Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

80%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

20%

Stemmen: 117

Speler van de week

Naam:
Mujib Yaqoubi
Leeftijd
24
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC verslaat koploper SC Gastel

Gepost door:Dennis // 2018-02-05 20:15:30 // 2054 keer bekeken

RBC heeft zich goed hersteld na de 1-0 nederlaag van vorige week in de stadsderby tegen RKVV Roosendaal. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen wist in de absolute slotfase de overwinning te pakken tegen SC Gastel. Mujib Yaqoubi werd de matchwinner.

RBC begon gewijzigd aan het duel met Roosendaal. Nicky Vromans, Sebastien Verhulst, Jovanni van Nijnatten en John Schot moesten het veld ruimen. Huub Schuit, Kevin van Andel, Sven van Son en Randy Elst namen hun plekken over. Om de twee spitsen van SC Gastel goed te kunnen bestrijden werd er gekozen om met drie verdedigers te spelen en Mike Schalk door te schuiven naar het middenveld.

RBC had over het gehele duel de wedstrijd volledig in handen. Vooral het middenveld was ten opzichte van de wedstrijd tegen Roosendaal zeer sterk. In het eerste kwartier wist de thuisploeg, ondanks de dreiging, niet door de verdediging van de bezoekers te geraken. Anwar Tarfit had het moeilijk aan de linkerkant, waar hij constant bewaakt werd door drie man. Aan de overkant had Van Andel het iets makkelijker. De rechtsbuiten kon ook enkele keren een voorzet afleveren. Een van die voorzetten kwam terecht bij de goed meegelopen Van Son, maar hij wist de bal langs de verkeerde kant van de paal te koppen. Niet veel later leek Wesley van Zundert RBC op voorsprong te zetten na een goede steekpass van Elst. De spits schoot eerst tegen de keeper, maar de rebound leek een koud kunstje, maar vanuit een moeilijke hoek ging zijn inzet voor leeg goal voorlangs.

SC Gastel wist weinig gevaar te creëren voor het doel van Thierry Aarts. Een schot uit de tweede lijn werd goed gepakt door Aarts. Andere dreigende aanvallen werden snel in de kiem gesmoord door de verdediging. 

In de tweede helft kreeg RBC sporadisch kansen, ondanks dat het sterker was dan de koploper. Elst zag een schot tot corner verwerkt worden en Lars de Voogd kopte uit die corner op de bovenkant van de lat. Gastel, dat in de eerste helft weinig gevaar stichtte, kreeg in de tweede helft wel een grote kans. Een voorzet werd tegen de paal gekopt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers via een wereldgoal op voorsprong. Harm Lambregts schoot de bal met buitenkant rechts prachtig binnen. Lang kon Gastel niet genieten van de voorsprong, want een minuut later schoot Elst een vrije trap binnen.

In de absolute slotfase wist de ingevallen Mujib Yaqoubi de overwinning binnen te halen voor RBC. Yaqoubi liep op de keeper door, liep vervolgens tegen de doelman  aan die op zijn beurt de bal losliet, waarna Yaqoubi de bal tegen de touwen schoot. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed. In de blessuretijd doorstond RBC het slotoffensief van SC Gastel.

RBC - SC Gastel 2-1 (0-0)
0-1 Lambrechts
1-1 Elst
2-1 Yaqoubi

Opstelling RBC: Aarts; Schuit, Pieter, Tak; Schalk, De Voogd (c), Van Son, Elst (Yaqoubi); Van Andel, Van Zundert (Voeten), Tarfit (Kuipers)

Reacties

Adje

2018-02-04 20:06:06

Met deze opstelling hadden we ook van Roosendaal gewonnen !!. Wedstrijd niet gezien, wel blij met de 3 punten, kunnen we goed gebruiken.  

Kevin1980

2018-02-04 20:12:54

Mooi resultaat!!Hopelijjk de stijgende lijn te pakken nu

Jove28

2018-02-04 20:24:09

Een verdiende overwinning wat een verschil met vorige week iedereen werkte keihard met als resultaat goed voetbal van Rbc zijde en Gastel dat vaak de lange bal moest hanteren ,maar onze verdeging stond goed en gaf weinig kansen weinig.

ForzaRbc

2018-02-04 20:28:51

Waar is Schot? 

Hussie

2018-02-04 20:29:40

Niks meer aan doen. 

Nieuwkomer

2018-02-04 20:31:28

En zo hoort het!! De beste spelers moeten spelen en zie hier het resultaat. Een 2-1 winst op de koploper 

Wessel

2018-02-04 20:42:39

ForzaRBC als je dat zo graag wilt weten, kom kijken... en praat erover, of bel Danny op. Dan ken je antwoord krijgen oo je vraag!! We hebben gewonnen, en met goed voetbal. Zouden we nu toch de weg omhoog gevonden hebben dan eindelijk ???????? ik ben overtuigd!!!! #ForzaRBC

Rbcfan

2018-02-04 20:59:18

Belangrijke drie punten en het elftal stond beter dan vorige week. Ze kunnen prima voetballen, genoeg kwaliteit in huis en zolang ze beseffen dat ze het als team moeten doen, komt het goed. Met plezier voetbal je beter en laten we hopen dat de weg omhoog ingezet is want is belangrijk dat onze sterkhouders komend seizoen in het oranje te bewonderen zijn. Kunnen iig positief carnaval in en nu ook tegen Hoeven de lijn voortzetten want zorg voor een reeks i.p.v. af en toe succes 

Ivo

2018-02-04 21:06:15

Mooi resultaat, RBC heeft het altijd lastig tegen Gastel. Taaie tegenstander. Na de carnaval Hoeven uit en Groen Wit uit. In uitwedstrijden hebben we nog maar 1 puntje gepakt tot nu toe.  Eens zien of de mannen dat kunnen veranderen. 

Voor nu blij met 3 punten en we zijn een plekje gestegen op de ranglijst. We hoeven van niemand te verliezen, maar dat geldt voor de tegenstanders ook. De vorm van de dag is bepalend. 

Ouwegetrouwe

2018-02-04 21:19:21

en de foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/7uxuCgWSIwmu

Mr.RBC

2018-02-05 11:37:26

Zonder te stoken, wat speelt er op dit moment wel of niet omtrent John Schot?

Heb er gister namelijk verder niks over gehoord of van meegekregen