Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

80%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

20%

Stemmen: 116

Speler van de week

Naam:
Mujib Yaqoubi
Leeftijd
24
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

Groen Wit - RBC gestaakt bij 2-1 stand

Gepost door:Dennis // 2018-02-26 08:03:30 // 2913 keer bekeken

Het duel tussen Groen Wit Breda en RBC is na ruim 51 minuten gestaakt. De wedstrijd was al eerder tijdelijk gestaakt nadat de spelers van Groen Wit het niet eens waren met een beslissing van de scheidsrechter. Een grove charge van Huub Schuit werd bestraft na ruim dertig minuten met een gele kaart. Het daaropvolgende opstootje dreigde volledig te escaleren, nadat er ook supporters van Groen Wit vanuit de auto's die op het parkeerterrein stonden het veld betraden. De afkoelingsperiode bood geen soelaas voor RBC. De geïntimideerde scheidsrechter floot nu tegen de Roosendalers en Groen Wit kwam in de tweede helft al snel op voorsprong. Het vlagsignaal vanwege buitenspel van de assistent-scheidsrechter van RBC werd niet gehonoreerd. Na een opmerking van Schuit kreeg hij meteen zijn tweede gele kaart. Dat leidde tot woede aan RBC-kant, waardoor het duel definitief gestaakt werd. 

RBC begon met dezelfde elf die vorige week ook aan de aftrap verschenen tegen vv Hoeven. Op het belabberde veld kregen de bezoekers via Randy Elst meteen een grote kans, maar de keeper kon redding brengen. Groen Wit wist uit een van de spaarzame aanvallen wel tot scoren te komen. Een van richting veranderd schot leverde een goal op. RBC kreeg daarna kansen op de gelijkmaker. Anwar Tarfit schoot in kansrijke positie over en even later kreeg hij weer een grote kans, maar ook die kon hij niet verzilveren. Elst schoot daarnaast vanuit de tweede lijn over.

Na een half uur kwam RBC wel op gelijke hoogte. Jovanni van Nijnatten brak door op rechts en de meegelopen Tarfit kreeg de bal, maar zijn inzet werd door een verdediger met de hand van de doellijn gered: penalty. De verdediger van de thuisploeg kreeg echter geen rode prent. Tarfit schoot wel de gelijkmaker tegen de touwen. 

Niet veel later escaleerde het duel volledig, toen Schuit met een te late tackle een speler van Groen Wit torpedeerde. Het leverde hem een gele prent op, maar de spelers van Groen Wit waren door het dolle heen. Het opstootje dreigde volledig uit de hand te lopen en na verschillende intimidaties besloot de de scheidsrechter om een afkoelingsperiode in te lasten. Na tien minuten betraden beide elftallen het veld weer. Vlak voor rust kreeg Groen Wit nog een levensgrote kans. Een voorzet vanaf rechts leek met een volley hard in het doel te ploffen, maar een katachtige redding van Aarts hield RBC op de been.

Na de afkoelingsperiode liet de leidende arbiter overtredingen op RBC-spelers onbestraft. Dat was in de eerste helft duidelijk op te merken, maar in de tweede helft werd die trend doorgezet. Vlagsignalen van de vlagger van RBC werden niet meer gehonoreerd. Dat werd de Roosendaalse club in de tweede helft fataal, toen een vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd. Het doelpunt werd goedgekeurd en na wat geklaag vanuit het RBC-kamp kreeg eerst Schuit zijn tweede gele kaart. Het duel werd hierna defintief gestaak.

Groen Wit B - RBC 2-1 (1-1) Gestaakt na 52 minuten
1-0
1-1 Tarfit (penalty)
2-1

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Schuit, Pieter, Tak (Yaqoubi); De Voogd (c), Van Son, Elst; Van Andel (Van Zundert), Van Nijnatten, Tarfit

Reacties

Rbcfan

2018-02-25 18:05:07

Gemekker in het veld overgeslagen op de staf. Intimidatie kan maar hebben ons van de slechte kant laten zien en rbc is kansloos richting KNVB want scheids heeft het laatste woord. Veld opkomen is al zo ontzettend dom en geen goede zaak, staf zou toch verstandiger moeten zijn    Als er niets verandert komt de 4e klasse akelig dichtbij 

Pieter

2018-02-25 18:43:07

@RBCfan met alle respect maar als u echt geweest bent. Zou ik of naar een goeie opticien gaan of gewoon een roodwit gestreepte stok aanvragen. Want je reactiebraakt kant nog wal.

