RBC verliest stadsderby van Roosendaal

Gepost door:Dennis // 2018-01-28 19:04:21 // 3132 keer bekeken

RBC is de winterstop slecht uitgekomen. Op bezoek bij stadsgenoot RKVV Roosendaal ging de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 1-0 onderuit. Op de overwinning van de thuisploeg was weinig aan te merken. De oranje-witten mochten blij zijn met deze kleine nederlaag, vooral doelman Thierry Aarts hield RBC lange tijd in de race met een aantal knappe reddingen, maar moest twintig minuten voor tijd ook capituleren.

Mathijssen had een volledig fitte selectie tot zijn beschikking, waardoor hij twee spelers naar de tribune moest verwijzen. Opvallend was dat naast derde doelman Alan Szymczyszyn richting de tribune moest, maar ook Sven van Son moest daar plaatsnemen. Daarentegen mocht Sebastien Verhulst wel op het middenveld starten, die daar in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft nog niet had gespeeld. John Schot en aanvoerder Lars de Voogd hadden ook een basisplek op het middenveld. In de punt begon Wesley van Zundert geflankeerd door Jovanni van Nijnatten en Anwar Tarfit.

In de eerste helft wist RBC met hangen en wurgen de rust te halen zonder een tegendoelpunt. Doelman Aarts wist telkens als winnaar uit de duels te komen. Linksbuiten Siebe Pal kreeg alle ruimte om zijn acties te maken. De voorzetten waren telkens gevaarlijk, maar even zo vaak wist het centrum van RBC deze onschadelijk te maken. Ondanks de vele kansen die Roosendaal kreeg was het RBC dat via Van Zundert op voorsprong kon komen. Hij kwam via de linkerkant vrij voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs. Voor de rest kwam RBC niet voor het doel van de thuisploeg. RBC had sowieso moeite om de bal in bezit te houden over de middenlijn. Als drie maal hetzelfde shirt gevonden werd was het veel. Schot werd constant door drie man bewaakt en als hij aan de bal kwam was de aansluiting er niet om de bal af te geven. Daar had Roosendaal duidelijk minder moeite mee. Via de rechterkant kwam Roosendaal het strafschopgebied binnen en Aarts wist met een mooie safe de bal uit het doel te ranselen. Kevin Jurgens slalomde daarna dwars door het centrum maar zijn schuiver werd klem vast gepakt door RBC's goalie. Een schot van Pal werd uit de kruising gepikt door Aarts.

In de tweede helft stond de verdediging van RBC iets sterker. Schalk had Pal beter onder controle en het centrum Pieter-Tak stond als een huis. Ook nu kregen de oranje-witten de eerste kans. Opnieuw was het Van Zundert die met een hard schot uit de draai een kans kreeg, maar nu kon de keeper redding brengen. Ook daarna was het vrij snel klaar. Roosendaal bleef gevaarlijk, maar telkens stond de verdediging van RBC goed om het gevaar onschadelijk te maken. Twintig minuten voor tijd kwam RBC echter wel op achterstand. Een vrije trap werd via een lage bal ingebracht en bij de korte hoek tegen de touwen gewerkt, 1-0.

Na de achterstand kwam Randy Elst nog in de ploeg en kwam er een slotoffensief. Via Elst en Tarfit kwam RBC aan de linkerkant het strafschopgebied binnen, maar niemand die op de penaltystip klaar stond om de bal binnen te werken. Roosendaal wist de geboden ruimte echter niet te benutten. Aarts en de verdediging van de oranje-witten wisten met kunst en vliegwerk de 2-0 te voorkomen. In de laatste aanval van RBC kreeg Van Zundert nog een grote kans. Elst bracht de bal via een vrije trap in, maar Van Zundert kopte over.

RKVV Roosendaal - RBC 1-0 (0-0)
1-0

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Tak (Schuit), Vromans; De Voogd (c), Verhulst (Elst), Schot; Van Nijnatten (Voeten), Van Zundert, Tarfit

Reacties

Hussie

2018-01-28 17:47:22

Wat een draak van een wedstrijd.

Rbcfan

2018-01-28 18:39:57

Onbegrijpelijke opstelling vooral de selectie fit is. Ook de wissels verre van begrijpelijk. Oefenwedstrijden zeggen niets, wederom faalt de groep in een officiële wedstrijd en juist tegen rkvv verwacht je strijd, passie maar leek nergens naar en dat toch met veel kwaliteit in de groep. Krijgt de trainer ze nog wel aan de gang ....

Adje

2018-01-28 18:43:20

Dik verdiende overwinning voor Roosendaal. Niet dat het zo'n geweldige ploeg is maar er stond wel 'n elftal wat bereid was om voor elkaar door het vuur te gaan, en hiermee is het verschil meteen gemaakt. Bij RBC staan 11 spelers op het veld, maar geen elftal en dat zag je aan het belabberde spel van de stadionclub.

Zoals velen snapte ik ook de keuzes van de trainer niet, lekker motiverend ook om 'n jongen die net aansluit meteen op de tribune te zetten, terwijl er 'n paar op het veld stonden die bij Roosendaal 5 niet zouden misstaan !!!!

