Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Slijtageslag in Etten-Leur eindigt voor RBC in mineur

Gepost door:Dennis // 2018-06-03 20:02:25 // 2567 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om de eerste ronde te overleven in de play offs om promotie naar de tweede klasse. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen leek hard op weg naar de halve finale, maar kon het gebeuk van Unitas'30 op de achterhoede niet onder controle krijgen. Een voorsprong van twee doelpunten verschil werd door Unitas'30 ongedaan gemaakt. In de verlenging scoorde beide ploegen nog een keer (5-5) en uiteindelijk moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Unitas'30 nam ze beter en gaat door.

Bij RBC was het de vraag of Gino Pieter kon spelen. De Tank raakte geblesseerd in het duel met vv Hoeven, had donderdag niet getraind en het was wachten hoe hij het bij de warming up vanaf bracht. Het bleek uiteindelijk groen licht. Pieter speelde de gehele 120 minuten. Sven van Son nam de plek in van Aaron Dekkers. Dekkers is namelijk op vakantie en kon niet deelnemen aan dit duel.

In de eerste helft was het aftasten, Unitas'30 was twee maal dichtbij een treffer maar twee maal stond doelman Thierry Aarts in de weg. Na ruim twintig minuten nam RBC het initiatief over. De handige Randy Elst gaf meerdere malen spelers van de thuisploeg het nakijken, ook Anwar Tarfit verkeerde in goede vorm. Elst was na een klein half uur het dichtst bij een treffer. Elst kwam vrij voor de keeper, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later zag Unitas'30 een kans op de paal belanden. In de slotminuut was Tarfit nog dicht bij een treffer, maar de doelman van de thuisploeg kon de bal wegstompen. 

RBC kwam niet goed uit de kleedkamer. Na twee minuten in de tweede helft lag de openingstreffer in het net. Aan de rechterkant werd Papito Puriël bereikt, die een opening zag in de linkerhoek en zijn inzet werd gepromoveerd tot goal. De ploeg van Mathijssen stond op dat moment op kraken, Roman Witting zag zijn stiftje over doelman Aarts gaan, maar ook over het doel. 

Daarna nam RBC de regie volledig over. Elst was in geweldige doen en slalomde op de vierkante centimeter langs twee tegenstanders op de achterlijn, waarna aan de noodrem getrokken moest worden: penalty. Tarfit, die mistte tegen UVV'40, nam de verantwoordelijkheid om de strafschop te benutten. Hij faalde niet: 1-1. RBC liet daarna twee maal binnen tien minuten zien hoe je counters goed uitspeelt. Mujib Yaqoubi wist met een fantastische pass Elst te bereiken, die kort wegdraaide en die pass bekroonde met een puntertje in de verre hoek, 1-2. Een kleine tien minuten later was RBC weer succesvol via een tegenaanval. Jovanni van Nijnatten werd vrij gespeeld die diagonaal zijn inzet tergend langzaam over de doellijn zag gaan. 

In de 65ste minuut volgde een opstootje, waarbij ook Tarfit een gele prent kreeg. Vijf minuten na de 1-3 was de spanning weer terug. Witting kopte een goede voorzet van Puriël tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd moest Mathijssen noodgedwongen Elst wisselen. RBC leverde daarmee ontzettend veel kwaliteit in. Unitas'30 pompte de bal continue in het strafschopgebied van de Roosendalers. Unitas'30 schoof ook Bollaart, die achterin opereerde in plaats van in de punt, naar voren. RBC, niet beschikkend over een luchtmacht, moest zich veelal behelpen en de 3-3 hing in de lucht. 

De aanvallers van RBC richtte zich nog eenmaal op en de eerste uitbaak was meteen raak. Tien minuten voor tijd leek de Roosendaalse ploeg op rozen te zitten. Tarfit scoorde andermaal, 2-4. Vijf minuten later ging de ingevallen Jari Voeten in de fout. Op de rand van het strafschopgebied maakte hij een overtreding: penalty. De toegewezen strafschop werd benut.

RBC, al twintig minuten aan het vechten tegen de klok, kreeg in de absolute slotfase het deksel op de neus. Voorin waren de aanvallers niet in staat om de bal vast te houden en de vele hoge ballen in het strafschopgebied van de Roosendalers werd de ploeg fataal. Na een scrimmage werd het 4-4.

In de eerste helft van de verlenging had RBC het moeilijk. Justin Kwee kopte rakelings naast, vijf minuten later was Lauwen wel trefzeker. Schuit schoot over de bal, waarna Lauwen er 5-4 van maakte. RBC richtte zich daarna nog een keer op. Voeten, veroorzaker van de strafschop vijf minuten voor tijd, wist met een prachtige omhaal zijn fout goed te maken door de 5-5 achter de doelman te krijgen.

In de tweede helft van de verlenging kreeg Unitas'30 via Puriël nog een grote kans, maar opnieuw redde Aarts. Tarfit leek de 5-6 te maken, van ruim twintig meter leek zijn inzet net over de keeper te gaan, maar de goalie wist met een uiterste inspanning de bal tegen de onderkant van de lat te tikken. Van Nijnatten kon de rebound niet verzilveren. Twee minuten voor het einde leek Yaqoubi RBC alsnog naar de volgende ronde te schieten, na een goede pass van Van Nijnatten. RBC's vleugelspeler schoot zijn volley hard op de vuisten van de goalie.

