Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

85%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

15%

Stemmen: 71

Speler van de week

Naam:
Mujib Yaqoubi
Leeftijd
23
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC krijgt te weinig in Oudenbosch

Gepost door:Dennis // 2017-12-03 19:27:15 // 2976 keer bekeken

RBC heeft ook in Oudenbosch het tij niet kunnen keren. De Roosendalers verloren op bezoek bij Victoria'03 met 1-0. RBC kreeg meerdere kansen om in ieder geval gelijk te spelen, maar doelman Niels van Sundert hield zijn doel schoon.

Hoofdcoach Danny Mathijssen had weer de beschikking over Wesley van Zundert en Anwar Tarfit. Beide spelers begonnen in de basis. Ook Aaron Dekkers begon aan de aftrap. Jari Voeten kon niet in actie komen vanwege een dikke enkel. 

RBC begon afwachtend aan het duel en liet de thuisploeg komen. Victoria'03 kreeg dan ook de eerste kans, maar deze ging net over. De Roosendalers kwamen na de eerste aanvalsgolven wat beter in het spel, maar na een ingooi van Victoria die achterwaarts gekopt werd door Sebastien Verhulst kwamen twee spelers vrij voor doelman Thierry Aarts, die kansloos werd gelaten, 1-0. Daarna had RBC op gelijke hoogte moeten komen toen een doorgeschoten bal Van Zundert vrij voor de keeper bracht. Doelman Van Sundert wist met een vuist de inzet tot corner te verwerken. In de slotfase van de eerste helft leek Jovanni van Nijnatten de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar van dichtbij schoot hij voorlangs. 

In de tweede helft had RBC nog weinig te duchten van de thuisploeg, maar de ploeg van Mathijssen creëerden ook weinig. Dat veranderde 25 minuten voor tijd toen Gino Pieter naar voren gestuurd werd. Met Van Nijnatten, de ingevallen Kevin van Andel en Tarfit gingen de Roosendalers met vier aanvallers spelen. RBC reeg de kansen aaneen, terwijl achterin nauwelijks iets weg werd gegeven. Een scrimmage bracht Van Nijnatten in stelling, maar zijn inzet belandde simpel in de handen van Van Sundert. Tarfit schoot daarna een vrije trap bijna binnen, maar de vuisten van Van Sundert konden nu redding brengen. In de slotfase kreeg Van Nijnatten weer een enorme kans, maar opnieuw schoot hij recht op Van Sundert. 

Door de nederlaag en de winst van Terneuzen raakt RBC verder achterop. 

vv Victoria'03 - RBC 1-0 (1-0)
1-0 F. Ouaddaf

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Schuit, Pieter, Vromans; De Voogd (c), Verhulst (Tak), Dekker; Van Nijnatten, van Zundert (Van Andel), Tarfit

Reacties

Nieuwkomer

2017-12-03 19:39:12

Een punt was zeker verdiend geweest maar de gifbeker wilt maar niet leeg, kansen genoeg maar door gebrek aan vertrouwen missen we de overtuiging bij de afronding.

Aaron Dekkers viel andermaal positief op met zijn paasjes en loopacties. Heb nog wel een tip voor de technische staf van de u19. Zolang het 1e elftal een beroep doet op Aaron (minimaal nog de 2 wedstrijden voor de winterstop) om geen roofbouw op hem te plegen. Nu heeft hij zaterdag ook al een hele wedstrijd gespeelt en zo ontstaan blessures. Nog even op de tandjes bijten, het is bijna winterstop dan is het 1e elftal weer compleet Al mag hij van mij vast er bij blijven, want hij doet absoluut niet onder voor Jari of Sebas (vind hem zelfs nog wat talentvoller).

Ouwegetrouwe

2017-12-03 20:16:30

foto's Victoria'03-RBC

https://myalbum.com/album/cZGAvotQnJl2

Ouwegetrouwe

2017-12-03 20:16:30

foto's Victoria'03-RBC

https://myalbum.com/album/cZGAvotQnJl2

Ouwegetrouwe

2017-12-03 20:19:28

Gister werd de JO8 winterkampioen middels een 5-5 gelijk spel, voor het eerst dus geen overwinning voor de jongste RBCérs. Ook hiervan de foto's.

https://myalbum.com/album/0xG38lyYKkks

Ivo

2017-12-03 20:23:52

Het gaat er met de week slechter uitzien. Inmiddels 3 wedstrijden op rij niet gescoord en 4x op rij verloren. 5 uur voetbal zonder goal inmiddels, dat is heftig. Nu is dat allemaal wel wat geflatteerd, maar uiteindelijk gaat het niet om wie de meeste kansen creerde maar om wie de meeste goals maakt. En ja, we zijn een paar keer genekt door de scheids maar dat maakt niet het verschil. 

