Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Spelersbudget van 1,9 naar 1,5 miljoen euro

Gepost door:ForzaRbc // 2007-05-27 00:00:00 // 2698 keer bekeken

De kaasschaaf is rondgegaan door heel RBC en overal voelbaar. "We moesten ook in het spelersbudget snijden", zegt algemeen directeur Manfred Laros. "We zitten bij de bond in categorie I en willen niet in een sanctietraject belanden." De totale begroting voor komend seizoen gaat van 6 naar 5,8 miljoen euro, waarvan 1,1 miljoen horeca. De commercile begroting (sponsoring) - vorig seizoen niet gehaald - is met twee ton gezakt naar 2,8 miljoen. Verder is de degradantenvergoeding van de KNVB twee ton lager. Voor spelerssalarissen is niet 1,9, maar 1,5 miljoen beschikbaar. Wat helpt, is dat Tyrone Loran zeker en Paul de Lange mogelijk vertrekt. "Zij zaten bovenin in het loongebouw, dus dat geeft wat rek." De dubbelfunctie van Rob Meppelink als trainer en technisch directeur bespaart deels, maar hij heeft ook taken moeten afstoten waardoor versterking van de staf nodig was.

RBC strikte Sasa Stojanovic voor De Lange, en mer zpoyraz. "De insteek is om verder niemand te laten gaan", zegt Laros. "Dat is ook niet nodig om rond te komen en voor onze fans en sponsors willen we een sterke selectie houden. We zetten dus geen spelers in de etalage en hebben geen koopjes. Maar al hou je geen uitverkoop, als er een serieus bod komt en een speler wil zelf echt weg, dan wordt het lastig om ze te houden."

Meppelink hoopt van wel. "Met verkoop ben je misschien weer winstgevend, maar het valt niet mee om dan weer de kwaliteit terug te halen die vertrekt."
RBC gaat nog praten met Schrier, Vos en Ubbergen. De club zal gewilde spelers als Kwakman, Delanoy, Jungschlger en Duplan niet als koopje van de hand doen.

Bron: Bn De Stem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd