De nacompetitie..

Die winnen we wel!

26%
Nee, niet in deze vorm

74%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Randy Elst
Leeftijd
24
Positie:
Nummer tien

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint seizoensopening

Gepost door:Dennis // 2018-09-23 21:08:03 // 1418 keer bekeken

RBC is het seizoen goed begonnen. De Roosendalers wonnen vandaag met 1-0 van VVR. De uitslag had hoger moeten uitvallen. Anwar Tarfit schoot een toegekende strafschop naast en een zuivere goal van de ingevallen Mujib Yaqoubi werd afgekeurd. Ondanks de missers wist de ploeg van hoofdtrainer Henk Vos de eerste driepunter van het seizoen veilig te stellen. 

In de basisopstelling was Anass el Gamali een linie naar achteren geschoven. Quincy Schouten begon als rechtsback en Gino de Klerk nam de plek in van El Gamali op het middenveld. De rest van de opstelling was zoals verwacht.

Al vanaf de eerste minuut trok VVR zich terug op de eigen helft. In het gehele duel had doelman Joeri Leest ook weinig te duchten van de tegenstander. Alleen vlak na de gemiste pingel van Tarfit kregen de bezoekers een kans. De bal verdween echter over de goal. RBC had het moeilijk met het compact spelende VVR. Grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Rond Tarfit waren constant drie man gesitueerd. Adnane Samra had het aan de rechterkant iets makkelijker, maar de meeste aanvallen van de Roosendalers gingen over links.

In de eerste 35 minuten gebeurde er weinig. VVR was niet bij machte om het de defensie, onder leiding van een goed spelende El Gamali, pijn te doen en RBC had moeite om een gaatje te vinden achter de laatste lijn van de ploeg uit Rijsbergen. Levy Schotel zag zijn schot vanuit de tweede lijn langs de kruising suizen na een kort genomen corner. Dat was het enige noemenswaardige wapenfeit. De Roosendalers kwamen wel een aantal keer gevaarlijk in de zestien, maar de laatste pass ontbrak of een actie werd te ver doorgevoerd.

Tien minuten voor tijd leek de openingstreffer dan toch te gaan vallen. Samra kwam vrij aan de rechterkant en gaf een afgemeten lage voorzet bij de tweede paal. Randy Elst leek de score te openen, maar de uitkomende doelman kon de inzet ongedaan maken. Tarfit leek daarna RBC alsnog op voorsprong te zetten. RBC's vaste penaltynemer werd, nadat hij vrij voor de keeper kwam, tegen de vlakte gewerkt: strafschop. Hij schoot de toegekende penalty echter naast de goal. In de tegenaanval kreeg VVR de enige kans van de wedstrijd. De inzet van de bezoekers ging echter over de goal.

In de tweede helft kwam RBC al snel op voorsprong. Tarfit speelde Elst aan in het strafschopgebied. Met een tegenstander in zijn rug draaide Elst naar binnen en bediende de goed aangesloten De Klerk die op zijn beurt de 1-0 tegen de touwen werkte. Na de openingsgoal nam de ploeg van Vos meteen gas terug. VVR nam het initiatief over, maar kon daar weinig mee. Buiten enkele hachelijke situaties, mede door de regenval, had doelman Leest niets te doen. Een schot dat recht op hem af kwam vanuit de tweede lijn was de enige mogelijkheid in de tweede helft. 

RBC kreeg wel enkele grote kansen om de score uit te breiden. Ruim een kwartier voor tijd kon Tarfit RBC op 2-0 zetten, maar alleen voor de keeper moest hij zijn meerdere erkennen in de doelman van VVR. Daarna kwam Yaqoubi vrij voor de doelman, maar ook hij vond de doelman op zijn weg. In de slotminuut scoorde Yaqoubi wél op aangeven van Elst, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd door de leidende arbiter.

In de blessuretijd kreeg Samra nog een rode prent. Nadat hij werd afgevlagd voor buitenspel ontstond er een opstootje, waarbij de vleugelaanvaller een duw gaf. De scheidsrechter zag er echter een slaande beweging in en gaf rood. Met een man minder hield RBC simpel stand.

Volgende week speelt RBC een uitwedstrijd bij HVV'24 in Hulst. Zij wonnen vandaag bij vv Schijf met 2-3. 

RBC - VVR 1-0 (0-0)
1-0 De Klerk

Bijz: Tarfit mist strafschop bij 0-0 stand. Samra krijgt rode kaart in de blessuretijd. 

Opstelling RBC: Leest; Schouten, El Gamali, Molenaar, Hamdoune; Azaimi, De Klerk, Schotel (Yaqoubi); Samra, Elst (Gommeren), Tarfit (c)

Reacties

Ouwegetrouwe

2018-09-23 19:10:37

de foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/nNLNxP6uKl4v

Ivo

2018-09-23 19:35:55

RBC was zonder meer de betere ploeg en speelde vooral tegen zichzelf. Verdedigend staat het heel behoorlijk, maar in de opbouw werden er te vaak onhandige keuzes gemaakt, ze wilden het te mooi en te moeilijk spelen. Iets vaker de lange bal, een voorzet of een afstandsschot ipv een passeeractie zou wel eens effectiever kunnen zijn. Je hoeft de bal het doel niet in te lopen. 

Na de 1-0 zakte RBC helemaal in, totaal onnodig, tegen betere tegenstanders gaat het dan geheid een keer mis. Lekker vooruit blijven voetballen lijkt me veel beter. 

Harry Vlaggraag van VVR maakte zichzelf totaal belachelijk, maar RBC'ers moeten zich ook niet op de kast laten jagen. De rode kaart was helemaal niet nodig. 

Jove28

2018-09-24 19:20:27

gelijk de eerste wedstrijd een Harry vlag graag gezien wat zijn deze figuren een drama.

Ouwegetrouwe

2018-09-24 23:29:32

dat deze harry vlaggraag zo ver kan gaan is vooral de zwakte van de ref.  hij zegt in een regionaal weekblad te dromen van fluiten in de eredivisie. daar zal het wel bij blijven. 

Kland

2018-09-27 13:50:47

Iedereen heeft het nu wel over vlaggraag, maar ik hoor niemand over het gedrag van onze spelers. Dat was niet best op het eind van de wedstrijd. Ben benieuwd hoe dit verder gaat in dit seizoen. Zou wel eens wat schorsingen kunnen opleveren. 

Jove28

2018-09-27 16:38:07

sorry kland ik heb maar een speler gezien die over de schreef ging .ik weet niet wie jij bedoelt met spelers ?

Jove28

2018-09-27 16:38:07

sorry kland ik heb maar een speler gezien die over de schreef ging .ik weet niet wie jij bedoelt met spelers ?

Kland

2018-09-27 19:52:04

Ik heb toch echt opstootje gezien met meerdere spelers en een verongelijkte trainer. Maar al was het er maar 1 dan is dat 1 teveel.

Ivo

2018-09-28 21:37:39

Samra 5 wedstrijden geschorst....