Sterk RBC langs Terneuzen

Gepost door:Dennis // 2018-04-01 20:20:52 // 2026 keer bekeken

RBC heeft het belangrijke duel tegen Terneuzen winnend afgesloten. De Roosendalers kwamen traditioneel wel weer op achterstand, maar bogen die achterstand ruim tien minuten voor tijd om in een 2-1 voorsprong en gaven die niet meer weg. De thuisploeg had voor die twee doelpunten echter wel weer een legio kansen nodig.

In de basisopstelling ontbraken Huub Schuit, Joey Tak en Kevin van Andel. Schuit was gebleseerd geraakt aan zijn sleutelbeen tijdens een trainingspartij met RBC U19. Kevin van Andel, die vorige week geblesseerd uitviel, liep op krukken en hoopt volgende week weer te kunnen aansluiten. Tak was een weekend weg, maar is volgende week weer inzetbaar. Achterin werd dit opgelost doordat Sebastien Verhulst naast Gino Pieter geposteerd werd en Michiel Kuipers startte als linksback. Mujib Yaqoubi begon als rechtsbuiten.

RBC begon goed aan het duel. Met goed positiespel werd de tegenstander naar achteren gedrukt. Na ruim tien minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen toen Randy Elst Anwar Tarfit wist te bereiken die hard raak schoot. Het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna ontsnapte Jovanni van Nijnatten aan de rechterkant, kwam alleen voor de keeper, maar leek besluiteloos en probeerde met een harde voorzet Tarfit te bereiken, maar de bal was zo hard dat hij voorlangs ging.

Terneuzen, die voorin drie kleine behendige spelers had, kwam mondjesmaat voor de goal van doelman Thierry Aarts, maar het eerste schot uit de tweede lijn belandde meteen op de lat. Na slecht uitverdedigen van RBC kreeg de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen een hoekschop. Die corner werd kort genomen, waarna de speler die de hoekschop nam de bal in buitenspelpositie weer terug kreeg. Uit die voorzet via een intikker in de verre hoek de 0-1 op het scorebord gebracht. Het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd.

Na het doelpunt was RBC even van slag en de eindpass werd in die fase steeds te hard gegeven. In de slotfase van de eerste helft kreeg Van Nijnatten nog een kans. Uit een moeilijke hoek volleerde hij op de vuisten van de doelman. Vier minuten voor het rustsignaal was het wel raak. De mee opgekomen Mike Schalk leverde een harde voorzet af bij tarfit die ditmaal zijn inzet wel gepromoveerd zag worden tot doelpunt.

In de tweede helft ging RBC op jacht naar de overwinning. Terneuzen bleef gevaarlijk met het behendigde trio, maar ondanks enkele hachelijke situaties moest doelman Aarts pas in de absolute slotfase ingrijpen op een inzet vanuit een vrije trap. De Roosendalers kregen in de tweede helft kans na kans. Yaqoubi kon uit een voorzet alleen het zijnet vinden, Van Nijnatten zag zijn inzet uit een voorzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan, Tarfit's schot suisde langs de verkeerde kant van de paal, Van Nijnatten kopte in vrijstaande positie over, Randy Elst schoot vanuit de tweede lijn over en pas in de 78ste minuut kon het RBC-publiek opnieuw juichen. Elst zette Van Nijnatten vrij voor de keeper, die door de laatste man tegen de vlakte werd gewerkt: penalty. Tarfit schoot raak, 2-1. Na de 2-1 kwam er meer ruimte voor RBC. Yaqoubi kreeg de grootste kans om aan alle onzekerheid een einde te maken. Elst wist op de achterlijn met een puntertje Yaqoubi te bereiken die vanaf de penaltystip de 3-1 leek te maken, maar met een sliding wist een speler van Terneuzen op de doellijn de tegentreffer te voorkomen. Terneuzen kreeg door een aantal vrije trappen en corners nog kansen op de gelijkmaker, maar een inzet in de blessuretijd werd door Aarts klemvast in de korte hoek gepakt.

