Danny Mathijssen stopt na dit seizoen als hoofdcoach van RBC

Gepost door:Dennis // 2017-12-19 20:07:54 // 3634 keer bekeken

RBC en hoofdcoach Danny Mathijssen stoppen de samenwerking na dit seizoen. Volgens de website van RBCvoetbal.nl gaan beide partijen in goed overleg uit elkaar. Mathijssen was twee jaar lang hoofdtrainer van het eerste elftal en leidde het vlaggenschip naar de derde klasse.

Ondanks dat RBC communiceert dat er in goed overleg afscheid van elkaar wordt genomen is er wel degelijk een onwerkbare situatie ontstaan voor de technische staf. Vooral adviseur Rob Hellendoorn is de grote boosdoener. Hij liet het toe dat het eerste elftal in Terneuzen reserve-doelman Alan Szymczyszyn moest opstellen in het veld. Aaron Dekkers mocht na lang beraad mee richting Terneuzen, maar hij weigerde meer jeugdspelers naar Zeeuws-Vlaanderen te laten afreizen. Hij was ook al verantwoordelijk voor het ontslag van voormalig hoofdcoach Martijn van Galen twee jaar terug. Op de open brief die toen is opgesteld kwam nooit een antwoord. Op de afgelopen Algemene Ledenvergadering kreeg Hellendoorn, die verstek liet gaan die avond, er flink van langs van de in grote getalen opgekomen leden. Hij mag echter aanblijven en gaf een negatief advies ovet het aanblijven van Mathijssen.

Mathijssen probeert het seizoen, ondanks zijn afscheid, zo goed mogelijk af te sluiten.  Momenteel staat RBC twaalfde, maar boekte het zondag een grote overwinning. "Daarom is het ook zo mooi dat we afgelopen zondag hebben laten zien dat we na die 0-2 achterstand in staat waren om ons terug te vechten in de wedstrijd en daarna zelfs nog een geweldige partij op de mat te leggen." Momenteel is het winterstop en kunnen de spelers die kampen met blessures de komende week weer gaan aansluiten. "We krijgen nu een paar weken die we mooi kunnen gebruiken om alle geblesseerden topfit te krijgen. Als we straks met een volledige selectie aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen, heb ik er alle vertrouwen in dat we de weg omhoog kunnen inzetten. En wie weet wat dan nog mogelijk is. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten."

Voorzitter Jos Hermsen had Mathijssen graag aangehouden als hoofdcoach, maar zal met zijn medebestuursleden op zoek moeten naar een vervanger. "Danny heeft  bij RBC elk seizoen een prijs gepakt en is in staat om zijn winnaarsmentaliteit over te brengen op zijn spelers. Ik weet dat Danny ontzettend wakker ligt van de resultaten tot nu toe dit seizoen. Maar dat is nu eenmaal inherent aan zijn eigen fanatisme. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de boel na de winterstop aan de praat krijgt. Daar gaat hij zeker alles aan doen. Na vijf jaar RBC gaat Danny nu op zoek naar een andere omgeving, een nieuwe uitdaging. Als bestuur gunnen wij hem die nieuwe stap uiteraard van harte," zo liet hij optekenen door RBCVoetbal.nl.

 

Reacties

Adje

2017-12-19 20:34:16

Een logisch vervolg van de bende binnen RBC. Hellendoorn heeft er in de tijd dat hij hier zit een geweldige puinhoop van gemaakt, 2 trainers buiten gewerkt en veel onvrede geschapen, en niemand van het bestuur die hem een halt toe riep want daarvoor zijn ze te laf dat bleek bij de laatste ALV.

Danny kan ik alleen maar groot gelijk geven, en dat verhaal van in goed overleg is zo afgezaagd als maar kan. Het is hem weer gelukt om een hele goeie trainer buiten te werken, wie wil het hier straks nog overnemen zolang hij hier zit en de lakens uitdeelt ??????

