RBC komt niet van uitsyndroom af en verliest bij UVV'40

Gepost door:Dennis // 2018-05-13 19:38:23 // 1896 keer bekeken

RBC en uitwedstrijden is dit seizoen geen gelukkig huwelijk. Tot nu toe werd er geen enkel uitduel gewonnen in de competitie. Ook vandaag kon de Roosendaalse ploeg geen potten breken. Op bezoek bij UVV'40 werd met 2-0 verloren. Het valt ook bijna niet meer uit te leggen. Zo wordt de ene topploeg na de andere uit de derde klasse A in eigen huis volledig van het veld getikt, maar tegen de zwakste broeders uit diezelfde klasse weet het in uitwedstrijden helemaal niets klaar te spelen.

UVV'40 was daarop geen uitzondering. Een ploeg die dezelfde tactiek heeft als de gemiddelde vierdeklasser. Twee linies stonden vlak achter elkaar rond het eigen strafschopgebied. Bij balverovering werd steevast een lange haal naar voren geschoten. Twee maal ging dat goed en twee maal was het ook raak. Ondanks dat RBC voetballend vele malen sterker was dan de thuisploeg werd er niet meer dan een handjevol kansen gecreëerd. 

In de eerste helft was het tempo niet hoog aan de kant van RBC. Van het snelle spel op het kunstgras van de afgelopen weken in eigen huis was weinig te bekennen. Wel moet opgemerkt worden dat de grasmat van een bedenkelijk niveau was. De ploeg uit Ulvenhout beperkte zich vooral tot verdedigen. Kansen waren schaars. Mujib Yaqoubi kopte uit een voorzet ruim voorlangs. Jovanni van Nijnatten kreeg de grootste mogelijkheid. Hij werd door Lars de Voogd vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet werd gekeerd door een goed uitkomende doelman. 

In de tweede helft ging het veldspel van RBC in rap tempo omhoog. Met snelle combinaties werden nu wel bressen geslagen in de verdediging van UVV'40. Anwar Tarfit wist soleerde langs drie spelers van de thuisploeg en werd tegen de grond gewerkt: penalty. Tarfit ging zelf achter de bal staan. De snelle buitenspeler had het gehele seizoen nog geen strafschop gemist, maar uitgerekend nu zag hij zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Ondanks de misser leek een doelpunt van RBC slechts een kwestie van tijd. Van de thuisploeg had de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen weinig te duchten. Op de middenlijn werden alle lange ballen snel in de kiem gesmoord. Het was dan ook RBC zelf die UVV'40 terug in de wedstrijd bracht. Een terugspeelbal van doelman Thierry Aarts werd verkeerd op waarde geschat door de goalie. Hij trachtte Joey Tak te bereiken, maar de spits wist de bal op te pikken. Een doelpunt werd echter door diezelfde Aarts voorkomen. 

RBC schrok echter wel van die enorme kans en het geloof bij de thuisploeg in een resultaat begon toe te nemen. De Roosendalers moesten na die grote kans achteruit. Buiten enkele gevaarlijke voorzetten en corners kwam de thuisploeg niet. RBC nam de regie hierna weer over, maar een lange bal van achteruit werd de ploeg nu wel fataal. Huub Schuit kon de spits van UVV'40 niet afremmen die op zijn beurt de bal beheerst raak schoot.

Mathijssen greep in na de 1-0 achterstand. Gino Pieter werd naar voren gestuurd. De hoop werd opnieuw op Pieter gezet, die eerder al een blamage op bezoek bij FC Bergen wist te voorkomen. RBC bleef echter voetballend de oplossing zoeken. Constant werd geprobeerd door het centrum van de verdediging te geraken. Het centrum was zo overvol dat, nadat bijvoorbeeld Randy Elst drie man had gepasseerd er nog vijf man klaar stonden om hem de weg naar het doel onmogelijk te maken. Een keer wisten de Roosendalers wel door de verdediging te geraken toen Tarfit vrij voor de doelman kwam. Zijn inzet werd echter gekeerd.

Nadat UVV'40 door een blessure met tien man verder moest, zij hadden namelijk al drie keer gewisseld, stuurde Mathijssen ook Schuit nog naar voren. Opnieuw werd een lange bal RBC fataal. De ingevallen Michiel Kuipers verloor het duel op de middenlijn, waarna de aanvaller van UVV'40 opnieuw alleen op Aarts af kon gaan die kansloos was, 2-0.

Door de nederlaag zakt RBC naar de negende plek. Het staat twee punten boven de degradatiestreep. Volgende week gaan de Roosendalers op bezoek bij Hontenisse, de ploeg die de twaalfde stek in handen heeft. Bij winst is RBC zeker van nog een jaar derde klasse. 