Wessel

2018-02-25 18:46:49

En wie denk jij wel niet dat je bent mafkees? Om zo’n oordeel te geven?? Terwijl je er nogeens geweest bent!! Dit heeft helemaal niks met ons te maken sukkeltje!!

Wessel

2018-02-25 18:48:07

Rbcfan, kut kneus!! Laat je ware gezicht zien joh

Pieter

2018-02-25 19:29:33

De scheids werd geintimideerd door groen wit bij het eerste opstootje. Niet gek ook als je weet dat langs het veld auto's stonden met jeugd. Er werd getoeterd en ze stapten uit de auto en beenden richting veld. Persoonlijk zou ik daar ook niet echt lekker bij staan.

Tirn minuten schorsing en we gaan verder. Vanaf dat moment werd pijnlijk duidelijk dat de scheids alles ging doen om heelhuids en met een auto zonder schade naar huis wilde. Alles waar groenwit voor appeleerd vlagt en riep werd gehonoreerd. De wedstrijd werd niet meer fair geleid door een man die staat voor Fair Play gesteund door een bond die hetzelfde wil uitstralen. Maar van fairplay was totaal geen sprake meer. Na de rust zei de scheids tegen een bepaald iemand dat hij eigenlijk rood had moeten geven aan de RBC speler waar ik in kan komen. Maar dan had de man die hands maakte ook rood moeten krijgen wil je fairplay honoreren. Bij het eerst beste moment dat de betreffende speler iets deed werd meteen geel getrokken en rood gegeven. De acheids had zijn aftocht gekocht. 

Als de man een echte vent was geweest had hij bij de eerste stop meteen alles gestopt want tot die tijd leide hij de wedstrijd goed. Daarna was het gewoon een afgekocht spel waar zowel Groenwit als RBC weinig aan konden doen omdat mijnheer de scheids gewoon de ballen niet meer had om de wedstrijd fair te leiden. Geintimideerd door een stel hangjongeren.

Boegieman

2018-02-25 20:05:35

De scheidsrechter zal geen rapport hebben gemaakt, waarom hij de 1e keer heb gestaakt (afkoelperiode). Dat moet hij wel doen, lekker alles aan 1 kant schuiven, maar nu is het alleen RBC de schuld (misschien krijgen we wel een boete of wel punten in aftrek)

Hussie

2018-02-25 20:26:02

Ben onderhand heel die 3e klasse spuugzat.

Ik word niet eens meer kwaad al zouden we degraderen, het gaat gewoon nergens over.

Rbc - Groen Wit thuis was al eea intimidatie.. (keeper met middelvinger naar supporters . Dan weet je uit al hoelaat het is. Volgende week Steenbergen...

Ps gelukkig sta op Twitter het live verslag.  Daar staat gewoon op dat wedstrijd meerdere malen is stilgelegd.

Hup RBC

Ivo

2018-02-25 20:53:34

Vreemde gang van zaken weer. Dit gaat ook een staartje krijgen, en we weten dat de KNVB altijd de kant van de scheids kiest. Ergens ook wel begrijpelijk, er zijn al zo weinig scheidsrechters en die krijgen dan ook nog met dit soort onzin te maken. Ik hoop dat hij een eerlijk verslag opstelt. 

De lol gaat er wel af zo. Het is iedere week wel wat. Er komen een paar cruciale wedstrijden aan. Hopelijk blijft het team gemotiveerd. 

Ouwegetrouwe

2018-02-25 21:49:22

was er niet bij maar verbaasd me weer niks. het bleef niet bij een middelvinger in de thuiswedstrijd,  vraag dat maar eens aan een spelersvrouw bij rbc. maar het bestuur van groen wit deed er heel luchtig over destijds. alsof het de noormaalste zaak van de wereld is. natuurlijk laten we ons weer eens inpakken door dit soort taferelen. en of we nou in de 4e of 1e klasse spelen dat maakt niks uit,  zo zal het altijd blijven gaan wen er maar aan.  maar wat mag je verwachten van een scheids die wedstrijdjes van jvoz op zaterdag fluit....

Roberto

2018-02-28 08:11:28

Snapt er iemand nog iets van de opstelling? Een spits die er dinsdag 5 inschiet zondag op de bank houden?

Roberto

2018-02-28 08:11:42

Snapt er iemand nog iets van de opstelling? Een spits die er dinsdag 5 inschiet zondag op de bank houden?

RFRbc

2018-02-28 19:47:48

Dat snapt niemand denk ik, ook de enige die wist te scoren tegen Hoeven. Sven van Son naar Cluzona en de Poolse keeper die de supporters uitmaakt op fb voor idioten en glory hunters. Het gaat allemaal lekker bij RBC.