Na 120 minuten voetbal was het tijd voor de strafschoppen. Vlak voor het einde van de wedstrijd bracht Mathijssen Van Andel nog in om te zorgen dat hij een zekerheidje had voor de penaltyserie. RBC mocht beginnen aan het zinderende slot. Tarfit schoot raak. Opvallend was dat de doelman van Unitas'30 de eerste strafschop nam voor de thuisploeg. Doelman Aarts stopte de kiezelharde inzet. Hierna mocht Van Nijnatten aanleggen, maar zijn inzet was zwak en belandde via een panenka tegen de lat. De thuisploeg faalde niet, evenals Schuit. Aarts wist hierna weer een strafschop te stoppen en RBC leek de overwinning naar zich toe te trekken, maar Tak mistte de volgende strafschop voor de Roosendalers. Unitas'30 trok de stand na de misser weer gelijk, maar Van Andel schoot RBC kiezelhard binnen, 2-3. De thuisploeg faalde daarna ook niet, en aanvoerder Lars de Voogd nam zijn verantwoordelijk. Maar ook zijn inzet was zwak ingeschoten. Alle hoop was op doelman Aarts gericht, maar ditmaal kon hij RBC niet in de race houden, 4-3.

RBC komt door de nederlaag ook komend seizoen uit in de derde klasse A en neemt afscheid van een aantal spelers en trainer-coach Danny Mathijssen.

Unitas'30 - RBC 5-5 (0-0)
1-0 Puriël
1-1 Tarfit (strafschop)
1-2 Elst
1-3 Van Nijnatten
2-3 Witting
2-4 Tarfit
3-4 Lauwen (strafschop)
4-4 Witting
5-4 Lauwen
5-5 Voeten

Strafscoppenserie: 4-3 in het voordeel van Unitas'30.

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Schuit, Pieter, Tak; De Voogd (c), Van Son (Verhulst), Elst (Voeten/ Van Andel); Van Nijnatten, Tarfit




Reacties

Ivo

2018-06-03 22:45:09

Jammer, jammer. Zo dichtbij de volgende ronde en dan gaat het toch nog mis. 

Dit was niet het seizoen van RBC. Volgend seizoen kunnen we hopelijk weer een stapje zetten.

Trainers en spelers bedankt voor de inzet en degenen die RBC verlaten veel succes gewenst. 

EricK

2018-06-03 22:55:04

Ik was er eindelijk, na een jaar, weer eens bij, en was aangenaam verrast door het niveau. Het was echt een geweldige wedstrijd, we trekken net aan het kortste eind, maar ik heb een dapper en bij vlagen sterk spelend RBC gezien. 

Willempie

2018-06-04 09:46:32

Wat een knotsgekke wedstrijd zeg, maar RBC had dit natuurlijk nooit mogen weggeven. Wat een paniek zeg. Dan mis je ervaren mannen, die de rust kunnen bewaren en het uit kunnen spelen.

Maar goed op naar volgende seizoen. Hopelijk dan een betere start.

RFRbc

2018-06-04 10:36:13

Wat een wedstrijd! Onze jongens hebben gevochten als leeuwen maar het mocht helaas niet zo zijn. Al mag je natuurlijk bij een stand van 2-4 in de 85e min nooit 2 goals weggeven in 5 minuten tijd. We waren echt heel dichtbij! Ook tijdens de strafschoppen dankzij puikwerk van doelman Aarts konden we 2 keer het verschil in doelpunten op 2 zetten, maar wij schoten onze eigen penalty's wel erg zwak op doel.

Nadat Randy gewisseld werd zag je wel dat de ploeg enorm veel aan kwaliteit deed inleveren. Toch mooi dat hij samen met Anwar als 1e aangaf bij RBC te blijven. Ook gelijk de 2 beste veldspelers dit seizoen in mijn ogen. Gisteren werd ook weer andermaal duidelijk dat dit huige RBC nog op veel plekken te kort schiet en dat het maar goed is dat er nu meer kwaliteit spelers worden gehaald. 

Als er volgend seizoen een beter team staat rondom Randy en Anwar verwacht ik ook dat we mee kunnen strijden in de top 3 van de 3e klasse ipv een heel seizoen achter de feiten aan te lopen. 

Benieuwd welke namen komende tijd nog zullen volgen, er zijn al een paar echte toppertjes binnen iig!!

No.1

2018-06-04 14:29:35

Het was een prachtige pot waar alles inzat,alleen de uitkomst was voor ons wat minder helaas. Idd benieuwd naar wat er nog bijkomt. Zijn leuke namen tot op heden alleen wel veel aanvallers en/of middenvelders. Waar blijven de verdedigers?

Ivo

2018-06-04 15:19:07

Volgens BN De Stem komen verdedigers Anass El Gamali en Marouane Hamdoune over van Kruisland.  

Ouwegetrouwe

2018-06-04 17:02:18

is dat aka marouane konings? die bij de onechte doorstart aanwezig zou zijn?

Nieuwkomer

2018-06-04 17:24:39

Marouane Hamdoune is idd Jantje Konings ouwegetrouw. Vanaf een bepaalde leeftijd heeft hij de naam van zn moederskant laten vallen en die van zn vader overgenomen.

Maakte als lb bij Kruisland in het seizoen dat ze kampioen werden 9 goals als back en de afgelopen 2 seizoen in de 2e klasse 2 keer 5 goals. Dit is echt een toptransfer voor RBC! Met Schouten en Hamdoune hebben we wellicht de beste backs sinds jaren in huis. Kunnen beide de hele flank bestrijken en hebben een neusje voor de goal.

Ik ben content 

Ouwegetrouwe

2018-06-04 18:39:41

ja ik hoorde hem net voor de nietdoorstart bij lidl tegen iemand dat hij graag bij een leuke club wilde voetballen. ik zeg nou kom dan lekker naar rbc. niet wetende dat hij later op de lijst zou staan.

maar deze namen aanschouwende zeg ik er staat wel wat volgende seizoen

: