RBC geeft aanhang prachtig kerstcadeau: John Schot

Gepost door:Dennis // 2017-12-28 19:28:51 // 1703 keer bekeken

RBC heeft voor de tweede seizoenshelft een nieuwe speler aan het eerste elftal toegevoegd. John Schot, voormalig speler van de BVO RBC Roosendaal, komt de gelederen van hoofdcoach Danny Mathijssen versterken. Hij komt over van het Belgische Puur Excelsior, zo meldt RBCvoetbal.nl.

De laatste weken waren er vele geruchten dat de 33-jarige Schot mogelijk het eerste elftal zou komen versterken. Hij trainde de afgelopen tijd met VC Vlissingen mee, maar Mathijssen liet aan RBCFans.nl  na afloop van RBC - Hontenisse (8-2 winst) al weten dat er mogelijk in de winterstop nog een speler aan het elftal zou worden toegevoegd. Buiten Sven van Son, die terugkeert vanuit Finland, sluit Schot ook per direct aan.

Schot, begonnen als jeugdspeler van Tholense Boys, kwam op 9-jarige leeftijd al in de jeugdopleiding van RBC Roosendaal. Zijn goede prestaties werden niet onopgemerkt. Hij kwam uit voor het Nederlands elftal O14, wat hem een transfer naar de jeugdopleiding van PSV Eindhoven opleverde. Tijdens zijn periode bij PSV kwam hij veelvuldig uit voor vertegenwoordige elftallen van het Nederlands elftal. Hij speelde onder andere samen met Wesley Sneijder en Arjen Robben. Hij kwam uit op het EK in Engeland met Oranje O16 en speelde met Oranje O19 het EK-kwalificatietoernooi in Hongarije.

In 2005 koos hij voor NEC Nijmegen, omdat hij aanvankelijk bij PSV niet verder kwam dan tot Jong PSV. Ook bij NEC leek er geen profcarrière in te zitten. Hierna koos hij voor de amateurs en speelde voor Kloetinge en Hoek. Zijn goede prestaties bleven hier ook niet onopgemerkt en hij mocht uitkomen voor het Nederlands amateurelftal. RBC nam haar voormalig jeugdspeler terug en bood hem een contract aan. Op 8 augustus 2008 maakte hij zijn debuut in het profvoetbal. In een competitieduel tegen FC Omniworld mocht hij na 75 minuten invallen voor Sasa Stojanovic. Zijn eerste doelpunt maakte hij tegen RKC Waalwijk. Hij kwam 48 duels in actie voor RBC en was drie maal trefzeker.

Na zijn profavontuur bij RBC kwam hij weer terecht bij de amateurs. Hij bleef in de top van de amateurs spelen. Hij speelde voor Hoek (Topklasse), Kloetinge (Hoofdklasse), voor het Belgische Excelsior Kaart (Eerste Klasse provinciaal), daarna weer in Nederland voor Heerjansdam (eerste klasse) en rksv Halsteren (eerste klasse). Daarna kwam hij weer uit voor Belgische clubs. De eerste seizoenshelft van dit seizoen kwam hij uit voor Puurs Excelsior. Die club kwam enkele afspraken niet na, waardoor Schot er de brui aan gaf: "De voorzitter was een vriend van me, maar als ik daar op het veld stond, dacht ik vaak: wat doe ik hier eigenlijk? Het paste niet bij me. Ik miste het Nederlandse voetbal enorm.’’ Daardoor koos hij er voor om bij Hoofdklasser VC Vlissingen zijn conditie op peil te houden en is hij blij om na de winterstop voor RBC uit te kunnen komen: "Ik wil mijn carrière op een goede en mooie manier afsluiten en waar kan dat beter dan bij RBC? Deze club heeft me als eerste de kans gegeven om hogerop te komen, zowel als jeugdspeler en als prof. Ik wil heel erg mijn best gaan doen om voor RBC de komende jaren nog veel te kunnen betekenen en de club te helpen om de weg omhoog verder in te zetten. Met zo'n stadion, zo'n jeugdopleiding en een hele mooie achterban kan er, denk ik, nog steeds iets moois gaan ontstaan," zo liet hij aan RBCVoetbal.nl weten.

Hoofdcoach Mathijssen is uiteraard ook content met de aanwinst: "Met John erbij krijgt de groep zonder meer een kwaliteits injectie. Daarnaast brengt hij een stuk ervaring en routine mee, waar onze jonge groep zich aan op kan trekken. Hij heeft zo'n beetje alles al meegemaakt, terwijl bij ons veel jonge spelers debuteren op derde klasse niveau. John kan ze daar mooi bij begeleiden."

Naast John Schot zal ook Sven van Son weer aansluiten bij de selectie.

Reacties

ForzaRbc

2017-12-28 19:54:14

Super nieuws! 

In Zijn laatste periode toch altijd een Zwak voor gehad.

Respect dat hij deze stap zet! 

Welkom terug John. 

Ivo

2017-12-28 20:04:04

Goed nieuws! Hele mooie versterking!

Adje

2017-12-28 21:31:42

Hele goeie aanwinst, iemand ook met 'n schat aan ervaring waarvan de jongere spelers kunnen gaan profiteren in de toekomst. Ik hoop alleen dat de verwachtingen niet te hoog zullen zijn, daar is destijds John van Loenhout door onderdoor gegaan bij zijn terugkomst, die kon aan die verwachtingen niet voldoen en dat vrat enorm aan hem, dat moet Schot bespaard blijven.

Ik ben er in ieder geval enorm blij mee, 'n geweldige opsteker voor de 2e seizoenshelft. Sukses John 

Mark

2017-12-28 21:38:55

Welkom John, zeer content met deze naam en natuurlijk moet hij ook de tijd krijgen, hij spreekt over meerdere jaren dus hopelijk kunnen we er de komende tijd van genieten. Zeker een meerwaarde voor het team en samen met Elst een prachtig middenveld 

Pietjepuk

2017-12-29 08:13:14

Goed bezig beleidbepalers????.Nou nog een goede trainer.

Adje

2017-12-29 09:42:51

@Pietjepuk: Eerst jou vriendje de deur uit LdeF en dan komt die goede trainer vanzelf wel, laten we het nou bij dit onderwerp houden. 

Mr.RBC

2017-12-29 11:16:42

Ben het zowel met Pietjepuk als Adje eens

Schot een hele mooie versterking, maar nieuwe goede trainer is ook belangrijk en wat die beleidsbepalers betreft daar ga ik geen woorden aan vuilmaken heeft toch geen zin. 

Nieuwkomer

2017-12-29 12:52:08

Hier word je als supporter nou vrolijk van! Dit is wat ik bedoelde met spelers halen/behouden van de categorie Randy/Anwar/Lars etc. al is deze natuurlijk nog beter 

Mr.RBC

2017-12-30 18:06:10

Waar blijft het nieuws dat Henk Vos Hoofdtrainer wordt volgend seizoen?

Jan

2017-12-30 18:40:33

mr.RBC op wenken bedient. Zie de facebookpagina van rbc

Jan

2017-12-30 18:42:07

Staat overigens ook op de clubsite