Nog 2 potjes tot de winterstop waarin RBC moet proberen om de aansluting terug te vinden bij de rest. Een puntje uit bij Hoeven, en een overwinning thuis tegen Hontenisse, en de wereld ziet er weer heel anders uit. Maar voorlopig blijft het erg zorgwekkend. 

Adje

2017-12-03 20:57:48

Aaron is van wat ik er vorige week van gezien heb tegen UVV 'n 1e elftal speler, zo'n enorm talent mag je gewoon niet stagneren in zijn ontwikkeling. Daarbij gaf ik vorige week aan dat wij er heel zuinig mee om moeten gaan, dit soort jongens heeft RBC in de toekomst hard nodig. Lees ik nu dat hij dit weekend 2 wedstrijden gespeeld heeft. Tja......zolang ome Rob hier de dienst uit maakt, zal Danny weinig invloed hebben op het gehele gebeuren en zal hij het moeten nemen zoals het is.

We hebben geluk dat FC Bergen totaal niks voorsteld anders sta je er nog beroerder voor. Zaak is nu om niet teveel achterstand op te lopen op de ploegen die net boven ons staan. RBC staat momenteel op 'n play off plaats voor promotie degradatie, en zoals we allemaal weten is dit in het verleden geen goeie combinatie voor onze ploeg geweest.

Het zal mij 'n rotzorg zijn of U19 degradeerd dit seizoen, belangrijkste is dat RBC in de 3e klasse blijft, al zal ome Rob daar wellicht weer anders over denken. Volgende week Hoeven uit, die rolde vandaag UVV op, dus ook daar mogen we ons weinig illusies te maken al blijft de bal wel rond natuurlijk. Hontenisse thuis moet kost wat kost gewonnen worden anders gaat het wel ontzettend moeilijk worden dit seizoen.

Hussie

2017-12-03 21:11:46

Ik ging er al met niet veel vertrouwen naar toe, maar ik was positief verrast, ze speelden iig met inzet en om een of andere reden vallen de doelpunten totaal niet.

wel paar puntjes, Anwar ben ik echt een fan van, maar het haalt gewoon niks uit elke mislukte bal te lopen foeteren, tegen je teamgenoten. (ik kan me het wel voorstellen overigens, 3 maanden geleden lukt alles en nu bijna niks)

En waarom niet gewoon Jiovanni in de spits en van Zundert er achter of op rechts? Ik vind het een goede voetballer maar heeft ruimte nodig.

In de spits staat tie snel met paar verdedigers in zijn nek.

En Mike Schalk laat iig ook zien dat tie na het gedoe van afgelopen maand gewoon van waarde is.

Volgende week pakken we doeve, neem allemaal maar gouwe schoentjes mee, zijn ze stik jaloers das daar normaal..

(en ik kan het wete )

Berto

2017-12-03 21:27:38

hoeveel ploegen  degraderen dit jaar

Oma- Von

2017-12-03 21:42:52

Ik dacht 1 direct en 1 nacompetitie 

Louisdeprenter

2017-12-03 22:31:12

Ter verduidelijking.

Nummer 14 degradeert direct naar de vierde klasse.

Nummer 13 speelt maximaal 3 finales voor behoud. Dit is dus uit of thuis. 

Nummer 12 speelt maximaal 2 finales voor behoud. Dit is dus uit of thuis.

Maar er zijn nog 16 wedstrijden te spelen. Dit is voor dit moment totaal nog niet van toepassing. Na vier jaar in de vierde klasse te hebben gespeeld, speelt RBC1 eindelijk in de 3e klasse, en ze hebben genoeg kwaliteit in de selectie om dit bovenstaande te voorkomen. Dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit goed komt.

