RBC speelt gelijk tegen Steenbergen

Gepost door:Dennis // 2018-05-06 20:28:34 // 1784 keer bekeken

RBC heeft het belangrijke duel met vv Steenbergen niet in winst om kunnen zetten. De Roosendalers leken een kwartier voor tijd zeker van de overwinning. Na twee goals snel achter elkaar bracht RBC de stand na 75 minuten op 3-1. Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis. Vlak voor tijd werd vanuit buitenspel de gelijkmaker gemaakt. Het vlagsignaal werd genegeerd.

Ten opzichte van het duel met Victoria'03 begon Jari Voeten op de bank. Randy Elst mocht vanaf het begin beginnen. Voor de rest waren het de gebruikelijke elf spelers.

RBC was het gehele duel de onderliggende partij. Steenbergen nam vanaf het begin de regie over en stond die nauwelijks af. De ploeg uit de gelijknamige stad wist echter niet tot scoren te komen. Dit was vooral te danken aan een uitstekend keepende Thierry Aarts die meermaals de blauw-witten van een doelpunt af hield. RBC stelde daar weinig tegenover. Na een half uur wisten de Roosendalers uit de eerste goede aanval wel tot scoren te komen. Jovanni van Nijnatten wist met een boogbal de keeper te verslaan. Daarna bleef Steenbergen het betere van het spel hebben, maar RBC kreeg nog wel twee uitgelezen kansen om de score verder uit te breiden. Tarfit kwam vrij voor de keeper, maar schoot zijn inzet tegen de doelman aan en niet veel later kwam Elst vrij voor de doelman, die de goalie wel wist te passeren, maar zijn inzet in het zijnet zag belanden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Steenbergen bleef in de aanval en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Aarts wist met een redding nog een bal uit de kruising te tikken, maar niet veel later was het wel raak. Na drie scrimmages achter elkaar (redding via de paal, redding Aarts) was het bij de derde poging wel raak. 

Na de gelijkmaker bleef het spelbeeld van RBC belabberd. Steenbergen leek op 1-2 te komen, maar de paal wist redding te brengen. In de tegenaanval wist de thuisploeg wel tot scoren te komen. Aaron Dekkers lanceerde Elst die op zijn beurt Tarfit wist te bereiken die in de korte hoek raak schoot. Drie minuten later kopte Huub Schuit uit een corner van de ingevallen Voeten prachtig raak en de buit leek binnen.

Vijf minuten later had Steenbergen echter de aansluitingstreffer alweer te pakken. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits van de bezoekers in de kruising gewerkt. Vlak voor tijd kwam de gelijkmaker ook nog op het scorebord. Opnieuw kwam een voorzet vanaf rechts, waarbij de aanvoerder van Steenbergen in buitenspelpositie de bal mistte. Doelman Aarts reageerde op die beweging en kon de inlopende spits van Steenbergen die wel de bal tegen zijn voet kon zetten niet meer beletten van scoren. Het vlagsignaal werd genegeerd. Beide teams kregen daarna geen kansen meer op de overwinning.

RBC - vv Steenbergen 3-3 (1-0)
1-0 Van Nijnatten
1-1
2-1 Tarfit
3-1 Schuit
3-2
3-3

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Schuit, Tak (Kuipers); De Voogd (c), Dekkers, Elst (Verhulst); Tarfit, Van Nijnatten, Yaqoubi (Voeten)

Reacties

Ouwegetrouwe

2018-05-06 21:47:33

voor de liefhebbers nog de foto's van hedenmiddag en het jeugdtoernooi van afgelopen maandag:

RBC - Steenberegen:

https://myalbum.com/album/5uUakKWMdszb

RBC JO9-1:

https://myalbum.com/album/avijNra6lb6d

en de JO9-2:

https://myalbum.com/album/ZpmhmpYzRnoQ

Hussie

2018-05-06 22:30:08

Volgens mij heb ik een andere wedstrijd gezien, RBC speelde vandaag niet best, maar Steenbergen....

Dat was echt niet om aan te gluren wat een knoestig voetbal is dat, en zeker niet beter dan RBC.

Het was van beide kanten gewoon slap( echt dat kunstgras ideaal, maar windstil en hete zon gewoon vreselijk, gore lucht en vies warm ).

Hopelijk donderdag beter,

Boegieman

2018-05-07 19:37:32

RBC 1e versterker voor volgend seizoen  ???

Levy Schotel 21 jaar, maar houdt zich sterk staande in een team vol mondige en ervaren spelers. Hij begin vaak op de bank en vertrekt volgend jaar naar RBC, maar bewijst voor de tweede thuiswedstrijd op rij hoe belangrijk hij is voor Kruisland

Bron: BNdeStem krant

Nieuwkomer

2018-05-07 23:17:20

Er zijn al wel meer namen bekend maar weet niet of dat al openbaar gemaakt mag worden dus dat houden we nog maar ff onder de pet, maar het zijn goede spelers iig 

Ouwegetrouwe

2018-05-07 23:28:24

idd nieuwkomert 

laten we dat aan de club zelf houden om bekend te maken. eerst definitief veilig zijn. 

Hussie

2018-05-08 17:49:34

Voor degene die vertrekken ga ik er vanuit dat ze gewoon seizoen normaal willen afsluiten.

Kom je ook goed binnen bij je nieuwe club. Ik zou als elke willekeurige vereniging toch wel 3 x nadenken voordat ik 1 van die slap zakken binnen haal die onze club gewoon in de steek hebben gelaten. (Noem geen namen ) afgelopen competitie.

Mits daar natuurlijk zware blessures of persoonlijke omstandigheden bij zijn.. 

Nu nog philippine.  Dat word een hele lastige. .

Hussie

2018-05-09 14:51:57

VV Philippine, (kreeg commentaar hier in het zeeuwse...)

Even een nuance, degene die ik slapzakken noem zijn die van tevoren zich opgeven om een seizoen mee te voetballen en dan vanwege motivatie stoppen en er in augustus 2017 eigenlijk al geen zin meer in hadden.

Die heb je ook bij je dart team, carnavalswagen etc

Waardoor het voor Danny al gelijk een puzzle was,

De voetballers die erna gestopt zijn heb ik geen idee/oordeel over, weet hun motivatie ook niet. het mes snijd aan 2 kanten.. Verenigingen maken ook fouten.

Had ze er nog dolgraag bij gehad.

Morge Winnen hoop ik.

.