De nacompetitie..

Die winnen we wel!

26%
Nee, niet in deze vorm

74%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Randy Elst
Leeftijd
24
Positie:
Nummer tien

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint met dubbele cijfers van De Schutters

Gepost door:Dennis // 2018-09-16 18:16:12 // 1443 keer bekeken

RBC heeft het laatste groepsduel in de eerste ronde van de beker winnend afgesloten. Tegen vijfdeklasser De Schutters werd het 12-0. Door de overwinning is de ploeg van hoofdcoach Henk Vos door naar de tweede ronde van het bekertoernooi.

Bij RBC begon Jordi Brühns in de goal. Achterin ontbrak Huub Schuit. Zijn plek werd overgenomen door Quincy Schouten. Aan de linkerkant begon Marouane Hamdoune. Mo Azaimi had zijn twee duels schorsing die hij vorig seizoen opliep uitgezeten en verscheen ook aan de aftrap. Naast hem stond Anass el Gamali. In de punt begon Gijs Gommeren.

RBC had in het eerste kwartier moeite om de openingstreffer te maken. Kansen waren er zat. Gommeren en Levy Schotel vonden echter telkens de keeper op hun weg. Mujib Yaqoubi schoot na achttien minuten tussen een wirwar van spelers wel raak. Ruim vijf minuten voor rust ging het ineens hard. De ingevallen Adnane Samra schoot raak, waarna het voor de rust nog 6-0 werd door doelpunten van Anwar Tarfit, Gommeren (2 keer) en Hamdoune. Na de rust mochten Gino de Klerk en Randy Elst ook nog een helft spelen. Uiteindelijk verdubbelde de Roosendalers de score: 12-0.

RBC - De Schutters 12-0 (6-0)
1-0 Yaqoubi
2-0 Samra
3-0 Tarfit
4-0 Gommeren
5-0 Gommeren
6-0 Hamdoune
7-0 Tarfit
8-0 Elst
9-0 Samra
10-0 Schouten
11-0 Schotel
12-0 Elst

Opstelling RBC: Brühns; Schalk (De Klerk), Schouten, Molenaar, Hamdoune; Azaimi, El Gamali, Schotel; Yaqoubi (Samra), Gommeren (Elst), Tarfit (c)

Reacties

Adje

2018-09-16 21:05:03

Ik ben benieuwd hoe de start van de nieuwe competitie zal verlopen. Vorig seizoen was RBC ook ijzersterk tijdens de voorbereiding, we hebben het verloop van het seizoen, mede door verschillende factoren, gezien. De start is ineens pittig dus veel zal hier vanaf hangen of je weer onderin gaat bungelen, of dat je mee gaat doen om de prijzen door middel van 'n periode titel of meer. Ik ben erg benieuwd of de volgende stap naar boven dit jaar gemaakt kan worden. Sukses.

Nieuwkomer

2018-09-16 22:08:18

We hadden het vandaag bij RBC nog over jou Adje. Goed om je weer te zien reageren en hopelijk zien we je binnenkort weer bij RBC ook!

Deze wedstrijd ga ik niet analyseren, totaal nutteloos. Had vooraf dubbele cijfers verwacht en dit is dan ook uitgekomen. Het had net zo goed 20-0 kunnen zijn... maar ik begrijp maar al te goed dat door gebrek aan tegenstand dat de spelers op een gegeven moment gaan freewheelen en gekke dingen gaan doen. Tot dusver 3 bekerwedstrijden waarbij 2 keer een beetje tegenstand en 1 keer was het puur een formaliteit.

Fendert - zwak maar toch resultaat. Dioz - felle tegenstander en perfect resultaat waarbij zelfs 0 kansen werden weggegeven (hier kreeg ik eindelijk hoop). Schutters - niks over te zeggen eigenlijk... walk in the park voor onze jongens. De 2 oefenwedstrijden heb ik zelf niet gezien dus kan enkel oordelen over deze 3 potjes. Normaal gesproken zoals Ad al aangeeft zijn wij de koning van de voorbereiding maar dit seizoen begon je met een gelijkspel tegen een 2e elftal en een nederlaag tegen een 2e klasser van maar liefst 6-0 dus was erg benieuwd hoe het zou gaan tegen de Fendert (mijn 1e wedstrijd) en ben mij toen kapot geschrokken van het lage niveau. Wilde eerst Dioz overslaan maar door het slechte gevoel werd ik toch getriggerd om te gaan kijken en na deze wedstrijd werd ik juist weer heel hoopvol. Dioz is altijd lastig voor RBC en we gaven gewoon letterlijk niks weg en speelde zelfs aardig combinatievoetbal ondanks de druk die Dioz ons wel degelijk probeerde op te leggen, maar wij speelde als team toen echt fantastisch met Randy in de hoofdrol als de nieuwe nummer 9.  Ik kan nog niet over alle spelers oordelen omdat ik bv Mo Azaime vandaag pas voor het eerst zag voetballen en Jaques Dekkers nog niet 1 keer in aktie heb gezien maar heb alvast een elftal gemaakt puur op basis van wat ik tot dusver gezien heb.