Wij verliezen 'n geweldig goeie trainer, RBC BEDANKT!!!! en Danny veel sukses in je verdere carriere en bedankt voor alles wat jij voor de club gedaan hebt de laatste jaren. Jij was voor ons supporters 'n RBCer in hart en nieren, iets wat wij over 'n bepaald iemand zeker niet kunnen en willen zeggen.

Pietjepuk

2017-12-19 20:39:58

Jammer dat hij stopt maar het wordt tijd voor een nieuw gezicht of beter gezegd nieuwe gezichten in de technische staf. Dennis je bent nog niet goed bijgepraat want Rob is al gestopt als adviseur van het eerste . Dus jullie kunnen de vlag uit hangen. Nu moet ons bestuur zonder voetbalkennis een nieuwe technische staf en hoofdopleidingen aanstellen. Ik hou mijn hart vast als ik eerlijk ben maar dit wilde de meeste toch Rob eruit want daar kwam het allemaal door. Jullie willen de jeugdopleiding opdoeken en dan alleen een eerste elftal maar zo zijn er maar weinig hoor en dat kan ook helemaal niet. Ik ben benieuwd wat Jos en consorten uit de hoge hoed toveren????????????????.

PL

2017-12-19 20:41:36

Ben bang voor een grote leegloop

Hussie

2017-12-19 20:45:07

Ga er vanuit dat we (de supporters ) mooi afscheid voor hem regelen.

Ook al word het misschien niet een fantastisch einde van het seizoen. 

Vind jammer dat tie stopt maar ik denk dat hij wel de slimste is, hij zet zijn trots opzij en daarvoor echt respect! 

Adje

2017-12-19 20:58:41

Wat 'n onzin kraam je uit Pietjepuk. Noem eens 2 goeie dingen die RH gedaan heeft in 2 jaar ? En of die Hellendoorn nou wel of geen adviseur van het 1e elftal is, hij is wel grotendeels verantwoordelijk voor alle onvrede binnen de club. Ik heb tijdens de ALV van 'n ingeweide binnen RBC gehoord dat meneer totaal geen tegenspraak duld en dat zijn wil wet is. Zegt toch genoeg over de persoon in kwestie of niet.

Niemand heeft gezegd dat de jeugdopleiding opgedoekt moet worden, weer zo'n opmerking die kant noch wal raakt. Er is alleen en dat is al jaren zo gezegd dat er teveel geld naar de opleiding gaat, en iedereen weet dat dat ook zo is, dus dat is geen fabeltje.

Gelukkig heeft die knakker van 'n RH nog 'n aanhanger binnen de club, al ben je daar wel 1 van de weinigen van.

Dennis

2017-12-19 21:04:03

@Pietjepuk, wel hoor. Hij stopt aan het eind van het seizoen, omdat hij het vertrouwen mist van het bestuur: lees leden van RBC. Maar vanuit de jeugdopleiding wordt getracht hem op het zadel te houden. 

Ivo

2017-12-19 23:59:18

Jammer dat Danny weggaat, het is een goede trainer die het ook op een hoger niveau dan de 3e klasse uitstekend zal doen. Hij heeft bij RBC zijn debuut gemaakt als trainer, ik denk dat er een mooie trainerscarriere voor hem weggelegd is. Iedereen bij RBC mag Danny dankbaar zijn voor zijn inzet, niet alleen als hoofdtrainer, maar ook als jeugdtrainer en speler. 

Voor RBC vind ik het wel goed. Om de paar jaar is een frisse wind nodig, ik verwacht dat er naast de trainer ook een aantal spelers zullen vertrekken. De nieuwe trainer zal moeten bouwen aan het RBC waarmee de weg omhoog verder ingezet kan worden. Een lastige opdracht, want de druk om te presteren is altijd hoog bij RBC, maar geld is er niet.

Ik heb er alle vertrouwen dat Danny en de selectie er alles aan gaan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Ze hebben nog wat recht te zetten na de winterstop. 

En ja, het interne gedoe moet ook maar eens klaar zijn. Je bent één club, en ook nog een bijzondere club die hogerop wil. De komende jaren moeten er stappen gezet worden met het eerste, dit heeft ook een aantrekkende werking op talentvolle jeugd. Voor de toptalenten zijn er nu betere alternatieven dan RBC. Het perspectief op 3e klasse voetbal is voor hen niet voldoende.

Pietjepuk

2017-12-20 08:17:26

@adje. Rob heeft wel degelijk goeie dingen gedaan voor rbc en is voor reden vatbaar en staat open voor onderbouwde meningen. Hij heeft in iedergeval geprobeerd er iets van te maken en niet net jij al jaren alleen op zondag met de handen diep in de zakken commentaar leveren. Waar je vandaan haalt dat de jeugd veel geld kost is me een raadsel. Die betalen allemaal keurig 500 euro contributie en betalen zelf hun kledingpakket. We hebben geen fatsoenlijk bestuur daar wringt de schoen en het bestuur is er alleen maar voor het eerste elftal. Jos H en Jos hack en Paul K zie je nooit bij de jeugd.Alleen Noud is een jeugd man en Rien L was dat ook.De voorzitter is een trekpop van zijn broer maar verder een aardige man die eigenlijk sponsor is i.p.v. voorzitter. De mensen die hier wat schrijven en op de alv komen zie je nooit in de week. Doen ook negen van de tien keer niets voor hun club maar wel uitleggen hoe het allemaal zal moeten. Ik zou zeggen ga helpen en kom met goeie onderbouwde ideeen want daar hebben we wat aan.

PL

2017-12-20 10:14:22

@Pietjepuk Als je op de hoogte bent, en dat ben je klaarblijkelijk niet, wat Adje gedaan heeft in het verleden bij en voor de jeugd bij RBC dan zou je dit niet zeggen. Omdat hij een mening heeft is hij uit zelfbescherming daarmee gestopt. Jeugd is belangrijk maar komt mede voort uit de profperiode van RBC. De supporters komen ook voort uit die periode en die vinden het eerste belangrijk. Die stonden vroeger ook niet in grote getalen doordeweeks te kijken bij de jeugd of in het weekend. Als Hellendoorn niet bijzonder geliefd is bij veel mensen dan mag hij vraagtekens zetten bij zijn eigen houding, gedrag en functioneren. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat het allemaal zo lekker gaat binnen RBC.

Pietjepuk

2017-12-20 14:17:03

@pk Daar ben ik van op de hoogte maar ik bedoel de periode dat we opnieuw zijn begonnen. De profperiode is een andere periode waar we het niet meer over moeten hebben want dat is niet meer aan de orde. Nu stopt Rob er mee en dat is niet het einde van rbc maar er moet wel weer een nieuwe komen en ik weet als geen ander hoe moeilijk dat is en zonder gaat niet want er moet leiding zijn. Die is er nu niet en daarom gaat het  mis op dit moment. Eigenlijk vind ik dat ze moeten stoppen met deze site want alles komt op straat te liggen en andere smullen hiervan en dat komt de club niet ten goede. Dit was dan ook mijn laatste bericht en ga er iets van proberen te maken want met negatief doen schieten we weinig op. Er kan iets moois ontstaan als we de neuzen dezelfde kant op krijgen en wie kan helpen moet gewoon helpen. Na Hellendoorn en Mathijssen houdt het voetballen niet op. Iedereen is vervangbaar.

Nieuwkomer

2017-12-20 14:57:56

@Pietjepuk

Ik krijg sterk het vermoeden dat jij Vincent van Son, Noud Bominaar of Lion de Frel bent en denk niet dat ik er ver naast zit. Rob heeft weinig fans maar met pijn en moeite heeft hij er blijkbaar toch één, waardoor het lijstje wie eventueel Pietjepuk zou kunnen zijn vrij klein word. Op een ander artikel reageerde je al en ik citeer ; ''voetbal verstand dat heb je of dat heb je niet, maar dat neem ik andere niet kwalijk''. Vond dat nogal een narcistisch standpunt, alsof jij alle wijsheid in pacht hebt en de rest van de reageerder daar te simpel voor zijn.