Door de overwinning heeft RBC weer aansluiting gevonden met de veilige plekken. Door het verlies van Breskens heeft de ploeg van Mathijssen zich inmiddels losgerukt van de Zeeuwse ploeg. Volgende week gaat RBC op bezoek bij hekkensluiter FC Bergen, dat vandaag haar eerste overwinning van het seizoen boekte (3-1 winst op Breskens).
 

RBC - Terneuzen 2-1 (1-1)
0-1
1-1 Tarfit
2-1 Tarfit (strafschop)

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Verhulst, Kuipers (Dekkers); De Voogd (c), Van Son (Samra), Elst; Yaqoubi, Van Nijnatten, Tarfit

Reacties

Ouwegetrouwe

2018-04-01 20:31:09

de foto's van de dikverdiende overwining:

https://myalbum.com/album/uaS97hwwYkP2

PL

2018-04-01 20:52:46

Toppie ............en lekker

Hussie

2018-04-01 21:51:24

Laten weten een poule maken voor de volgende wedstrijden. 5 euro de man

 Je moet alleen minuut of raden wanneer er een goal word afgekeurd vanwege buitenspel.(bij rbc)

Raad je daarna de openingstreffer van de tegenpartij in de juiste minuut kan men rest van het seizoen onbeperkt bitterballen eten bij onze kantine.

Wie doet er mee? 

Hussie

2018-04-01 21:53:41

Kleine voetnoot.

Tegenstander mag altijd buitenspel staan.

Ivo

2018-04-01 23:15:16

3 belangrijke punten, volgende week tegen FC Bergen kan je de aansluiting terugvinden bij de clubs boven ons, maar dan moet wel de 1e uitwedstrijd van het seizoen gewonnen worden. FC Bergen heeft dit weekend voor het eerst gewonnen dus die zullen er zin in hebben. 

Hussie

2018-04-01 23:31:14

Er stond ondanks bij elkaar geraapt zooitje was wel een echt team.

En zo zie je maar dat je veel verder komt, hulde aan Mike Schalk trouwens. Mooie assist. Verhulst deed het ook verassend goed. Iedereen probeert er ondanks die hele poppenkast met "opgevers weggooiers en verongelijkten" er toch iets goeds van te maken. 

Daarvoor hulde aan selectie. trainers . En iedereen die ik vergeten ben. 

Mr.RBC

2018-04-02 11:27:50

Klopt het dat RBC concreet in gesprek is met Red Bull?

Ouwegetrouwe

2018-04-02 11:34:33

klopt mr rbc gister was er een delegatie van red bull aanwezig. ze hebben ook het museum bekeken,  uiteraard de wedstrijd en kennisgemaakt met henk vos. het was een gezellige beestenboel.

Ivo

2018-04-02 13:37:51

Er waren maar 120 toeschouwers gisteren. Dat zal indruk gemaakt hebben. 

Ouwegetrouwe

2018-04-02 13:42:58

ze kunnen het vanaf de grobd opbouwen. kost een paar jaar langer maar dat maakt niet zoveel uit toch

Ivo

2018-04-02 13:50:49

Tegen welke prijs Ouwegetrouwe. Andere clubnaam? Andere clubkleuren? 

RBC is altijd een volksclub geweest, als er nu een of andere weldoener met geld gaat strooien, nou ja, dat hebben we eerder meegemaak toch. Worden we weer met de nek aangekeken. Maar dat is toch wel. 

Aan de andere kant is het ook zo dat de manier waarop het nu gaat ons niet ver gaat brengen. RBC heeft te weinig geld, en dan leg je het alleen al in de omgeving af tegen clubs als Cluzona en Rood Wit. En dan hebben we het nog maar over 1e/2e klasse niveau. Grote bedrijven die RBC willen sponsoren zijn er niet meer. Dat is allemaal geweest. 

PL

2018-04-02 14:02:55

1 april 

OD Sjon

2018-04-02 18:48:15

Top mannen!!

Ouwegetrouwe

2018-04-02 20:27:48

hehe wat denk je van m'n opmerking dat het een beestenboel werd na afloop.... 

EricK

2018-04-05 09:46:46

Hup RBC