Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

70%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

30%

Stemmen: 219

Speler van de week

Naam:
Jelte Pal
Leeftijd
17
Positie:
aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC gooit overwinning weg

Gepost door:Dennis // 2018-09-30 21:42:20 // 1950 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om haar eerste uitwedstrijd te winnen. De Roosendalers leken na de eerste helft op rozen te zitten. HVV'24 werd met drie prachtige treffers in tien minuten tijd op een 0-3 achterstand gezet. Meer dan een afstansschot kon de thuisploeg daar niet tegenover zetten. Nadat Gino de Klerk met een knieblessure in de kleedkamer achterbleef in de rust vocht RBC vooral tegen de klok. Het inbrengen van Huub Schuit en het doorschuiven van Anass el Gamali pakte totaal verkeerd uit. Een bal op de paal en een redding van doelman Jordi Brühns voorkwamen erger, al had Mujib Yaqoubi vijf minuten voor tijd de overwinning binnen moeten slepen met een kopbal voor leeg doel.

RBC begon op twee posities gewijzigd aan het duel tegen HVV'24 ten opzichte van vorige week. Adnane Samra, voor vijf duels geschorst, werd vervangen door Yaqoubi. In het doel nam Brühns de positie over van Joeri Leest, die een weekend weg was. 

De Roosendalers domineerden de eerste helft volledig. De club uit Zeeuws-Vlaanderen probeerden met hard werken tegengas te geven, maar er was weinig te beginnen tegen een ontketend RBC. Marouane Hamdoune brak op de linkerflank door, gaf een lage harde voorzet die door Yaqoubi bij de tweede paal simpel werd binnen geschoten. Niet veel later werd deze aanval nog eens herhaald. Hamdoune stoomde weer op vanaf de linkerkant, gaf een kiezelharde voorzet die door de meegelopen Levy Schotel bij de tweede paal in het doel werd gewerkt. Daarna was het aan Randy Elst die, na een overtreding op zichzelf, achter de toegekende vrije trap ging staan en het derde doelpunt liet noteren. 

Na de 0-3 liet RBC de Zeeuwse ploeg wat komen, maar de verdediging van RBC gaf geen enkele krimp. Enkele toegekende vrije trappen en hoekschoppen zorgde voor enig gevaar, maar een doelpunt leverde het niet op. Een afstandsschot vanuit de tweede lijn werd simpel gepakt door Brühns. De Roosendalers kregen nog een kans via Elst, maar zijn inzet ging over.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. De Klerk moest door een opgelopen knieblessure aan de kant blijven en werd vervangen door Schuit die centraal achterin naast Jeroen Molenaar ging staan. El Gamali schoof door als verdedigende middenvelder. Het eerste kwartier kon RBC het duel definitief in het slot gooien. Met de counters werd echter niet zorgvuldig omgegaan. Aan de andere kant gebeurde er echter ook vrij weinig, maar bij de eerste doorbraak door het centrum was het meteen raak. Brühns bleef op zijn lijn staan en Sinan Coban schoot met een volley hard binnen. Daarna leidde eenzelfde aanval bijna de 2-3 in. Nu bood de binnenkant van de paal echter hulp. 

De Roosendalers kwamen er echter niet meer aan te pas. In twee minuten tijd werden dan ook twee doelpunten toegestaan. Twee maal was het Coban die de defensie van RBC pijn deed. Beide keren gebeurde dat dwars door het centrum. Met nog ruim tien minuten op de klok leek een nederlaag onvermijdelijk. Brühns wist echter erger te voorkomen en wist oog in oog met een aanvaller van HVV'24 een achterstand voorkomen.  

RBC had vijf minuten voor tijd alsnog de overwinning binnen kunnen halen. Elst soleerde op rechts langs enkele tegenstanders en wist met een boogbal Yaqoubi te bereiken. Op enkele meters voor een leeg goal schampte hij echter de bal met zijn hoofd, waardoor de bal over de achterlijn verdween.

Door het gelijke spel staat RBC nu gedeeld derde op de ranglijst. Volgende week ontvangt RBC Terneuzen, dat vandaag met 7-4 verloor op bezoek bij VVR.

HVV'24 - RBC 3-3 (0-3)
0-1 Yaqoubi
0-2 Schotel
0-3 Elst
1-3 Coban
2-3 Coban
3-3 Coban

Opstelling RBC: Brühns; Schouten (Schalk), El Gamali, Molenaar, Hamdoune; Azaimi, De Klerk (Schuit), Schotel (Gommeren); Yaqoubi, Elst, Tarfit (c)

Reacties

RFRbc

2018-09-30 19:25:42

Toepasselijk filmpje... zou over onze keeper kunnen gaan  

https://youtube.com/watch?v=IMveCg2dKBo

Waar was Joeri Leest??? Dit is toch maar eenmalig hopelijk??? Wat een drollenvanger is die Bruhns zeg! Hij brengt de hele verdediging in paniek. Je had na vandaag gewoon op 6 uit 2 kunnen staan.  