UVV'40 - RBC 2-0 (0-0)
1-0
2-0

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Verhulst), Schuit, Pieter, Tak (Kuipers); De Voogd (c), Dekkers, Elst; Tarfit, Van Nijnatten, Yaqoubi (Voeten)

Reacties

Ldeprenter

2018-05-13 22:26:19

Wat een teleurstellend resultaat tegen de concurent UVV'40. Er zijn veel supporters die praten over het behalen van de 3e periode-titel, maar RBC is nog steeds niet zeker van behoud in de 3e klasse. De 12e plaats behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Dit betekent nacompetitie voor degradatie. 

Het belangrijkste is dus BEHOUD!!!!, en dan pas verder omhoog kijken. 

Pikant is dat we de volgende week tegen de directe concurent Hontenisse spelen om de 12e plaats.

Ouwegetrouwe

2018-05-13 23:42:02

En de week daarop is het UVV´40 tegen Hontenisse...

de foto´s van vandaag:

https://myalbum.com/album/le81886lVcpm

Ouwegetrouwe

2018-05-14 00:49:24

restend programma, zowel om 3e periode als handhaving:

Hontenisse - RBC

FC Bergen – Terneuzen

Roosendaal –  UVV’40

Groen Wit – HVV”24

Hoeven – Steenbergen

----------------------

RBC – Hoeven

Steenbergen – Groen Wit

UVV’40 –  Hontenisse

Terneuzen – Gastel

Ivo

2018-05-14 08:05:25

Jammer zeg. Het is wel heel extreem dit seizoen. Thuis, op het eigen kunstgras, kan het eigen spelletje gespeeld worden. Maar in de uitwedstrijden op natuurgras komt het totaal niet uit de verf. 

Dat UVV 6 punten van ons pakt in een seizoen is natuurlijk wel wat treurig. Want zo'n goed team is dat niet. 

Zondag uit tegen Hontenisse moet het gebeuren, want als we die ook verliezen ziet het er ineens heel slecht uit. 

Ger van der Hoeven

2018-05-14 19:13:56

Kan iemand mij duidelijk maken waarom RBC thuis vaak gerrenommeerde clubs van het veld speelt en in uitwedstrijden verliest van de zogenaamde "mindere goden".

Als dit echt iets te maken heeft met het spelen op kunstgras dan lijkt de oplossing mij voor de hand te liggen.

Ouwegetrouwe

2018-05-14 20:28:28

ger hou er maar rekening mee dat het de oorzaak is. ook de jeugd heeft dezelfde ontwikkeling. zeker het spel wat rbc wil spelen is afhankelijk van de mat. en tov kunstgras is natuurgras al snel een knollentuin. een ontwikkeling die ingezet is, net als tientallen jaren terug bij het hockey,  en daar kunnen we in het voetbal nog veel van leren. die sport heeft een ballerig imago maar staat wel altijd open voor vernieuwingen. voetbal is nog lang niet zo ver.

Steve Verhulst

2018-05-14 20:55:38

daar zou inderdaad toch eens aan gedacht moeten worden bij het bestuur, wat twee seizoenen geleden het geval was, een wedstrijd op een grasveld werd voordbereid op Vierhoeven, nu altijd op kunstgras in het stadion.

Jove28

2018-05-14 21:09:43

ik denk dat het kunstgrasveld er weinig mee te maken heeft,zodra Rbc tegen een voetballende ploeg speelt gaat het prima,zodra een ploeg achterin de boel dicht timmert en de lange bal hanteert wordt het een stuk moeilijker mede doordat Rbc het voetballend op wil lossen en dan vaak de drukte induikt ik heb deze wedstrijd niet gezien,maar de andere wedstrijden waren er heel weinig schoten vanuit de tweede lijn endat vond ik het hele seizoen al een manco.

Ouwegetrouwe

2018-05-14 21:20:42

daar heb je ook gelijk in jove,  het is dus een combinatie van beide. voor 'een lange lel en lopen maar' voetbal heb je genoeg aan een knollentuin. en dat is nou juist niet ons voetbal en daarom is de ondergrond van belang. 

Ger van der Hoeven

2018-05-16 19:22:20

Moet de conclusie nu zijn dat het toch nog link kan worden met b.v. de uitwedstrijd tegen Hontenisse voor de boeg?

Wat betreft de discussie over de ondergrond maak ik wel een verschil tussen betaald voetbal en amateurs.

Ivo

2018-05-16 20:27:57

Kan zeker nog link worden. Bij verlies tegen Hontenisse zak je ver terug.

Als dan Hoeven ook nog eens kampioen moet worden bij ons, dan wordt het allemaal erg lastig. 

Zondag wordt cruciaal, en ondanks dat we thuis met 8-2 wonnen, wordt het gewoon weer een finale. 

Ik denk ook dat een deel van de selectie liever geen nacompetitie meer speelt. Het vizier staat bij sommigen alweer op volgend seizoen, bij een andere club. 

Willempie

2018-05-20 09:18:35

Nou, vandaag moest het maar eens gebeuren. Eerste uitoverwinning, daardoor zichtzelf veilig spelen en grote kans houden op het winnen van de periode en dus het spelen van promotiewedstrijden.

Come on RBC!