Joeri Leest (GK) Quincy Schouten (RB) - Anass el Gamali (CV) - Huub Schuit (CV) - Marouane Hamdoune (LB) Gino de Klerk (VM) - de CM positie vind ik moeilijk te beoordelen.. dit lijkt te gaan tussen Muurmans, Azaime en Mujib. (heb alle 3 te weinig gezien nog eigelijk, maar als ik puur kijk naar ervaring dan lijtk Azaime de meest logische keus) Levy Schotel (AM) Adnanw Samra (RVA) - Randy Elst (CS) - Anwar Tarfit (LVA)

Andere opties zijn ook mogelijk natuurlijk want heb pas 3 wedstrijden gezien waarbij ik het duel tegen Dioz eruit vond springen.

Vind overigens Samra wel echt indruk maken, kende hem vorig seizoen al van naam en viel soms kortstondig in zonder echt indruk na te laten dus had weinig verwachtingen van deze speler maar ben positief verrast. Dekkers is eigelijk gehaald voor zijn posite dus mocht hij eventueel beter of even sterk zijn zitten we voorin iig goed gebakken qua niveau. Gijs Gommeren is ook een prima stand in maar kan niet op tegen Elst als het gaat om de nummer 9 positie. Maar wil je mee doen voor een eventuele titel of een top 3 heb je meer dan 11 sterke spelers nodig en dat lijkt dit seizoen wel goed te zitten. Volgende week VVR voor de competitie, heb er vertrouwen in en tegelijkertijd voel ik aardig wat zenuwen omdat we al 4 jaar op rij de openingswedstrijd niet in winst weten om te zetten. Hopelijk is deze spelersgroep gebrand en hongerig genoeg om deze negatieve cyclus te doorbreken.

De nieuwe selectie lijkt me redelijk sterk maar echt getest zijn ze nog niet. De 1e 2 wedstrijden waren qua resultaat slecht maar het is ook een compleet nieuw team dus wellicht ook niet geheel onlogisch.

Al met al zou ik de voorbereiding omschrijven als wisselvallig/matig maar wel hoopgevend door de stijgende lijn die erin zit. Individueel qua spelersmateriaal hebben we genoeg kwaliteiten in huis, als het straks een hecht team kan worden word het nog echt genieten op de zondag! Het team heeft potentie maar we zitten nog lang niet op 100%.

Laten we hopen dat het een mooi seizoen word! 

Ivo

2018-09-16 22:45:04

RBC kijkt altijd omhoog en het niveau waar RBC uiteindelijk terecht wil komen - de amateurtop of zelfs betaald voetbal, is nog heel ver weg. Vorig seizoen was al snel duidelijk dat de selectie tekortkwam voor het kampioenschap, maar toch kreeg Danny het team weer aan het voetballen en sleepte er nog nacompetitie uit. 

Dit seizoen zijn er weer veel nieuwe spelers en ook het gerucht dat er toch wel wat geld ingestoken is om dit zo bij elkaar te krijgen. Top-3 en minimaal nacompetitie zal de doelstelling zijn, maar RBC wil toch wel heel graag naar de 2e klasse, alleen met promotie kan je sportief weer een stapje zetten en dat is hard nodig om de Roosendaalse voetbalfan en sponsor weer naar RBC te lokken. Want laten we eerlijk zijn, de publieke belangstelling loopt wel wat terug de laatste seizoenen. 

De druk ligt er dus weer vol op, ik ben erg benieuwd hoe ver Henk Vos gaat komen met deze selectie. En ook hoe je al die spelers tevreden gaat houden, want er kunnen er maar 11 tegelijk op het veld staan. Je kan zeggen wat je wil maar bij RBC is het nooit saai. Allemaal veel succes komend seizoen! 

Fan

2018-09-17 12:19:48

Ondanks dat de tegenstand gisteren vrij gering was, toch een goede pot gezien. Er staat voor mijn gevoel een sterke en brede selectie en met Gommeren hebben we hopelijk weer een scorende spits.. Gisteren mistte hij dan wel wat kansen, maar hij maakte er in een halve wedstrijd toch ook 2 en bovendien heeft hij, uit m’n hoofd, in het verleden bij Alliance ook al eens rond de 30 goals in een seizoen gemaakt. Ik denk zeker dat we veel plezier aan hem gaan beleven!

Ouwegetrouwe

2018-09-18 01:35:08

de foto's van RBC - De Schutters:

https://myalbum.com/album/vtay7pgTbDW1