Ouwegetrouwe

2018-09-30 20:07:13

de beelden van de wedstrijd;

https://myalbum.com/album/BCQ89oeq3fTT

Erik van Benthem

2018-10-01 08:35:41

@RFRbc zoals Johan zegt ‘dit zegt meer over diegene die het zegt dan over de keeper’ .

Nieuwkomer

2018-10-01 16:37:18

Zonder de wedstrijd gezien te hebben lijkt het toch te kloppen wat RFRbc zegt. Aangezien ik deel uitmaak van een supporters groeps app en daar waren de recenties voor Brühns ook niet mals hoor. Laten we het er maar ophouden dat het goed is dat Leest volgende week weer terug is.

Wat ik zelf niet begrijp hoe je een 0-3 voorsprong volledig uit handen kan geven. Echt jammer, een droomstart was dit seizoen mogelijk geweest namelijk.

Ivo

2018-10-01 23:10:54

Die keeper stond in de eerste helft ook gewoon in het veld. Het is puur een mentaliteitskwestie. Blijf je vooruit voetballen dan win je met 6-0. Maar op een of andere manier gaan ze soms ineens heel geforceerd de verdediging in. Dat ligt dit team totaal niet, deze jongens moeten lekker aanvallen en de tegenstander vastzetten op de eigen helft. Daarbij opgeteld het steeds voetballend willen oplossen achterin, inclusief technische hoogstandjes, terwijl die bal van het sportpark afgerost moet worden. Dat moet er echt heel snel uit. 

Vorige week zeiden we al: dit moet je niet doen, want dat gaat een keer fout. Het ging dus meteen 3x fout. 

De komende weken niet verslappen, gewoon 90 minuten gas geven. 

Ouwegetrouwe

2018-10-02 08:10:45

emoties tijdens en na de wwdstrijd ok. we hadden allemaal de pee in,  daarna moet het ook klaar zijn. ook tegen vvr was het een helft goed en de andere slecht. dat moet er uit. daar zorgen henk en gerjo wel voor. de eerste helft was genieten van rbc. zou gauw we dit vast kunnen houden is er weinig te vrezen. maar dat komt helemaal goed. en ballen van het sportpark afrossen zit niet in het rbc DNA dat weet iedereen. compliment ook aan HVV24,  een voetballende tegenstander,  daar zouden we er meer van moeten hebben.

EricK

2018-10-02 20:02:36

Hup RBC

No.1

2018-10-03 10:38:40

Ach,ach..net twee wedstrijden onderweg en de spelersafkrakers staan alweer te roepen. En dan verwonderd zijn dat de spelers meer en meer een hekel krijgen aan de supporters. Steun de spelers die in het veld staan in plaats ze op deze site en een supportersapp voor schut te zetten. De bal is rond en je kunt nu eenmaal niet alles winnen..er zijn er hier teveel met torenhoge verwachtingen. Het is derde klasse hoor..geen champions leage.

Mr.RBC

2018-10-03 11:30:51

De negativiteit druipt er zoals gewoonlijk weer van alle kanten vanaf 

Pieter

2018-10-03 13:34:23

@no1 ach twee reacties en alle supporters zijn weer afkrakers uw reactie getuigd van hetzelfde niveau als die supporters.

Verder vind ik het aan de trainer en technische staf die hebben het team samengesteld die zullen vast erover nagedacht hebben. 

No.1

2018-10-03 14:15:46

@pieter..heb ik het over alle supporters? Nee alleen over degene die altijd hier op de site lopen zeuren. Hebben geen wedstrijd gezien,maar hangen hun mening aan een supporter app. Lees de vorige jaargangen maar na..nieuwkomer en co hebben altijd wat te zeuren. En gelukkig heb ik niet hetzelfde niveau als die supporters,want ik verwacht niet dat ze iedere wedstrijd iedereen van de mat vegen.

Nieuwkomer

2018-10-03 16:15:32

Ik heb hem de afgelopen 2 jaar in vriendschappelijke wedstrijden wel zien keepen hoor, ben er niet echt kapot van om eerlijk te zijn.

Toen ik Joeri Leest vorige week sprak in de kantine en hij zei ik ben een weekendje weg heb ik besloten niet naar Zeeland af te reizen en ik heb er geen spijt van want nu hoefde ik mezelf er niet in real life aan te irriteren... ik wist al voldoende toen ik hem de afgelopen jaren aan het werk gezien heb 

Ik wacht nog steeds op het moment dat je een reactie plaats wanneer er veren in konten worden gestoken maar dan hoor ik je niet?? Typisch...  

Zeer selectief van je 

No.1

2018-10-03 16:25:16

hahaha,zoveel veren worden er hier niet in konten gestoken hoor. Dus dan valt er weinig te reageren nieuwkomer