De nacompetitie..

Die winnen we wel!

26%
Nee, niet in deze vorm

74%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Randy Elst
Leeftijd
24
Positie:
Nummer tien

Interviews
Meest recente interviews

RBC dendert over DIOZ heen

Gepost door:Dennis // 2018-09-09 19:08:20 // 1608 keer bekeken

RBC heeft een grote overwinning geboekt op bezoek bij vv DIOZ. In Zegge werd het 0-7 voor de ploeg van hoofdcoach Henk Vos. In tegenstelling tot vorige week trok RBC meteen het initiatief naar zich toe en dat resulteerde al in grote voorsprong bij de rust. Na de rust bouwde de Roosendalers die score verder uit met het sluitstuk voor Randy Elst die een vrije trap binnen wist te schieten.

Bij RBC kregen er een aantal rust. Marouane Hamdoune, Anass el Gamali, jacques Dekker en Mo Azaime (geschorst) waren niet aanwezig. Daardoor schoof iedereen achterin een plek door en begon Mike Schalk vanaf het begin. Op het middenveld was een plek gereserveerd voor Yeidi Muurmans. In de aanval begon Elst in de punt, die dat uitbetaalde met vier treffers. Aan de rechterkant startte Adnane Samra, die een goede indruk achter liet.

Vanaf het begin drukte RBC de thuisploeg naar achteren. Via een aantal schijven kwam Elst vrij voor de doelman die de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Niet veel later was het wel Elst die de score opende. Daarna kreeg de Roosendaalse club enkele kansen om de score uit te breiden. Muurmans zag zijn schot gekeerd worden en Jeroen Molenaar kopte een hoekschop over. Samra was daarna wel trefzeker. De buitenspeler werd via links aangespeeld die met een bal in de verre hoek de score verdubbelde. 

RBC schroefde het tempo flink op,  en wist een aantal prachtige aanvallen te ontplooien. Twee van die aanvallen leverde ook daadwerkelijk treffers op. Eerst wist RBC met snel combinatiespel Samra aan de linkerkant vrij te krijgen die op zijn beurt met een lage voorzet Elst een simpele intikker bezorgde, 0-3. Daarna was het ook snel 0-4. Tarfit kwam aan de rechterkant vrij, gaf een lage voorzet waarbij Samra voor het overstapje zorgde en Elst in tweede intantie de bal achter de doelman kreeg, 0-4.

In de tweede helft werd het snel 0-5. Aan de linkerkant werd DIOZ met snel combinatiespel zoek gespeeld door Tarfit en Elst en de inlopende Levy Schotel wist met een geplaatst schot de vijfde van de middag te noteren voor RBC. Daarna namen de oranje-witten wat gas terug. Kansen kreeg de Roosendaalse ploeg nog wel. De ingevallen Mujib Yaqoubi vond de keeper op zijn weg, Muurmans schoot een afstandsschot net voorlangs evenals Tarfit. 

In het laatste kwartier tilde RBC de stand nog naar 0-7. DIOZ beging een fout achterin, waarna Elst vrij voor de keeper kwam en de meegelopen Tarfit een niet te missen kans gaf, 0-6. Daarna was het slotakkoord voor Elst zelf. RBC's aanvalsleider ging achter een toegekende vrije trap staan en schoot de zevende binnen, 0-7.

Volgende week kan RBC de volgende ronde van de beker bereiken. De Schutters is dan de tegenstander voor de ploeg van Vos. 

vv DIOZ - RBC 0-7 (0-4)
0-1 Elst
0-2 Samra
0-3 Elst
0-4 Elst
0-5 Schotel
0-6 Tarfit
0-7 Elst

Opstelling RBC: Leest (Brühns); Schalk, Schouten, Schuit (Kuipers), Molenaar; De Klerk, Muurmans, Schotel (Yaqoubi); Samra, Elst Tarfit (c)

Reacties

Ouwegetrouwe

2018-09-09 20:52:52

de foto's van een alle opzichten mooie middag.

https://myalbum.com/album/SZtnxP9KaZlF

Benlo

2018-09-11 11:21:57

ik kon niet naar wedstrijd   gaan kijken    was het een goede wedstrijd heb  nog geen commentaar  gezien

Ouwegetrouwe

2018-09-11 16:48:43

wedstrijd tegen Jeka vanavond gaat NIET door,

Dennis

2018-09-11 19:19:32

Wedstrijd was goed van RBC. Elst in de spits lijkt een gouden zet. Met de beweegelijke Schotel erachter en de ferrari's op de vleugel is het een aanval waar iedere tegenstander rekening mee moet houden. Keeper Joeri Leest heeft volgens mij geen enkele keer een redding moeten verrichten, buiten een gevaarlijke lage voorzet in de eerste helft die hij knap pakte is er geen schot gelost op zijn doel. Dat zegt ook wel wat over de rest van het elftal. Ze zaten er bovenop. Er waren er een aantal niet bij, Yaqoubi kwam er nog in. Er zit veel verschillende soort kwaliteit in het elftal. Als het eenmaal draait zoals zondag, dan is het ook genieten.

Ouwegetrouwe

2018-09-11 22:04:11

ook de jonkies hebben weer een prima indruk achtergelaten. jeroen molenaardoet het ook aan de zijkant prima. yeidi muurmans helemaal niks mis mee, jordy bruns heeft niks te doen gehad maar komt er wel en 'adje' samra heeft de juiste drive. naast zn doelpunt ook goed voorbereidend werk en past prima in het elftal.  al met al worden met de wedstrijd beter,  en vooral geen zelfzuchtige spelers maar een hecht team. das knap met zoveel nieuwelingen in een korte tijd. ik weet dat de bekerwedstrijden geen graadmeter zijn maar toch een prima indruk achtergelaten.

Nieuwkomer

2018-09-12 19:19:36

Elst heeft het inzich om de 1e spits te worden die we nog nooit echt gehad hebben, de scorende en combinerende spits als een valse 9 die terug zakt om ook vanuit daar het spel op te zetten, de andere spelers duiken weer goed die ruimtes in.

Zowel Elst als Anwar trekken de lijn door vanuit vorig seizoen en de nieuwe spelers lijken zich snel aan te passen waarbij er een aantal in het bijzonder opvallen.

Ik begin er wel vertrouwen in te krijgen 

Ivo

2018-09-12 21:41:09

Quizvraag: Wanneer won RBC voor het laatst de 1e wedstrijd van de competitie?

Ouwegetrouwe

2018-09-12 22:44:27

randy en anwar met adje er bij is een prima voorhoede en mujib met zn diepgang kun je de tegenstander een lastige middag geven

Boegieman

2018-09-13 11:20:09

Seizoen 2013-2014

8 september 2013

Schijf - RBC 1-2

2014-2015 + 2015-2016 gelijk gespeeld tegen Meto + Victoria'03