Maar terug naar het onderwerp. Ik vind het jammer dat Danny stopt. Had hem graag door zien gaan, maar begrijp zijn keuze wel. De keuze van het bestuur wie nu voor de groep komt zal mij zeer benieuwen. Ik hoop iig niet dat ze met een lichtgewicht op de proppen komen. 

Persoonlijk raak ik steeds meer RBC moe, dat komt met name hoe alles is gegaan de afgelopen jaren. Ik hoop daarom ook dat RBC kan stunten door een type als Reinald Boeren voor RBC te strikken. Ook is het voor mij heel belangrijk hoe de spelersgroep er volgend jaar zal uitzien. Gaan we meer spelers halen en behouden van het niveau Randy/Anwar dan krijg ik er misschien toch weer zin in. Maar als we verder gaan op de tour Jovanni/Michiel dan word dit echt mijn laatste seizoen. Ik trek dit houwtje touwtje niveau echt niet meer. 

Adje

2017-12-20 16:36:19

Ik kan ook anoniem plaatsen, dat is wel zo makkelijk blijf je lekker buiten schot, of zie ik het verkeerd Pietjepuk.

Hellendoorn hadden ze nooit binnen moeten halen, vanaf dat moment is het 'n zooi geworden bij RBC, maar goed jij ziet het anders, hebt er blijkbaar meer verstand van dan wie dan ook hier, dus dan zal het wel zo zijn.

Het is mede door het beleid van RBC (lees RH) dat Danny aan het eind van dit seizoen vertrekt, als jij denkt van niet dan heb je doppen in je oren gehad tijdens de laatste ALV, al betijfel ik dat, want in 'n vorige reaktie veeg je n.a.v. de laatste ALV de vloer aan met de technische staf, die zouden hun straatje schoonvegen, of hebben we dat ook verkeerd gelezen. 

Dat alles hier op straat komt te liggen en dat anderen daar van smullen, het zij zo, hebben ze dat bij RBC niet aan zichzelf te danken ? RBC wil zich groter voordoen dan ze in werkelijkheid zijn, dan moet het ook accepteren dat niet iedereen braaf achter het treintje van de technisch adviseur loopt.

Ger van der Hoeven

2017-12-20 19:20:45

Ik heb al jaren geleden gepleit voor het plaatsen van berichten onder je echte naam.

Als je een mening hebt durf er dan ook voor uit te komen!!

EricK

2017-12-21 00:10:47

Zo is het, Ger.

En wat Nieuwkomer schrijft: ik trek het echt niet meer. De negativiteit, het gezeik, de manier waarop de club bestuurd wordt, het geouwehoer, de manier waarop een klein aantal hobbyisten de hele club in een houdgreep houdt, die idiote investeringen in de jeugd, etc. Ik heb mateloos respect voor de mensen die nog wel gaan, dat meen ik echt, maar ik kan het niet meer (en dat doet me pijn). 

Ik heb jaren energie en gevoel in de doorstart gelegd, maar ik kan er niet meer tegen, ofzo. Ik ben zo ontzettend diep teleurgesteld... RBC is een kutclub. Ik hou van RBC, maar het is een kutclub. Er lag in 2011-2012 een unieke kans RBC weer terug naar de mensen te brengen, maar die is volledig gemist. We zijn dezelfde arrogante kutclub als we in de BVO-tijd al waren. Iedereen heeft een hekel aan ons, we zetten onszelf door wanbeleid en grootheidswaan voor lul, en we zien het zelf niet eens in. 

Het is voor mij een kwestie van tijd voor de club weer failliet gaat. Er is gewoon geen kritische massa meer, die is weggejaagd, volledig. Geen fans, geen vrijwilligers, sponsoren gaan ook afhaken. Er lag een kans, maar die is stuk gemaakt. Ik merk ook bij mezelf dat ik er nu al afstand van neem, omdat ik niet weer zin heb om zo'n ontzettend KUT-gevoel te hebben als in juni 2011.  

Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik zie het somber in. Ik blijf RBC een warm hart toedragen, maar ik ga ervan uit dat het binnen nu en een paar jaar voorbij is en dek me alvast in tegen de nieuwe klap. Ik blijf de herinneringen aan De Luiten en de mooie jaren koesteren, maar dat is het wel zo'n beetje. RBC is voor mij een verzameling herinneringen, mooie en lelijke, gelukkige en pijnlijke, maar ik zie er geen toekomst meer in. 

Als mensen me een afhaker willen noemen: ga vooral je gang. 

Mark

2017-12-21 07:05:14

Erik beetje sneu deze reactie, doe er zelf wat aan 

rbc is een mooie club en ook al aardig wat bereikt in de korte tijd. Trainers zijn passanten dus denk dat het een prima keus is om een frisse wind voor de groep te zetten. Iedereen klaagt nogal snel en soms terecht maar het probleem zit niet bij Rob H etc Vind het vreemd dat er geen kritische geluiden zijn om Jos H en zijn broer. Precies wat piethepuk zegt is hij neer sponsor dan voorzitter en hij alleen bepaalt en denk dat daar aandachtspunt ligt ook richting stadion 

EricK

2017-12-21 10:43:37

Hoi Mark, mijn naam is met een C. Verder mis je volledig mijn punt, maar toch dank voor je reactie 

Hussie

2017-12-21 16:23:48

Haha, is dit nou allemaal nieuw bij RBC..

Gedoe is er altijd binnen een voetbalclub en zal altijd wel zo blijven, (kijk maar naar de prof clubs haha).

Zolang ze een team op zondagmiddag weg kunnen zetten op het veld blijf ik kijken om gewoon de voetballers te ondersteunen die in hun vrij tijd graag tegen een balletje aan trappen.Stel je nou eens voor dat je continue bij moeders de vrouw op de bank moet zitten smiddags of je schoonfamilie haha.

En voor de 8776654ste keer WE ZIJN EEN AMATEURVERENIGING.

En volgens mij lachen de omringende verenigingen zich dood om dit geneuzel hier op deze site..

Ivo

2017-12-21 21:48:57

Eric heeft gewoon een punt. Gezeik is er overal, trainers komen en gaan en spelers ook. Dat is het niet. Bij andere clubs blijven de mensen komen, ondanks het gezeik. Bij RBC blijven de fans weg. 

RBC trekt met moeite nog 100 toeschouwers per wedstrijd. Dat is de harde realiteit. In het eerste jaar, in de 5e klasse nog wel, waren het er met gemak 3 tot 5x zo veel. Dat was toen uniek voor dat niveau. We spelen nu op een iets hoger niveau, maar de binding tussen de fans en RBC is ondertussen voor een groot deel weg.  

Ik zie dit niet snel beter worden. Dat het voetbal geen topniveau is, is niet erg. Het gure en sfeerloze lege stadion, lastig bereikbaar en ver weg van woonwijken, het is gewoon een symbool voor vergane glorie aan het worden. Er zijn begraafplaatsen waar het gezelliger is.

#rbcleeft was het motto, maar laten we eerlijk zijn, het is allemaal afgegleden naar een bedroevend niveau. Het momentum van de doorstart en het gevoel dat er iets bijzonders aan het gebeuren was is wat mij betreft helemaal weg. Een eventuele promotie naar een hoger niveau verandert daar niks aan. Als de mensen wegblijven, is het allemaal voor niks geweest.

Hussie

2017-12-21 22:15:56

Eh ik kan me nog bijna lege stadions herinneren (1000 man en hoop vrijkaarten erbij gerekend ) en vreselijk voetbal met luie volgevreten zakkenvullers.

De teloorgang in de Jupiler League....

