RBC knalt 2017 uit met grote overwinning

Gepost door:Dennis // 2017-12-17 19:30:14 // 2315 keer bekeken

RBC is het jaar 2017 goed geëindigd. In eigen huis tegen Hontenisse keek het al snel tegen een 0-2 achterstand, maar nog voor de rust werd die achterstand weggewerkt en nam het een comfortabele 4-2 voorsprong. In de tweede helft trokken de Roosendalers door en met enkele prachtige treffers werd de eindstand op 8-2 bepaald.

In de beginopstelling waren enkele wijzigingen toegepast. Huub Schuit was te laat en moest op de bank plaatsnemen. Het centrum werd gevormd door Joey Tak en Gino Pieter. Nicky Vromans was ziek, waardoor zijn plek overgenomen werd door Michiel Kuipers. Aaron Dekkers begon als nummer tien. 

Ondanks de vroege achterstand kreeg RBC bij een 0-0 stand wel grote kansen via Jovanni van Nijnatten. Zij kansen leverde echter geen treffers op. De eerste kans van Hontenisse was wel meteen raak. Uit een goede voorzet werd de bal tegen de touwen gekopt. Enkele minuten later leverde Mike Schalk een puike voorzet, maar voor leeg goal kopte Van Nijnatten naast. Twee minuten later kreeg Hontenisse een penalty. Doelman Aarts ging met beide benen door op de doorgebroken aanvaller van de Zeeuwse ploeg. Aarts kreeg slechts geel, waar hij rood verdiende. "Dat was inderdaad rood. Maar de bal was ook buiten de zestien, dus handen gebruiken mocht niet," zo liet Aarts weten na afloop. Daarvoor was echter een handsbal gemaakt door de aanvaller van Hontenisse, maar de scheidsrechter wees naar de stip, 0-2.

Na een half uur wist RBC eindelijk weer eens een doelpunt te maken. De Roosendalers hadden daar 300 minuten voor nodig. Aanvoerder Lars de Voogd kopte uit een corner in de kruising, 1-2. De oranje-witten leken na de goal eindelijk bevrijd. Acht minuten later kreeg RBC een strafschop na een handsbal. Anwar Tarfit schoot raak. Jari Voeten kon RBC daarna op voorsprong zetten, maar een puike voorzet werd slecht ingekopt door de aanvaller, waarna de keeper redding kon brengen. Tarfit gaf daarna wel het goede voorbeeld door via een korte corner van buiten de zestien de bal snoeihard in de kruising te jagen. Wesley van Zundert schoot een minuut voor rust de 4-2 op het scorebord.

In de tweede helft trok RBC door, al duurde het wel enige tijd voordat er weer gescoord werd. Tarfit was opnieuw trefzeker. Daarna ging het hard en liet RBC enkele prachtige treffers zien, vooral het tandem Tarfit-Van Zundert was een lust voor het oog. Eerst was het Tarfit die met een goede voorzet Van Zundert op maat bediende, waarna RBC's nummer negen de bal hard tegen de touwen kopte. Niet veel later kwam Tarfit van de linkerkant naar binnen, ging een een-twee aan met Van Zundert die zijn linksbuiten met een hakbal op maat bediende, waarna Tarfit van buiten de zestien de bal in de verre hoek krulde, 7-2. Het slotstuk was voor Dekkers. Kuipers kwam mee op en gaf Dekkers een niet te missen kans, 8-2.

RBC - Hontenisse 8-2 (4-2)
0-1
0-2 (penalty)
1-2 De Voogd
2-2 Tarfit (penalty)
3-2 Tarfit
4-2 Van Zundert
5-2 Tarfit
6-2 Van Zundert
7-2 Tarfit
8-2 Dekkers

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter (Schuit), Tak, Kuipers; De Voogd (c), Dekkers, Voeten (Verhulst);Van Nijnatten (Van Andel), Van Zundert, Tarfit

Reacties

Ivo

2017-12-17 20:13:19

Klasse mannen! Na de winterstop zo doorgaan! 

Berto

2017-12-17 22:23:44

zo doorgaan  komt het allemaal goed

Hussie

2017-12-17 23:19:00

Wat een wedstrijd, al eerder gezegd wanneer is het hands.

Bal met beide handen afstoten en nog gvd geen vrije trap.

Kwam Thierry goed weg, word beetje gek van 1e competitie helft. Het niveau van de scheidsrechters is stuk slechter als 4e klasse.  (Ben blij dat ze er overigens gaan staan op een koude zondag middag.)

Verder krijgen we nu 3 krakers voor ons kiezen en als ze nu eens zo onbevangen voetballen als vanmiddag (na de 0 - 2 heel raar) komt het goed.

Tot volgend jaar 

Steve Verhulst

2017-12-18 03:24:16

@ Hussie Zoals weinigen weten is er sinds 2016 zijn er een nieuwe spelregels ingevoerd. BV de overtreding van Thierry de doorgebroken speler die alleen op het doel afgaat. Wordt ie foutief afgestopt buiten de 16 meter, dan is het vrije trap en rode kaart voor de overtreder, is het binnen de 16 meter, dan is het gele kaart voor de overtreder. Dit omdat de straf te zwaar is, strafschop en schorsing voor de overtreder en men moet verder met 10 man, natuurlijk is dit afhankelijk hoe zwaar de overtreding is, bv een tackle waarbij de doorgebroken zich zwaar kan blesseren. Toch voor ieder voor ons is het interessant om de nieuwe spelregels te raadplegen op de KNVB, het kan menig frustraties vermijden voor de supporters. 

En over de wedstrijd, inderdaad een het beste wat ik had gezien van RBC in de competitie, het lijkt wel dat het nu eindelijk klikte tussen de aanvallende spelers. 

Hussie

2017-12-18 07:05:35

Hoi Steve.

Ik bedoelde die handsbal van Hontenisse. Daar vlak voor.

Dat was bijna basketbal.

Jove28

2017-12-18 18:22:08

Eindelijk kregen we voetbal te zien zoals in de voorbereiding het klikte in het elftal na de 0-2 zag je iewts opleven in het elftal waar normaal gesproken de kopjes gingen hangen kwam er nu vechtlust in het elftal en zag je de ene mooie goal naar de andere chapeau en goed voor het zelf vertrouwen

Ouwegetrouwe

2017-12-18 23:44:44

foto´s van de wedstrijd

https://myalbum.com/album/VvNHCASA97Ge

en ook nog de bekerwedstrijden van de JO19 en de JO10-1:

https://myalbum.com/album/VvNHCASA97Ge

https://myalbum.com/album/UVzSZ6ZCllSt