Zwak RBC krijgt pak slaag in Rijen

Gepost door:Dennis // 2018-08-26 16:44:54 // 1575 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een vrij kansloze nederlaag geleden op bezoek bij vv Rijen. Bij de rust leek er nog weinig aan de hand. De ploeg van hoofdcoach Henk Vos wist weinig kansen te ontwikkelen, maar dat gold eveneens voor de thuisploeg. Vlak voor rust kwam het eerste doelpunt dan ook letterlijk uit de lucht vallen. In de tweede helft kon RBC geen vuist meer maken. Rijen ging niet veel beter spelen, maar de Roosendalers zakten ver door de ondergens heen: 6-0.

Bij RBC begon doelman Joeri Leest in de goal. Quincy Schouten, terug van vakantie, begon in het centrum samen met Jeroen Molenaar. Gino de Klerk opereerde als rechtsback en Marouane Hamdoune als linksback. Mo Azaimi, Anass el Gamali en levy Schotel vormden het middenveld. In de punt mocht Gijs Gommeren starten die op zijn beurt geflankeerd werd door Anwar Tarfit en Mujib Yaqoubi.

In de openingsfase liet RBC het initiatief aan de thuisploeg over. De ploeg van Vos loerde op de counter. Schotel leek de Roosendalers op voorsprong te zetten toen hij vrij voor de keeper kwam, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Het overgrote deel van het duel werd afgewerkt op het middenveld. Rijen was wel gevaarlijk, maar kansen wist het niet te creëren. Eenmaal schoot het over. Tarfit zag op zijn beurt een vrije trap in de korte hoek gekeerd worden. Vlak voor rust wist de thuisploeg de openingstreffer te noteren. Een voorzet vanaf de linkerkant werd simpel tegen de touwen gekopt, waar Molenaar door zijn geringe lengte niets tegen kon beginnen: 1-0.

In de tweede helft werden een aantal wissels toegepast. Tarfit, Schotel en Leest gingen naar de kant. Jaques Dekker, Randy Elst en Jordi Brühns kwamen het veld in. Dekker moest al snel weer gewisseld worden vanwege een bovenbeenblessure. Een vuist maken kon RBC niet meer. Het eerste kwartier na rust wist de thuisploeg via een kopbal na een hoekschop en een afstandsschot dat via de binnenkant van de paal in het doel belandde de stand naar 3-0 te trekken. De Roosendalers wankelden daarna even door de twee snelle goals achterelkaar. De situatie herstelde zich daarna weer en e goed spelende El Gamali leek zijn optreden de bekronen met een goal, maar RBC's nummer vier zag zijn volley net over de goal heen gaan.

In het laatste kwartier liep de thuisploeg uit naar 6-0. Met nog ruim tien minuten op de klok speelde RBC met tien man, omdat Schouten niet verder kon en de gehele bank inmiddels gedoucht was.

Volgende week speelt RBC haar eerste bekerduel tegen De Fendert.

vv Rijen - RBC 6-0 (1-0)