Berto

2017-12-03 22:41:46

bedankt  voor informatie

Nieuwkomer

2017-12-04 07:09:44

Eens met Adje en ik heb nog een aanvullende verklaring. Ook ik had voorbeelden genoemd tijdens de ALV van jeugdspelers die op hun 15/16e al rijp waren voor het 1e elftal (Tijmen de Bot). Nadat hij voor het eerst debuteerde heeft hij nog 3 seizoen fulltime mee gedaan met de jeugd. Toen hij op ze 18e weer een keer mee mocht doen was zijn ontwikkeling stil blijven staan. Hoe komt dit? Niet de juiste prikkels en weerstand die deze jongen nodig had. Als je al zo jong zo goed bent ga je in de jeugd op 70/80% spelen want je hoeft er toch niet alles voor te doen waardoor je stil staat in je ontwikkeling. 

Hebben we er lering uitgetrokken? Blijkbaar niet want het gebeurt nu nog steeds. (alles moet wijken voor de status van jeugdteams). Met ome Rob als uitsmijter aan de deur tussen de u19 en het 1e elftal zie ik in de toekomst ook weinig ruimte voor verbetering. Daarnaast krijgt ome Rob hulp van zijn scholle'tje uit de u19 die ook op de ALV aanwezig was diep weggekropen in ze jas. Met roddel en achterklap maakt hij de hoofdtrainer zwart van het 1e en wanneer deze hem confronteerd kruipt meneer weer diep weg in ze jas als een schildpad die bang is voor het gevaar wat op de loer ligt. De hele ALV was hij aanwezig en heeft al het ongenoegen mogen aanschouwen wat leeft onder de supporters en nog geen paar dagen later gaat hij weer precies op dezelfde voet verder. Dit zou voor mij genoeg reden voor staande voet ontslag. Meneer vind dat zijn u19 wel degelijk belangrijker is dan het 1e elftal. Dit is geen supporter in mij ogen. Ze eigen belang intreseerd hem blijkbaar meer dan het algemene welzijn van de club. Hij denkt dat hij de is die iemand kan zwart maken? Dit komt vanzelf als een boomerang terug in je gezicht jongen. 

Ivo

2017-12-04 21:11:38

Het zal allemaal wel waar zijn, met die jeugd en het gedoe binnen de club, maar dat is het probleem in mijn ogen niet. 

Jongens die in de 4e klasse een tegenstander helemaal vast konden zetten en als het moest een halve verdediging doorslalomden, komen er nu niet meer langs en weten niet meer hoe ze moeten scoren. Vorig seizoen maakten we 97 goals in 26 wedstrijden. Dit seizoen 12 goals in 10 wedstrijden. Achterin worden onder druk blunders gemaakt. Het zijn juist de ervaren jongens, de sterkhouders, die het verschil momenteel niet weten te maken. En dan ga je me niet wijsmaken dat het niveau in de 3e klasse zoveel hoger is. In te veel wedstrijden is gewoon een collectieve onvoldoende gehaald en dat zit hem meer in hard werken en slim voetballen dan fysieke of technische kwaliteit. 

Werk aan de winkel dus voor de selectie. Ik denk trouwens dat je nog steeds gewoon in de middenmoot moet kunnen eindigen. Maar er moet collectief wel een tandje bij en misschien is op dit moment 4-3-3 niet de beste tactiek. Meer rust op het middenveld met een extra controlerende speler (4-4-2) is misschien wel beter. Zeker uit tegen Hoeven. 

PL

2017-12-04 21:28:42

Misschien zijn de sterkhouders wel een beetje voetbalmoe. Misschien vinden ze dat er anderen ook wel eens op mogen staan. Misschien lopen ze vanwege de voetbal wel achter met studie en gaat dat ten koste van een maatschappelijke carriere die belangrijker is dan de voetbal. Misschien wel ook wat aandacht aan het vaderschap besteden. Misschien wel pas een woning gekocht waar tijd in gestoken moet worden. Misschien vinden ze wel dat het elk seizoen weer hetzelfde is met blessures en dingen die misgaan. Zou het me voor kunnen stellen......toch. Het zijn ook maar liefhebbers.

Adje

2017-12-04 22:37:04

Het gedoe binnen de club is wel degelijk van toepassing op de mindere prestaties Ivo, die sterkmakers waarover jij het hebt staan daar helemaal los van. Waarschijnlijk ben je niet bij de ALV geweest vorige week, anders had je wel begrepen waarover de onvrede binnen 'n groot gedeelte van de leden gaat en daar is het 1e elftal dit seizoen de dupe van. RBC is geen vereniging maar 'n club met 2 afdelingen waarvan er 1 zich belangrijker voelt, terwijl het juist andersom zou moeten zijn. Zolang dat van toepassing blijft blijft het dweilen met de kraan open. 

