Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

85%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

15%

Stemmen: 71

Speler van de week

Naam:
Mujib Yaqoubi
Leeftijd
23
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest ook van UVV'40

Gepost door:Dennis // 2017-11-26 19:40:08 // 2275 keer bekeken

RBC heeft de wedstrijd tegen UVV'40 niet in winst kunnen omzetten. De ploeg uit Ulvenhout was met 0-3 te sterk. Ondanks het harde werk van de Roosendalers kreeg het geen hele grote kansen. De bezoekers wisten met onder andere twee toegekende strafschoppen de zege veilig te stellen.

Bij RBC ontbrak spits Wesley van Zundert. De aanvaller werd vorige week in het duel met Terneuzen (3-0 verlies) al na zeventig minuten gewisseld vanwege een blessure. Vanuit RBC U19 waren nu wel twee jeugdspelers doorgeschoven. Aaron Dekkers begon gelijk in de basis. Jesse Vermeer moest vanaf de bank beginnen.

RBC opende sterk. Met vroeg druk zetten werden de bezoekers naar achteren gedrukt. Kansen werden er echter niet afgedwongen. UVV'40 kwam daarna beter in het spel. Achterin was RBC, met uitzondering van Nicky Vromans, alleshalve zeker. Er ontstonden meerdere hachelijke situaties die uiteindelijk tot een tegentreffer leidde. Een voorzet vanaf links werd met de hand getoucheerd door Mike Schalk en de leidende arbiter gaf een pingel. De strafschop werd via de binnenkant van de paal tegen de touwen gewerkt, 0-1. Daarna was het ook snel 0-2. Huub Schuit ging in de fout, waarna Schalk de fout ongedaan kon maken, maar een aanvaller van UVV'40 wist voor hem te komen en de bal binnen te tikken. Uit een corner kreeg RBC wel een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Sebastien Verhulst schoot in een overvol strafschopgebied voorlangs. Daarna kwam Jari Voeten alleen voor de keeper, maar de aanvaller kreeg de bal niet onder controle. 

In de tweede helft begon Anwar Tarfit, die de afgelopen twee wedstrijden vanaf de kant moest toekijken vanwege een  blessure, en kreeg meteen een goede kans. Vanaf de rechterkant trok hij naar binnen en probeerde de keeper in de korte hoek te verschalken, maar zijn schot was niet hard genoeg. Daarna kreeg RBC een aantal grote kansen, maar deze werden niet verzilverd. Dekkers, Voeten en Van Nijnatten hadden het vizier niet op scherp. UVV'40 kreeg uit een van de spaarzame aanvallen voor de tweede keer een strafschop. Doelman Thierry Aarts wist de bal van de voeten van de aanvaller te pakken, maar kreeg toch een strafschop tegen. De toegekende pingel werd ook nu tegen de touwen gewerkt. Hierna werd Gino Pieter nog naar voren gestuurd, maar ook hij kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Door de overwinning van Steenbergen zakt RBC naar dertiende plaats. Alleen FC Bergen staat nog onder de Roosendalers.

RBC - UVV'40 0-3 (0-2)
0-1 (strafschop)
0-2
0-3 (strafschop)

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Schuit (Kuipers), Vromans; De Voogd (c), Verhulst (Vermeer), Dekkers; Van Andel (Tarfit), Voeten, Van Nijnatten

Reacties

Ouwegetrouwe

2017-11-26 19:31:40

foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/RAes1auSkE6b

foto's van RBC JO10-1 - RBCJO10-2:

https://myalbum.com/album/DZQAYXCOUZEL

Adje

2017-11-26 20:30:17

We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Als je dan ook nog zo'n lul de bakker van 'n scheidsrechter treft die duidelijk van invloed was voor de uitslag vandaag, dan moet blijkbaar de gifbeker helemaal leeg. RBC begon goed aan de wedstrijd, hoog tempo maar het kon niet echt gevaarlijk worden. Ook van UVV was weinig te zien voorin die beperkten zich gedurende het 1e gedeelte van de 1e helft louter tot verdedigen met sporadisch 'n paar uitvallen, en uit 1 daarvan hadden ze sukses toen een lange voorzet tegen de arm van Schalk kwam. Penalty besliste die kwiebus uit Zierikzee, veel te zwaar bestraft, maar die knakker haalde voortdurend het bloed onder je nagels vandaan. Onbegrijpelijk dat de KNVB 'n scheidsrechter 2x achtereen toewijst bij 'n wedstrijd van 1 en dezelfde ploeg, maak je normaal nooit mee maar goed ik sta nergens meer van te kijken.

Nou gaat het anderzijds te ver om deze nederlaag alleen aan de scheidsrechter toe te wijzen. RBC had tot middernacht kunnen doorspelen zelfs dan hadden ze niet gescoord. Het team straalt totaal geen vertrouwen uit. Een van de grootste teunpilaren achterin, Pieter, is geen schim meer van de speler die het voorheen was. Het toont zo onzeker wat hij staat te doen, echt onherkenbaar, hopelijk komt hij snel door deze mindere periode heen. Verder doen alle blessures er ook geen goed aan. Schalk hoort duidelijk niet meer in dit elftal thuis.Misschien 'n leuke gozer voor de sfeer buiten het veld, maar binnen de lijnen komt hij duidelijk te kort voor de 3e klasse. Onze aanvoerder had vandaag ook 'n off-day, het lijkt wel of alles tegelijk omvalt momenteel.

Was het allemaal kommer en kwel vandaag, gelukkig niet. Wat heb ik genoten van Aaron Dekkers, 'n nieuw groeibriljantje binnen RBC waar ze heel zuinig mee om moeten gaan. Die jongen sleurde de hele wedstrijd, had 'n aantal goeie akties, daar kunnen we nog enorm veel plezier aan gaan beleven. Noodgedwongen ook weer gebracht maar voor mij zeker 'n blijvertje.

We krijgen nu 2 loeizware uitwedstrijden voor onze kiezen, Victoria en Hoeven uit, ik ben benieuwd hoe we hier uit gaan komen. 1 Positief resultaat zou zo het moreel binnen het elftal om kunnen gooien, laten we ons daar maar aan vasthouden.

OD Sjon

2017-11-27 22:27:44

Erg jammer, ik hoop dat er snel n ommekeer komt. Te beginnen bij de eerstvolgende wedstrijd! 

Mr.RBC

2017-11-28 11:40:40

RBC weet nu waar het staat (helaas) en waar het aan moet werken

Als je zelf de kansen niet benut, weet je waar het uiteindelijk op uit kan draaien, als de ommekeer niet snel komt, vrees ik het ergste gezien de stand op de ranglijst