RBC vergeet kansen af te maken in Bergen op Zoom

Gepost door:Dennis // 2018-04-08 19:20:26 // 2105 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om hekkensluiter FC Bergen te verslaan. In Bergen op Zoom kreeg de Roosendaalse club genoeg kansen om een grote score neer te zetten, maar Gino Pieter moest naar voren gestuurd worden om een gelijkspel veilig te stellen. Jovanni van Nijnatten leek in de laatste minuut van het duel de wedstrijd te beslissen, maar via de binnenkant van de rechterpaal en de binnenkant van de linkerpaal plofte de bal uit het doel.

RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Sven van Son was niet aanwezig en Jari Voeten, net hersteld van een blessure, mocht zijn plek innemen. Joey Tak was weer terug en nam de plek over van Michiel Kuipers.

De Roosendalers namen na een kleine tien minuten het spel over van de gastheer. RBC kreeg enkele kansen om op voorsprong te komen. Van Nijnatten kon twee keer in kansrijke positie inknikken, maar even zo vaak kopte hij over. Een vrije trap van Randy Elst werd gepareerd door de doelman van FC Bergen. De thuisploeg wist de eerste kans meteen te verzilveren. Na een fout van Elst achterin werd een voorzet met een volley in de verre hoek geschoten, 1-0.

RBC was na de openingstreffer even van slag, maar ondanks dat de Bergse formatie meer druk naar voren gag had de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen weinig te duchten van de hekkensluiter. Vlak voor rust herstelde RBC zich en kreeg het nog een kopkans via Van Nijnatten (over) en Mujib Yaqoubi leek de gelijkmaker te gaan maken. Uit een hoekschop schoot hij vijf meter voor de goal tegen de lat aan.

In de tweede helft was het spelbeeld belabberd aan RBC's zijde. Kansen werden niet veel afgedwongen, maar de thuisploeg was zo zwak dat het helemaal niets kon uitrichten. Zelfs toen Pieter naar voren werd gestuurd bleef de jeugdige achterhoede vrij gemakkelijk overeind. Kansen werden niet weggegeven.

RBC kreeg via Pieter meteen een grote kans op de aansluitingstreffer, maar stuitte op de keeper en zijn rebound belandde op de paal. Niet veel later schoot hij met een droge knal de 1-1 op het scorebord. Daarna schoot Elst in het zijnet en wist de doelman van FC Bergen een kopbal van Van Nijnatten uit het doel te houden. Een schot in de korte hoek werd ook gekeerd. Vlak voor tijd kreeg RBC nog een enorme kans. Van Nijnatten leek de winnende te gaan maken, maar zijn schot belandde op beide palen en de bal ging uit het doel. Daarna kreeg FC Bergen nog een grote kans. Na miscommunicatie achterin kreeg de aanvaller van de thuisploeg de kans op 2-1, maar schoot naast.

Door het gelijke spel is RBC wel naar de veilige elfde plaats. Het laat voorlopig Groen Wit achter zich. De Roosendalers moeten komende donderdag het gestaakte duel met Groen Wit nog inhalen. RBC moet met tien man starten, na de rode kaart van Huub Schuit in die wedstrijd en staat met 2-1 achter.

FC Bergen - RBC 1-1 (1-0)