Is toch totaal niet reëel dat we nu dan voor  zelfde aantal zouden spelen. Rbc is uniek.. we bestaan nog.

Ik denk dat een hoop verwachtingspatroon bij moeten stellen.

EricK

2017-12-23 00:08:38

Hussie, het gaat me helemaal niet om de verwachtingen die ik niet bij wil stellen. Het gaat mij helemaal niet om de sportieve prestaties. Precies wat Ivo zegt: het momentum dat er was is volledig verloren gegaan. Er lag een unieke kans, en die is om zeep geholpen. 

:'(:'(:'(

Hussie

2017-12-23 11:53:36

Kom op zeg.

Het debacle tegen Bavel op dat bloedhete veld.

En dan jaar later alsnog kampioen worden. Das gewoon een hele goede prestatie geweest en wat naar mijn mening als formaliteit beschouwd word. Door deel van de fans.

Is toch totaal niet reëel dat we daarna even zo doorpromoveren  naar pak hem beet hoofdklasse.

Momentum is voor mensen die nog in het verleden leven en met sentimenten worden we geen kampioen...

Fijne feestdagen 

Ivo

2017-12-23 12:38:27

Nogmaals het gaat niet om de sportieve prestaties. Het 1e seizoen in de 4e klasse was de selectie te zwak (en heel veel blessures), daarna hebben we 3 goede seizoenen gedraaid, met helaas pas het 3e seizoen de beloning, een dikverdiende promotie. Jeugdopleiding doet het naar behoren maar levert ook nog niet echt spelers waar we enorme stappen vooruit mee kunnen zetten. Echte toptalenten kan je toch niet aan je binden zolang je eerste team 3e klasse speelt. Samenwerking met Feyenoord is met veel bombarie aangekondigd maar ik merk er weinig van. 

RBC is geen dorpsvereniging en het stadion ligt niet in een woonwijk, dus binding met je achterban is gewoon heel lastig. We kunnen stellen dat Roosendaal nog niet massaal uitloopt om naar RBC te kijken, en zo'n leeg stadion voelt gewoon kil aan. Ook sponsoren weten RBC nog niet echt te vinden. 

De glans van de doorstart is er dus een beetje af en ik zie het RBC nog niet echt veel beter doen dan de andere Roosendaalse of regionale clubs. Het gevoel van de club die hard werkt aan de weg omhoog is bij mij wel weg. Dan moet je structureel veel meer investeren in je selectie en daar is geen geld voor.  

Pietjepuk

2017-12-23 15:23:14

@ivo de jeugdopleiding levert Jari Voeten, Giovanni van Nijnatten, Jouy Tak, Sebastiaan Verhulst,Aron Dekkers, Michiel Kuipers dus dat is niet zo slecht lijkt mij. Een goeie trainer voor de groep bv Reinald Boeren , John Taks enz . Dat is wel essentieel dus een belangrijke taak voor ons bestuur en de stadioneigenaar.

Mark

2017-12-24 09:49:48

Momentum waf een onzin. Ivo Eric en ieder kijk eens in de spiegel. Functies of vrijwilligers zoekt men genoeg stap in en help de club i.p.v. het afkraken etc RBC is een bijzondere club en ze doen het zo slecht nog niet. 3e klasse en jeugd op redelijk niveau, natuurlijk kan men enkel verder groeien zodra er meer inkomsten komen maar ieder moet realistisch zijn dat is momenteel een lastig punt. Zelfs in de 3e klasse dien je tegenwoordig al een investeerder te hebben want een ton is tegenwoordig niets meer. Denkt ieder nou echt dat cluzona kruisland etc niets betalen? Kom RBC en geen andere club kan stijgen zonder een flinke sponsor dus hopelijk wordt RBC op den duur beloond

