RBC krijgt te weinig in Hoeven

Gepost door:Dennis // 2018-02-18 20:10:17 // 1347 keer bekeken

RBC heeft de overwinning op SC Gastel geen goed gevolg kunnen geven. Op bezoek bij koploper vv Hoeven verloor de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 2-1. De Roosendalers kregen kansen op meer, maar moesten toezien hoe de thuisploeg twee keer via een ingooi tot scoren kwam. De aansluitingstreffer van invaller Wesley van Zundert bood hoop op resultaat, maar ondanks een slotoffensief wist RBC de gelijkmaker niet te maken.

De Roosendaalse club begon met vrijwel dezelfde elf als tegen SC Gastel. Alleen Van Zundert begon vanaf de bank. Jovanni van Nijnatten nam zijn plek in de punt over. 

In de eerste helft nam RBC na enige minuten het initiatief in handen. Veelvuldig was de ploeg van Mathijssen op de helft van de koploper te vinden. Vooral via rechts met het continue doorkoppen van Van Nijnatten kwam Van Andel steeds goed door. Daar kwamen in eerste instantie geen kansen uit. Via een vrije trap van Randy Elst werd RBC wel gevaarlijk. De harde lage voorzet werd door Lars de Voogd met de hak bijna gepromoveerd tot de openingstreffer, maar de keeper kon redding brengen. Hoeven was gevaarlijk via een afstandsschot dat rakelings naast ging. Na ruim een half uur leek RBC op voorsprong te komen. Kevin van Andel werd gelanceerd op rechts en kon alleen op de keeper af, maar zijn schot ging voorlangs. Daarvoor zag Van Andel een mislukte voorzet op de deklat belanden van de kruising. 

Tien minuten voor tijd liet RBC de teugels wat vieren, waardoor Hoeven sterker werd en dat meteen uitbetaalde met een doelpunt. Via een ingooi kwam de thuisploeg aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en de lage voorzet werd simpel binnengetikt.

In de tweede helft ging RBC op zoek naar de gelijkmaker. En lange tijd hing die ook in de lucht. Anwar Tarfit werd vrij voor de keeper gezet, maar de linksbuiten kreeg de bal niet onder controle waardoor de keeper de bal van zijn voeten kon plukken. Niet veel later leek Tarfit alsnog tot scoren te komen, maar zijn schot werd uit de kruising getikt. Aan de andere kant leverde de eerste actie voor het doel van Thierry Aarts meteen een goal op. Opnieuw werd vanuit een ingooi gescoord. De speler van Hoeven won het duel van Sven van Son en liep langs de achterlijn op Aarts af en via een lob wist hij de doelman te verschalken, 2-0.

Na de 2-0 begon RBC aan het slotoffensief. Gino Pieter werd naar voren gestuurd, Jari Voeten kwam in het veld voor van Son, maar moest al snel vervangen worden door Mujib Yaqoubi na een opgelopen blessure en spits Van Zundert verving Van Andel. Vijf minuten voor tijd kwam RBC eindelijk tot scoren. Pieter kwam goed door op rechts, gaf een afgemeten voorzet aan Van Zundert die raak schoot. Na de 2-1 bleef RBC gevaarlijk, maar de gelijkmaker kwam niet op het scorebord.

Volgende week gaat RBC op bezoek bij Groen Wit Breda. 

vv Hoeven - RBC 2-1 (1-0)
1-0
2-0
2-1 Van Zundert

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Schuit, Tak; De Voogd (c), Van Son (Voeten/Yaqoubi), Elst; Van Andel (Van Zundert), Van Nijnatten, Tarfit





Reacties

Rbcfan

2018-02-18 20:20:09

Het verschil is dat Hoeven een collectief is en voor elkaar werkt. RBC straalt lamlendigheid uit, niet meeverdedigen, traag hervatten spel etc Meest onthutsend zijn de onderlinge scheldpartijen in het veld, dit kan niet vooral niet ten opzichte van het publiek 

Hoeven was niet top maar op onze manier van spelen kan je uren blijven ballen maar scoren ho maar Ook weer gezakt op ranglijst 

Ivo

2018-02-18 20:24:06

Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd waarin het spel lekker op en neer ging. Voor de RBC-fan was het resultaat teleurstellend ondanks de inzet van de ploeg. 

Jammer, want een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Tot aan de 16 kon RBC prima voetballen maar de eindpass en het afmaken blijven moeilijk. Verdedigend staat het zeker niet slecht maar daar kosten fouten meteen doelpunten. Jovanni en Kevin kwamen vandaag niet lekker uit de verf.  

Hoeven is een fysiek sterke ploeg maar voetballend vond ik het echt niet bijzonder. Lange verdedigers achterin en voorin werd vaak de lange bal gehanteerd. Het is werkvoetbal maar daar kom je in de 3e klasse een heel eind mee. 

Dit was op papier een van de lastigste wedstrijden, hopelijk lukt het de komende weken owel om het verdiende resultaat te halen. 

Hussie

2018-02-18 23:04:49

Was bij Halsteren ook al dat ze tegen elkaar liepen te mekkeren, dit is volgens mij toch echt de taak van de coach.!! (voor straf auto wassen supporters of zoiets, ballen oppompen of voor te voet naar huis...)

Verder gaan wij door voor de poedelprijs, we doen leuk mee maar de punten blijven weg.

Groen Wit word een enorme zaadwedstrijd,  met anti voetbal.Mss lig dat ons wel beter, Steenbergen thuis daar kijk ik wel naar uit..