Eerste versterkingen voor RBC

Gepost door:Dennis // 2018-05-30 07:22:55 // 2009 keer bekeken

RBC heeft de eerste versterkingen voor komend seizoen binnen. Jaques Dekker (Cluzona), Gijs Gommeren (RSC Alliance) en Gino de Klerk (SC Kruisland) komen volgend seizoen uit voor de ploeg van hoofdcoach Henk Vos. 

Dekker kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Cluzona, daarvoor speelde hij zijn wedstrijden namens BSC. Daar doorliep hij ook de jeugdopleiding. Dekker kan zowel in de aanval als het middenveld uit de voeten. Hij staat bekend om zijn snelheid.

De Klerk is een oude bekende van RBC. Hij doorliep tot aan het faillissement de jeugdopleiding van RBC Roosendaal. In 2011 vertrok hij richting Alliance. Hij stopte met voetballen vanwege een opgelopen knieblessure. Hij koos daarna voor het boksen en was daarin succesvol. Toch begon het weer te kriebelen om tegen een bal te trappen. Hij koos voor SC Kruisland. "Ik verlangde na jaren als individuele sporter weer naar een teamsport, de sfeer van een team in de kleedkamer. Bij SC Kruisland kon ik meetrainen en uiteindelijk heb ik nog de nodige speelminuten gemaakt", aldus de 22-jarige middenvelder. Bij RBC treft De Klerk een aantal oude bekenden: "Henk Vos heb ik als jeugdtrainer gehad bij RBC en ook met Randy Elst en Mujib Yaqoubi heb ik nog samengespeeld. Ik kijk enorm uit naar volgend seizoen," zo liet hij optekenen door RBCVoetbal.nl.

Gijs Gommeren komt over van RSC Alliance. De stadsgenoot stopt met de zondagtak, maar dat was geen reden om naar RBC te komen: "Nee joh, dat maakt me niks uit. Maar ik speel al mijn hele leven voor Alliance en ben gewoon echt toe aan iets anders, een andere uitdaging, een andere omgeving. RBC is ambitieus, dat zoek ik. En van een trainer als Henk Vos kan ik als spits alleen maar beter worden," zo stelde hij tegenover RBCVoetbal.nl.

Bij RBC vertrekken ook een aantal spelers van het huidige elftal. Thierry Aarts, Joey Tak, Kevin van Andel en Gino Pieter vertrekken naar sv MOC'17. Aaron Dekker en Sven van Son spelen komend seizoen voor Cluzona. 




Reacties

Ivo

2018-05-30 11:36:58

Jacques Dekker lijkt me een hele goede versterking, dat is echt een dragende speler bij 2e klasser Cluzona. Zorgt voor veel goals en assists. Top!

De Klerk kan wel eens een verrassing worden maar hij zal eerst moeten buffelen om weer helemaal wedstrijdfit en op niveau te komen. 

Gommeren zoekt het avontuur op, was een goede speler in de 4e klasse bij Alliance maar hij zal er nu een schepje bovenop moeten doen. Als we volgend seizoen 3e klasse spelen, dan moeten we echt voor de titel kunnen gaan. 

Jove28

2018-05-30 13:21:56

Dit zijn pas de eerste namen Ivo er volgen nog de nodige namen van goede spelers!

Ouwegetrouwe

2018-05-30 18:36:31

zeer goede spelers jove, zeer goede.