Locatie dikke onzin. Rkvv ligt wel in een wijk en trekt destijds amper publiek ik de eerste klasse. Onze toeschouwersaantallen zijn nog steeds prima maar ieder weet zodra het koud wordt de echte er zitten de overige komen wel maar dan enkel tegen clubs als rkvv of bij beter weer zonde je bent supporter of niet. Dat er stoeltjes niet vervangen worden of andere zaken ligt aan de eigenaar, deze is niet zo van investeren in zijn toko. Zou beter zijn als RBC een andere eigenaar krijgt waarbij focus 100% op het voetbal ligt i.p.v. museum want al jaren roept die als niet winstgevend is stop ik ermee en zeg seks het museum is een flop en kost enkel geld. Verder mogen we blij zijn met stadion, niemand heeft er beter zicht op het veld, muziek, scorebord etc dus zo negatief is het allemaal niet

trainers zijn passanten en als ieder eens een keer positiever gaat denken en vooral handelen dan komt het vast goed, heb er vertrouwen in en blijf achter de club staan in voor en tegenspoed. Verder zou het idd prettig zijn als deze nieuwe site reageren op artikelen uitschakeld, men beseft hier niet dat tegenstanders, bestuursleden, jeugd, sponsors of wie dam ook deze site leest en door sommige reacties kan het aan de club veel schade veroorzaken dus besef dat eens voordat er iets geplaatst wordt, raar dat niet elke sponsor toehapt ..... dus goede vooornemens.... help en ondersteun ons mooie clubje in welke hoedanigheid dan ook i.p.v. online 

Pietjepuk

2017-12-24 12:00:05

@mark. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Prima.

Nieuwkomer

2017-12-24 14:19:52

Een beetje net als Rusland en Turkije dus? Het publiek monddood maken?

Zonder reacties op deze site had dictator Rob nu nog in het zadel gezeten, verder kan ik jullie mededelen dat Dennis nooit de reacties zou uitschakalen. Hier hebben de supporters nog een stem (ja dit is moeilijk voor jullie 2) want in jullie ogen is dit een veredeld JVOZ en zijn wij een doorn in het oog. Maar goed jullie zijn aan de winnende hand, de laatste der mohikanen staan ook op het punt het bijltje erbij neer te gooien.

Door jullie beide reacties dat jullie ''reageren'' liever uitgeschakeld zien worden geven jullie mee prijs dat jullie bij RBC in functie zijn. Enkel bestuursleden of mensen die in functie zijn bij de jeugd plus de scout niet vergeten zijn de enige mensen die ik hier al jaren over hoor.

Adje

2017-12-24 18:47:00

Vaak lees je hier dat supporters nog in het verleden leven en dat ze dat los moeten laten. Laat voor eens en altijd duidelijk zijn dat NIET de supporters maar de mensen achter de jeugdopleiding leven in het verleden. Zij hebben het niet los kunnen laten na het faillissement en denken nog steeds dat wij in 'n bvo tijd leven. Niks ten nadele van mensen als Noud Bominaar, 'n geweldige clubman, maar hij had het los moeten laten.

Ik heb destijds deel uit mogen maken van die geweldige jeugdopleiding,maar toen waren we bezig om jongens op te leiden tot betaaldvoetbalspeler, zij het via RBC of welke andere weg dan ook. Toen had de opleiding nog 'n doel.

En nu..... klopt 'n aantal spelers zijn toegevoegd tot het 1e elftal, maar wat gebeurd er met de spelers die het niet redden? Daartegen wordt gezegd bedankt voor bewezen diensten en je mag gaan want 'n 2e elftal is er niet bij RBC, dat vond men. Hellendoorn helemaal niet nodig. Leuk voor die ouders die jarenlang schrikbarend belachelijke bedragen betaald hebben aan contributie.

In het begin heb ik steevast de jeugdopleiding verdedigd, ook op deze site, maar nu kun je het niet meer verdedigen. Volgend seizoen willen ze er weer teams bij hebben, waarvoor ????? Betekent weer nieuwe jeugdtrainers erbij, weer meer onkosten terwijl bij het 1e elftal alle bonussen zijn teruggedraaid afgelopen jaar. Ouders betalen nu al absurde bedragen terwijl als je geluk hebt slechts 5% van de spelers het redt in het voetbal. 95% valt af, en de kans dat jou kind bij die groep behoord is vele malen groter dan dat het bij de 1e groep het geval is.