Met dit vertoonde spel is de weg naar de 4e klasse vele malen korter dan de weg naar de middenmoot, wanneer gaat eenieder bij de selectie dat eens gaan beseffen. Met wedstrijden tegen Gastel en Hoeven in het vooruitzicht wordt het er niet gemakkelijker op. Vandaag had de 1e stap gezet kunnen worden, maar zoals al zovaak dit seizoen bleek het weer 'n stap teveel te zijn geweest. We kunnen beter alleen maar vriendschappelijke wedstrijden gaan spelen in de toekomst, die kunnen we tenminste wel winnen.

Dank aan Thierry dat we niet afgedroogd zijn vandaag door een niet veel betere tegenstander. Wat 'n aanfluiting. 

Ivo

2018-01-28 20:02:30

Ik snap het ook niet. Mooi stuk van Wesley van Zundert in de krant, iedereen weer fit en zin in de 2e competitiehelft. En dan wéér een wedstrijd spelen waarin je gewoon middenmoot 4e klasse voetbal laat zien. De tegenstander was ook niet best, maar na de 1-0 wist je gewoon dat het bekeken was. RBC komt het hele seizoen al niet terug van een achterstand. 

Nu Hoeven en Gastel, hoef je ook niet van te verliezen hoor, we moeten niet doen alsof je tegen Barca moet. Maar tussen de oren moet er wel wat veranderen ander staan we volgend jaar weer 4e klasse te spelen en daar pas ik toch echt voor. Dan kom ik over een jaar of 5 wel weer eens een keer kijken.  

En ik had ook niet het gevoel dat de sterkste opstelling op het veld stond. Ik ben benieuwd wat de trainer nu gaat doen. 

Pietjepuk

2018-01-29 08:27:00

Een terechte nederlaag. Het is geen elftal en dat gaat het niet worden ook. Bij Roosendaal hadden ze de wil om te winnen en zaten overal bovenop. Bij ons heel veel lange ballen waar geen enkel idee achter zat. Drie spitsen die alle drie constant de diepte in lopen en niet een spits die even uitzak als de ander diep gaat enz. Jammer maar hier moeten we het meedoen. 

Ouwegetrouwe

2018-01-29 08:35:47

de foto's: 

https://myalbum.com/album/cejYk0IwfNfP

Mr.RBC

2018-01-29 12:02:18

Wat een draak van een wedstrijd van de zijde van RBC

Berto

2018-01-29 12:24:23

zat kevin  van andel  wel op de bank of is hij geblesseerd

Nieuwkomer

2018-01-29 14:58:35

Sven van Son op de tribune zetten, Kevin 90 minuten op de bank 

Is Danny het dan volledig kwijt?? Het is al vaker gebleken dat hij rare capriolen gaat uithalen wanneer hij onder druk staat. Als ik het bestuur was zou ik het nog 2 á 3 wedstrijden aankijken en wanneer hij niet gaat voor de sterkste spelers Henk Vos eerder voor de groep gooien. We kunnen moeilijk het risisco nemen te degraderen omdat Danny het niet meer ziet zitten.

De Jovanni/Kevin kwestie kan ik overigens met me kop niet bij hoor. (niemand overigens heel wat navraag gedaan). Word dit opgedrongen vanuit het bestuur vanwege de kantine? Is Danny zelf gewoon bang?? Spelers liggen mijlenver uit elkaar dus ik snap het niet. 

Hussie

2018-01-29 17:06:34

Ik al heel het seizoen niet. @ nieuwkomer.. is dit geen stoken dan....(kantine verhaal)

Echt andere clubs lachen zich dood om Rbc ... elke keer grote verhalen en resultaat nul..

Nieuwkomer

2018-01-29 17:33:17

Het is een aanname die ik doe Hussie. Iets anders kan ik namelijk niet bedenken omdat Kevin aantoonbaar 2 klasse beter is dan Jovanni. Plus het feit dat ik zelf heb ondervonden hoe het werkt bij RBC. Ik mag namelijk de kantine niet meer in omdat ik Jovanni ze naam hier noem. Hoe zou het dan zijn voor de trainer denk je?

Nog moeilijker dan voor mij schat ik zo in. 

Hussie

2018-01-29 17:52:32

Ik heb binnen het clubje met wie wij destijds gingen kijken bij rbc .een stadion verbod mee gemaakt.

Maar een kantine verbod. .das wel heel bizar

Michael van der Aa

2018-01-29 18:20:21

Degraderen gebeurt niet. Daar ben ik van overtuigd. Het was geen al te beste wedstrijd. Van beide kanten trouwens niet. Roosendaal kon er iets meer de beuk erin gooien als ons. Ik peins er  alleen niet over om Danny eerst van hero to zero te maken. 

RFRbc

2018-01-29 19:19:35

Ik zie niemand hier Danny van hero to zero maken. Men trekt alleen zijn beslissingen in twijfel omdat die niet meer te volgen zijn en zo te zien is het daar iedereen vrij unaniem over eens. Ook ik volg het niet meer. Had Van Son teminste op de bank gezet, toch?