PL

2017-12-05 17:11:11

Misschien zijn de sterkhouders wel een beetje voetbalmoe. Misschien vinden ze dat er anderen ook wel eens op mogen staan. Misschien hebben ze privé dingen die meer aandacht vragen. Misschien vinden ze wel dat het elk seizoen weer hetzelfde is met blessures en dingen die misgaan. Zou het me voor kunnen stellen......toch. Het zijn ook maar liefhebbers. En Ivo......... het belangrijkste vind je wel het systeem dat volgens jou gespeeld moet worden. Dat heb je nu al tot in den treuren aangekaart. En de belangstelling van RBC voor het eerste team speelt misschien idd wel mee

Nieuwkomer

2017-12-05 18:56:26

Dat de belangstelling terug loopt komt ook mede doordat je 4 jaar hebt lopen ploeteren in de 4e klasse (met af en toe fases waarin we een aantal weken wel leuk speelde) maar verder zit je echt naar de lamme tegen de blinde te kijken. Dit seizoen spant echt de kroon. Merk zelfs aan mezelf dat ik het bijna niet meer kan opbrengen om nog elke zondag te komen, want je weet echt niet waar je naar zit te kijken af en toe. Het niveau is zo ongelofelijk laag geworden dat het enorm veel zeer doet aan je ogen.

Steve Verhulst

2017-12-06 07:02:27

Om toch even terug te komen op Tijmen Bot, zeker een goede speler met veel potentieel, indien hij aangesloten had bij de senioren was zijn niveau terug opgekrikt hoor, anderzijds had hij in het vorig seizoen vroeg aangegeven dat hij ervoor koos om voor een club te spelen die op zaterdag speelt, dit om Feyenoord aan te moedigen op zondag. Daarom ook dat hij er op sommige zondagen er niet bij kon zijn, zie bv Sprundel.

Ivo

2017-12-06 10:36:54

In de 4e klasse speelde je 4 seizoenen lang wedstrijden die je met halve inzet nog won. Tegen tegenstanders als Lepelstraatse Boys en BVV wordt je als team en voetballer niet sterker. Met 8-0 winnen is leuk maar op de lange termijn heb je er niks aan. Maar in de 4e klasse hadden we het ook altijd al moeilijk tegen de betere ploegen. In de wedstrijden tegen teams als Alliance, Gastel, Steenbergen en Victoria hadden we het toen ook al heel lastig. Ik denk ook even aan de uitwedstrijd tegen Schijf vorig jaar waarin we kampioen konden worden maar eigenlijk geen vuist konden maken. Dit soort teams treffen we nu het hele seizoen. Geen briljante spelers, maar wel teams met een sterk collectief die de boel dichttimmeren en counteren. 

Zo raar is het niet wat er nu gebeurt. Je hebt 4 jaar lang op techniek en conditie 90% van je tegenstanders kunnen overklassen. Nu lukt dat niet meer. Het is weer een niveautje hoger, dat is omschakelen en misschien moet je ook tot de conclusie komen dat de 3e klasse het plafond is van deze spelersgroep en dat je als je omhoog wil de komende jaren stevig moet doorselecteren.

Ik hoop wel dat ze zich voldoende kunnen herpakken om in ieder geval nacompetitie te ontlopen. Want dat is een loterij die voor RBC niet vaak gunstig heeft uitgepakt. 

EricK

2017-12-06 15:52:09

De strijd voor levensvatbaarheid wordt op bestuurlijk vlak verloren, mensen. Al jaren. De povere prestaties van het eerste doen daar niet aan af. 

Nieuwkomer

2017-12-06 15:55:14

Ik begrijp je punt Ivo en ben het er ook mee eens dat er flink doorgeselecteerd moet worden maar 3e klasse is zeker niet het plafond van deze groep. Ik zie nog steeds genoeg individuen die daar ver bovenuit steken (momenteel eventjes niet, want zelfs de beste spelers missen momenteel hun oude vorm die we van ze gewend zijn)

Schijf was een incident. Ik zie het meer als kampioenstress, Feyenoord verloor ook van Excelsior bij hun 1e poging namelijk om het vervolgens net als ons een week later wel te doen.

