RBC met grote overwinning langs Victoria'03

Gepost door:Dennis // 2018-04-22 19:50:26 // 2182 keer bekeken

RBC heeft titelkandidaat Victoria'03 een flinke nederlaag bezorgd. In het eigen Herstaco Stadion wist de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 6-0 te winnen van de club uit Oudenbosch. Grote man bij RBC was Jovanni van Nijnatten die vier treffers voor zijn rekening nam.

Ten opzichte van vorige week had Mathijssen enkele wijzigingen doorgevoerd. Randy Elst had de hele week niet getraind in verband met vakantie en bleef het gehele duel op de bank. Jovanni van Nijnatten mocht in de punt starten. Huub Schuit, die de afgelopen weken niet inzetbaar was vanwege een blessure, kon vandaag weer op een basisplek rekenen centraal achterin naast Gino Pieter. 

In de openingsfase kreeg Victoria'03 de eerste grote kans. Uit een counter kwam Dennis Tevel alleen voor doelman Thierry Aarts die redding kon bieden op het zwakke schot van de aanvaller. RBC was de betere van de twee, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. Dat veranderde toen Mujib Yaqoubi met een fantastische boogbal Van Nijnatten lanceerde die op zijn beurt de uitkomende doelman Niels van Sundert wist te passeren met een lob. Tien minuten later verdubbelde RBC de score. Nu werd Yaqoubi vrij voor de doelman gezet, waarbij hij eveneens koos voor de lob. Zijn inzet keerde echter tegen de lat terug het veld in, maar een verdediger van Victoria'03 liep daarna de bal zelf het doel in: 2-0.

Na de 2-0 denderde RBC letterlijk over de bezoekers heen. Met verzorgd combinatievoetbal werd de tegenstander van het kastje naar de muur getikt en niet veel later stond er dan ook 4-0 op het scorebord. Bij de 3-0 was er voorbereidend werk van Jari Voeten die vanaf rechts een lage voorzet gaf die door Van Nijnatten door een goede loopactie naar de eerste paal gepromoveerd werd tot goal. Met de hak passeerde hij Van Sundert door de benen. Twee minuten later werd Van Nijnatten aangespeeld net buiten de zestien, waarna hij met een streep Van Sundert genageld liet staan: 4-0. Tussendoor schoot Tarfit nog op de benen van doelman Van Sundert en bokste diezelfde goalie een hard schot van Aaron Dekkers uit het doel. 

In de tweede helft probeerde Victoria'03 terug in de wedstrijd te komen, maar een redding van Aarts voorkwam een tegentreffer. De aanvalsdrift van de bezoekers ging na tien minuten liggen, waarbij het een aantal keer gevaarlijk dichtbij een treffer was. Van Nijnatten had in de tussentijd aan de overkant de 5-0 op zijn schoen, maar Van Sundert kon nu wel redding brengen. Ook Anwar Tarfit kwam daarna alleen voor de doelman, maar ook die wist Van Sundert niet te passeren. Twaalf minuten voor tijd moest de goalie van de bezoekers wel weer vissen. Een harde voorzet van de ingevallen Sven van Son werd met een omhaal in de verre hoek geduwd door Van Nijnatten. Het verzet was nu helemaal gebroken en Van Son wist met een lob de stand daarna naar 6-0 te brengen. 

Door de overwinning stijgt RBC weer een plekje op de ranglijst. Het staat nu negende. De Roosendalers hebben net zoveel punten als UVV'40, maar de club uit Ulvenhout heeft een duel minder gespeeld. In de derde periode deed RBC ook goede zaken. Het staat nu tweede achter Hoeven. De achterstand is twee punten.

RBC - Victoria'03 6-0 (4-0)
1-0 Van Nijnatten
2-0 Eigen doelpunt
3-0 Van Nijnatten
4-0 Van Nijnatten
5-0 Van Nijnatten
6-0 Van Son

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter (Verhulst), Schuit, Tak; De Voogd (c), Dekkers, Voeten (Van Son); Yaqoubi, Van Nijnatten (Kuipers), Tarfit

Reacties

Jove28

2018-04-22 21:59:29

Een verdiende overwinning een goed spelend Rbc het elftal troefde victoria af op alle fronten en was messcherp in de duels en in de passing en het afmaken warr het de laatste tijd stroef ging werd nu het ene doelpunt nog mooier dan de andere gemaakt echt genoten van dit Rbc.

EricK

2018-04-23 09:18:15

Klasse gedaan jungskes 

Hussie

2018-04-23 14:06:40

Wat een geweldige team prestatie, het positie spel was gewoon echt goed, helaas werd Anwar op links slecht gevonden ( nog een verbeterpuntje bij Aaron die verder goed speelde) maar maakte wel veel vuile meters waardoor Jovanni goed uit de verf kwam.

En hoe, paar mooie doelpunten zeg, en vooral samen met Yaqoubi als half middenveld en half aanvaller, ook klasse dat Randy er was

En de credits gaan natuurlijk ook naar Danny en de staf,

Ouwegetrouwe

2018-04-23 20:11:35

Nog even een pak met foto´s:

RBC-Victoria:

https://myalbum.com/album/roBjTFc8F7Qf

RBC JO19 - T'Zand Jo19:

https://myalbum.com/album/C7Tbnp5L4bip

RBC JO17 - Nivo Sparta JO17:

https://myalbum.com/album/IoJ72bjeCOB3

Willempie

2018-04-24 08:52:24

Jammer dat ze zo'n Aaron Dekkers niet hebben kunnen houden voor komend seizoen

Benlo

2018-04-24 16:59:04

gaat hij weg dan

Willempie

2018-04-25 08:20:32

Cluzona