Adje

2018-01-29 20:20:19

Danny is zowieso 'n hero. Hij heeft ons naar de 3e klasse gebracht en daar gaat hijRBC ook inhouden, echter: gisteren tegen Roosendaal zat hij in mijn ogen mis met zijn opstelling en wisselbeleid,mits er iets in de warming-up gebeurd is waardoor dit elftal binnen de lijnen kwam.

Schuit, van Andel, Voeten en Elst op de bank tegen 'n tegenstander die je, zoals alle ploegen die je treft niet hoeft te motiveren, als RBC op het programma staat. Ik vond het nogal wat. Nieuwkomer van Son mocht plaats nemen op de tribune, hoe moet die jongen zich gevoeld hebben, had hem dan op de bank gezet, dan had die jongen nog de indruk gehad dat hij erbij hoort,maar niet op deze manier.

Verhulst verzoop letterlijk op het middenveld, daar had meteen ingegrepen moeten worden. Roosendaal kreeg steeds meer overwicht terwijl RBC er aanvallend niks tegenover kon stellen, ook mede door het tegenvallende spel van onze vleugelspelers.

Deze stadsderby had de trainer moeten beginnen met zijn sterkste elftal,en dat heeft hij nagelaten. Laat staan dat van Andel van de 10 schoten op doel er 5 het stadion uit jaagt, die andere 5 knalt hij wel hard binnen. Nu miste RBC de snelheid en de onberekenheid van deze speler, en dat was 'n belangrijke aderlating in deze wedstrijd, we hadden veel te weinig stootkracht in de voorhoede, verloren de slag op het middenveld en mochten eigelijk eerlijk gezegd geen aanstalte maken om enig resultaat ook.

Maar wat ik zorgelijker vind dan de discussie over de trainer is dat dit elftal bestaat uit louter ego'tjes. Niemand lijkt voor elkaar het vuile werk op te willen knappen, iedereen vind zichzelf te belangrijk waardoor je nooit geen team kunt vormen. Ook tegen Roosendaal kwam dit weer pijnlijk naar voren, je speelt zelf niet goeddus ga je maar lopen te mekkeren tegen je ploeggenoten i.p.v. de mouwen op te stropen. Dit is dit seizoen het grootste heuvel binnen de selectie, knappe trainer die dat eruit krijgt. Spelers zouden eens wat meer in de spiegel moeten kijken alvorens naar anderen te wijzen. Tegenstanders groeien tegen RBC altijd boven zichzelf uit, waarom kan RBC dat stapje extra zelf niet maken ? Dat kan alleen als je het met elkaar doet en daar zal het toch naartoe moeten wil je volgend jaar ook nog in deze klasse spelen.

RBCFan1976

2018-01-29 21:46:26

Ik zie iedereen schrijven dat Van Son niet op de tribune zou moeten zitten, maar wie had onze trainer dan op de tribune moeten zetten?

Makkelijk om te schrijven dat hij op de bank had moeten zitten maar je zegt niet wie er voor zijn plaats op de tribune had moeten plaats nemen?

En het gevoel van die jongen telt dan niet? Erg makkelijk kritiek geven op deze manier.

Ivo

2018-01-30 10:06:58

Nou ja, mijn visie op de selectie dan:

Persoonlijk had ik uit tegen roosendaal een 4-2-3-1 gespeeld. Met Gino als rechtsback en Schuit en Tak centraal. Dan de Voogd en van Son als controlerende/opbouwende middenvelders. Van Andel, Schot en Tarfit daarvoor en van Zundert in de punt. 

Verhulst en Voeten, Elst en van Nijnatten op de bank. Ik vind persoonlijk Schalk een harde werker maar voegt in opbouwend opzicht te weinig toe, en dat wordt wel van onze backs verwacht. Een back moet op bij RBC meer kunnen dan alleen zijn directe tegenstander neutraliseren. Gino kan dat in mijn ogen wel.

Als Randy straks helemaal fit is kan je in de thuiswedstrijden met Schot en Elst en de Voogd spelen op het middenveld. 

In de uitwedstrijden en lastigere potten zou ik een van 2 opofferen voor een extra controleur. Ik denk dan aan Gino of van Son of Verhulst, die ik nog wat wisselvallig vindt.

Mr.RBC

2018-01-30 11:38:53

Welk systeem je ook kiest, wie je wel of niet op de bank, tribune of op het veld zet maakt geen fluit uit.

FEIT blijft dat het degradatiespook rondwaant bij RBC en dat we moeten vrezen voor degradatie terug naar de vierde klasse 

Pietjepuk

2018-01-30 12:52:30

@adje . De trainer is er toch ook voor om er een team van te maken. Dan moet hij die echo’s aanpakken .

Mr.RBC

2018-01-30 17:54:45

Echo's aanpakken?!? Dat lijkt me dan duidelijk het degradatiespook wat je hoort 

Voor wat de spelers betreft misschien de ego's aanpakken?