Bij RBC had de jeugdopleiding in dienst moeten staan van de wederopbouw van de club, helaas blijkt het in praktijk anders te zijn. Alles staat hier in het teken van die opleiding de rest is noodzakelijk kwaad, wordt er een technisch adviseur aangesteld waar niemand op zit te wachten, die hier de boel nog eens op zijn kop komt zetten zoals bij de ALV in 2016. Ik kan me goed indenken dat andere clubs in de regio niet meer bijkomen van het lachen om zoveel grootheidswaan, want anders kun je het toch niet noemen.

Nu wordt er weer geprobeerd om deze site de nek om te draaien omdat er meningen gegeven worden, zal niet meevallen want RBC heeft deze site nooit erkend als 'n officiele supporterssite, maar het ligt ook niet aan de site of aan de reakties.

Zolang RBC uit 2 verschillende afdelingen blijft bestaan, en de 1 zich niet wil schikken naar het belang van de club, zal het moeilijk worden om hier een toekomst op te bouwen. Leuk dat je mag spelen tegen bvo's die je vroeg ook tegen kwam,leuk dat je jezelf op de borst kunt kloppen dat je de beste opleiding in de regio bent, maar de insteek destijds was toch om een nieuw RBC op te starten ? VRAAG ME AF WANNEER ZE DAAR DAN MEE GAAN BEGINNEN ? en dat het 1e elftal de belangrijkste factor is. 

Misschien dat Pietjepuk of Mark daar een antwoord op weten, want die weten het zo goed. 

Mark

2017-12-25 08:18:58

adje, ben supporter en niet zoals pietjepuk een medewerker van rbc. Woon helaas ook niet meer in Roosendaal dus kan niet altijd aanwezig zijn maar lang genoeg supporter om de club te kennen en valt mij iig op dat bij winst er amper reacties staan maar bij verlies zonaal negatief en op de man gespeeld wordt en dat vind ik persoonlijk niet sportief. Lees deze site al jaren sinds bvo gebeuren maar wordt harder en dan vrasg ik me af moet dat zo zichtbaar blijven? Mening kan maar kan je ook in café zeggen en minder schadelijk dan hier soms. Maar goed ieder zijn mening en blijkbaar mag je  hier ook niet anders denken dan de rest. Verder lijkt het mij zinvol en misschien denkt de rest er anders over dat er een forum avond komt net als vroeger zodat er een goed gesprek komt i.p.v. ALV misschien lost dit veel op.

ga verder nier negatief doen, fijne kerstdagen ????

Adje

2017-12-25 13:25:17

Zie 'n forumavond niet zitten, bereik je niks mee, omdat RBC totaal geen oog heeft voor de mening van zijn leden, dat is tijdens de laatste 2 ALV avonden wel duidelijk geworden. Het gaat bij RBC maar om 1 ding en dat is hier al veelvuldig aangegeven, maar ze willen er niks aan veranderen. En dat het soms op de man gespeeld wordt, ja in dit geval wel, want die is wel verantwoordelijk voor veel onvrede binnen de leden momenteel, maar ook daar werd nogal gemakkelijk overheen gestapt tijdens de laatste ALV.

Iedereen mag 'n mening hebben uiteraard, maar kom niet aan dat ze de mogelijkheid moeten sluiten om 'n mening te kunnen geven op deze onofficiele site, slaat nergens op daarmee speel je enkel RBC mee in de kaart. 

Mr.RBC

2017-12-27 09:41:34

Danny moet toch gewoon weg, mede omdat hij een mening heeft en daar een groot aantal beleidsbepalers niet van gediend zijn. Daar lees ik niks over in het artikel 

Mr.RBC

2017-12-30 18:09:05

Henkie, Henkie, Henkie, Henkie, Henkie VOSSSSSSSSSSS