RBC wint eerste bekerwedstrijd

Gepost door:Dennis // 2018-09-07 13:02:37 // 1860 keer bekeken

RBC heeft de eerste officiële wedstrijd in het bekertoernooi winnend afgesloten. Makkelijk ging het allemaal niet tegen De Fendert, maar mede door twee strafschoppen van Anwar Tarfit kon de Roosendaalse ploeg met een 4-1 overwinning van het veld stappen.

In tegenstelling tot de vermoedelijke opstelling was er in de punt van de aanval een plek gereserveerd voor Adnane Samra. Randy Elst begon op de bank. Gijs Gommeren was absent en Jaques Dekkers en Mo Azaimi konden niet in actie komen vanwege een schorsing.

De ploeg van hoofdcoach Henk Vos begon net als tegen vv Rijen niet met aanvallende intenties. RBC trok zich terug op de eigen helft en als het de bal had was het deze ook weer snel kwijt. Pas na ruim tien minuten trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. RBC kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maart een doelpunt leverde dat niet op. Na ruim een half uur was het plotsklap wel raak en het was meteen ook een prachtige treffer. Marouane Hamdoune werd met een lange pass vrij voor de keeper gezet. De linksback zag de bal achter zich komen, maar Hamdoune wist met hakbal de uitkomende keeper alsnog te verschalken: 1-0. Na de 1-0 werd het ook snel 2-0. Anass el Gamali kwam aan de rechterkand het strafschopgebied binnen, omspeelde de keeper die op zijn beurt El Gamali tegen de vlakte bracht: penalty. Vaste strafschoppennemer Anwar Tarfit ging achter de bal staan en schoot raak. Door de twee snelle treffers probeerde RBC door te drukken, maar de Roosendaalse ploeg kreeg de muur die inmiddels was opgetrokken rond het strafschopgebied van De Fendert niet beslecht.

In de tweede helft wist De Fendert al snel de aansluitingstreffer te maken. Na een fout achterin kon Janko Raaymakers er 2-1 van maken. Na ruim een uur spelen kreeg RBC opnieuw een strafschop. Bij een corner werd Huub Schuit bijna in het doel geduwd en de scheidsrechter kon niets anders dan de thuisploeg opnieuw een strafschop te geven. Opnieuw was Tarfit de persoon die achter de bal ging staan en opnieuw kon hij de bal uit het net meenemen: 3-1. Daarvoor kreeg RBC's linksbuiten ook al een goede kans, maar zijn afstandsschot werd knap uit het doel getikt. Tien minuten voor tijd maakte Mujib Yaqoubi er nog 4-1 van. Hij kwam vrij voor de keeper en wist met een boogbal de vierde treffer voor RBC te noteren.

Volgende week gaat RBC op bezoek bij vv DIOZ voor het tweede duel in de groepsfase van de beker.

RBC - De Fendert 4-1 (2-0)