoekschoppen en vrije trappen leverde enkele gevaarlijke situaties op bij het doel van goalie Niels van Sundert. Anwar Tarfit was dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging over. De club uit Oudenbosch schoot een keer naast en een schot werd simpel gepakt door doelman Joeri Leest.

Enkele minuten voor rust voerde RBC een vlijmscherpe counter uit. Victoria'03 was met veel spelers op de helft van RBC, wat bij balverovering meteen dodelijk werd. Elst kreeg de bal die met een bekeken bal Tarfit aan de rechterkant vrij voor de doelman bracht en met een lob de 0-1 aantekende. Daarna had de ploeg van Vos meteen de tweede treffer kunnen noteren, maar Elst kon de score niet verdubbelen. 

Aan het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de startblokken, maar het was daarbij vooral afhankelijk van de achterhoede van RBC die allesbehalve stabiel was in balbezit. Dit werd de ploeg uiteindelijk ook fataal bij de tegentreffer. Anass el Gamali speelde Mo Azaimi in met drie man in zijn rug die op zijn beurt meteen de bal verloor. De fout werd meteen uitgebuit door de overtal situatie en Faris Ouaddaf wist met een bekeken schot in de verre hoek doelman Leest kansloos te laten, 1-1. 

Na de gelijkmaker wankelde RBC. De thuisploeg leek op voorsprong te komen, maar spits Rick de Jong gleed een lage voorzet echter tegen de paal in plaats van de goal. In een tegenstoot van de Roosendalers schoot Elst over. Een inzet van Ouaddaf vlak daarna spatte nog uiteen op de lat.

Vos greep hierna in en bracht met Jacques Dekker en Levy Schotel twee nieuwe krachten in het veld. Beide vielen ook goed in. Victoria'03 werd verder naar achteren gedrukt en moest vooral de lange bal hanteren. RBC sneed een aantal keer dwars door de defensie van de thuisploeg, maar net op het laatste moment kon de aanval nog afgebroken worden. Hamdoune en Dekker hadden onder andere de bal voor het intikken, maar telkens stond er een verdediger van de thuisploeg die erger kon voorkomen. Ook werd twee maal een honderd procent kans over het hoofd gezien. Eerst kon Tarfit Schotel vrij zetten voor de keeper, niet veel later zag Elst de geheel vrijstaande Hamdoune aan de linkerkant over het hoofd. De vele vrije trappen en hoekschoppen leverde weinig op, alleen El Gamali wist een inzet te creëren, maar zijn kopbal ging over.

Door het gelijke spel blijft RBC wel in het spoor van huidig koploper HVV'24. De Roosendalers hebben twee punten achterstand. Volgende week ontvangt de ploeg van Vos Philippine, dat momenteel derde staat.

Victoria'03 - RBC 1-1 (0-1)
0-1 Tarfit
1-1 F. Ouaddaf

Opstelling RBC: Leest, Schalk, El Gamali, Molenaar, Hamdoune; De Klerk, Azaimi, Elst; Yaqoubi (Schotel), Gommeren (Dekker), Tarfit (c)

Reacties

Adje

2018-10-14 20:00:25

Start van het seizoen is veelbelovend. Jammer dat je in Hulst n zekere overwinning weg geeft anders sta je fier aan de kop. Victoria is voor RBC altijd al n moeilijke tegenstander geweest, daarom des te knap dat je daar n puntje kunt pakken. Met deze seizoensopening kijk ik heel anders aan tegen de wedstrijd tegen Phillipine,vorig seizoen, en ook nu blijkt, weer, 1 van de betere ploegen in de 3e klasse, maar dit RBC kan weleens voor verrassingen gaan zorgen deze keer.  Ttot nu toe overtreft het mijn verwachtingen.

Benlo

2018-10-15 17:32:05

hopelijk   mooi seizoen   voor rbc

Ouwegetrouwe

2018-10-15 17:49:17

De foto's van de pot:

https://myalbum.com/album/jNB4f0yjCo1k

voor de liefhebbers ook de foto's van de trotse koploper RBC JO14 tegen FC Engelen JO14-1:

https://myalbum.com/album/4Tg6T84l3HY6

Ivo

2018-10-16 22:58:00

Prima resultaat, deze 1-1. Victoria is al jaren een goed collectief. Als er achterin wat zakelijker gespeeld wordt kunnen we echt meedoen om de titel. Dit RBC kan prima voetballen, maar als we voorstaan schieten we nog teveel in de kramp en maken we achterin onlogische keuzes. De bal af en toe naar voren peren is geen schande, tegenstanders doen het ook.