Hier nog even wat statistieken om te laten zien dat het meer onderbuik gevoelens zijn dan ook daadwerkelijke feiten.

Kampioensjaar Steenbergen ; 1. Steenbergen 2. RBC 3. SC Gastel.

Wij pakte 4 punten tegen Steenbergen en 6 punten tegen Gastel, een totaal van 10 dus.

Kampioensjaar Victoria ; 1. Victoria 2. RBC 3. SC Gastel

Wij pakte 4 punten tegen Victoria en 0 punten tegen Gastel (wel 2 maal in de slotfase verloren).

In het 3e seizoen pakte wij eindelijk de titel. Ben het er dus niet mee eens dat wij te zwak zouden zijn voor de 3e klasse. Voor mij gevoel ligt het probleem meer dat het gat tussen de beste spelers en de mindere goden gewoon veel te groot is. In de 3e klasse heb ik nog weinig topteams gezien maar wat me wel opviel dat ze vooral collectief sterk zijn en in tegenstelling tot ons het niveau van de spelers veel meer gelijk ligt terwijl wij echte uitschieters hebben zowel naar boven als beneden.

Moet je maar is in wedstrijden op Lars letten. Die slaat al een aantal seizoenen bewust spelers over omdat hij bang is wanneer hij de bal wel geeft dat er niks mee gebeurt of dat het uitmond in balverlies. Terwijl wanneer hij goede spelers omzich heen heeft hij de combinatie wel aan gaat. En ik weet ook wel dat Lars momenteel de goede vorm mist maar heb het nu gewoon over de afgelopen 4 jaar en niet enkel de laatste weken, want daarmee zou ik onze aanvoerder te kort doen.

Dit seizoen word gewoon puur overleven en hopelijk lukt het RBC om de beste spelers te behouden die ons al jaren trouw zijn gebleven en hopelijk kunnen we Randy daaraan toevoegen, want in hem zie ik de toekomstig leider van RBC. Het is een Roosendaler en is ook door onszelf opgeleid, al weet ik natuurlijk niet hoe hij erzelf in staat maar dit is waar ik op hoop iig. Je merkt nu al aan de kant dat iedereen zich voor de 2e seizoenshelft vasthoud aan de terugkeer van Randy. Voor zijn blessure speelde we ook top ondanks dat we toen ook 2x verloren.

Pietjepuk

2017-12-07 13:38:28

berichten: 106-12-2017 om 18:08:58

Ik loop nu een jaartje of 5 mee in de rbc organisatie . Ik heb ook de alv met kromme tenen gevolgd en een half uur volkunnen houden. Ik vond het niet kunnen dat de voorzitter er niet was en ook hoofd vop niet. De technische staf was er wel maar die vervulde een negatieve rol in mijn ogen en waren hun straatje aan het leeg vegen en dat is gelukt. Dat gelul over de jeugd doorschuiven en een tweede elftal komt van mensen zonder voetbalverstand maar dat neem ik hen niet kwalijk want dat heb je of dat heb je niet maar ik waardeer ze wel. Want welke andere amateurvereniging bij ons in de regio heeft een goed tweede??? Daar komt nog bij dat onze vedettes van O19 zich daar te goed voor voelen en er dus niet in gaan voetballen. RBC is een koude club waar geen sfeer is en dat is ook bij het eerste het probleem maar daar hoor ik ze niet over. We hebben 5 tot 6 jeugdspelers in het eerste staan dus dat gezeik over de jeugd begrijp ik niet. Ik moet helaas ook bekennen dat ik ook de conclusie heb getrokken dat het niks meer wordt met RBC. Geen draagkracht bij sponsoren een slecht bestuur dat verstoppertje speelt, geen waardering voor de juiste mensen enz. Jammer en ik had goede hoop maar na 5 jaar stop ik er ook mee met heel veel pijn in mijn hart. Hier zou echt iets moois kunnen groeien maar het gaat er nooit van komen dat is voor mij wel duidelijk. De conclusie is het was niks , het is niks en het wordt nooit wat. Welterusten 

Jove28

2017-12-07 19:29:21

Ik ben blij,dat jij de wijsheid in pacht hebt Pietjepuk.