Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

84%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

16%

Stemmen: 67

Speler van de week

Naam:
Levy Schotel
Leeftijd
21
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest in Terneuzen

Gepost door:Dennis // 2017-11-19 19:47:40 // 2121 keer bekeken

RBC heeft het uitduel met Terneuzen niet in winst om kunnen zetten. Op bezoek bij de nummer twaalf in de derde klasse A ging de Roosendaalse ploeg met 3-0 onderuit. In de slotfase besliste Terneuzen het duel, nadat RBC de ultieme kans op de gelijkmaker liet liggen. De veel geboden ruimte werden de oranje-witten daarna fataal.

Momenteel heerst bij het eerste elftal van RBC een blessuregolf. De al langer geblesseerden Jeremy Troost en Randy Elst zijn al na de eerste wedstrijden niet inzetbaar, maar vandaag konden nog een flink aantal spelers niet aan de aftrap beginnen. Anwar Tarfit, die een liesblessure opliep in het begin van het duel met HVV'24 (1-2 verlies), heeft daar nog steeds last van. Sebastien Verhulst was ziek, Mujib Yaqoubi geblesseerd, Michiel Kuipers moest studeren en Mike Schalk was om disciplinaire redenen niet van de partij. Trainer-coach Danny Mathijssen had daardoor maar één wissel: Alan Szymczyszyn. Vanuit de jeugd kreeg hij op het laatste moment Aaron Dekkers los bij RBC U19. Met slechts één veldspeler als reservespeler reisde de ploeg af richting Terneuzen. Meer werd niet toegestaan vanuit de voetbalopleiding. 

Ondanks de grote personele problemen kreeg RBC twee grote kansen om de score te openen. Jari Voeten kwam alleen voor de keeper, maar schoot in het zijnet. Even later werd vanuit een corner een doorgeschoten bal in een keer op doel geschoten, maar net op de lijn werd de bal op miraculeuze wijze gekeerd. Daarna kwam de thuisploeg beter in haar spel. Ruim vijf minuten voor tijd kwam Terneuzen op voorsprong. Na half ingrijpen van meerdere achterhoede spelers kwam Jarno Waebeke oog in oog met doelman Thierry Aarts en schoot raak. Daarvoor kreeg de thuisploeg al meerdere kansen op de openingstreffer, maar een bal die voorlangs ging en een redding van Aarts zorgde er voor dat de schade beperkt bleef.

In de rust kon opnieuw een speler aan de blessurelijst toegevoegd worden. Nicky Vromans kon niet verder. Hij werd vervangen door Gino Pieter, die op de bank moest plaatsnemen omdat hij te laat was. Ook spits Wesley van Zundert had last van zijn lies. Terneuzen kreeg kansen om de score verder uit te bouwen, maar trok zich twintig minuten voor tijd terug op de eigen helft. RBC kreeg echter nauwelijks een goede aanval op gezet. Doordat Van Zundert niet verder kon, moest hij gewisseld worden ten faveure van Szymczyszyn. Jovanni van Nijnatten nam de spitspositie over. Ruim tien minuten voor tijd kreeg RBC de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker. Dekkers kwam alleen voor de keeper, maar kwam niet goed uit met zijn passen en schoot de bal tegen de keeper aan.

Om de gelijkmaker alsnog te forceren werd Pieter naar voren gestuurd. Terneuzen maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en wist met twee prachtige schoten in de verre hoek de zege veilig te stellen. Door de nederlaag zakt RBC naar de twaalfde plek.

vv Terneuzen - RBC 3-0 (1-0)
1-0 Waebeke
2-0 Bouzambou
3-0 Rademaker

Opstelling RBC: Aarts; Schipper, Tak, Schuit, Vromans (Pieter); De Voogd (c), Dekkers, Voeten; Van Andel, Van Zundert (Szymczyszyn), Van Nijnatten

Reacties

Adje

2017-11-19 20:14:07

Het is toch te gek voor woorden wat er allemaal gebeurd bij RBC. Vorig jaar is er iemand binnen de club gekomen die denkt dat hij God is. Een 2e elftal was niet meer nodig vond hij, er was voldoende kwalitieit uit de jeugd om eventuele problemen in het 1e elftal op te lossen. Zie hier het resultaat !!!! Is er nou niemand bij de club die ballen heeft en die man de wacht aanzegt, bedankt voor bewezen diensten (het bijna naar de kloten helpen van onze club) en hem de deur wijst voor het telaat is. Nee eerder zal ik op hetgeen ik hier zet aangesproken worden dan de persoon om wie het hier gaat want die man blijkt dus heilig te zijn, zijn wil is wet.

Jammer van de nederlaag ik had zo gehoopt op eindelijk eens een goed resultaat in 'n uitwedstrijd maar met zoveel blessures mag je dat eigenlijk niet verwachten, wel op meer medewerking vanuit de jeugdopleiding maar helaas. We komen nu steeds dichter bij de kelder in de 3e klasse, gaan 'n paar zware weken met goede tegenstanders tegemoet, maar ondanks dat we nu pissig zijn, zijn we volgende week zondag toch weer aanwezig om ons team aan te moedigen naar hopelijk 3 nieuwe punten, mits we dan met 'n volwaardig elftal mogen spelen en niet weer tegen gewerkt worden vanuit de club. Waar zijn alle goede bedoelingen van de doorstart gebleven......'n open vereniging voor de supporters, mooie verhalen destijds, maar binnen RBC zijn ze daar al heel snel vanaf gestapt, en wie zijn er weer de dupe !!!!!!

Ivo

2017-11-19 20:35:28

Disciplinaire redenen, te laat komen etc. etc. het kan allemaal een keer gebeuren maar het is ook een teken aan de wand. Het loopt dit seizoen niet en het lijkt de trainer niet te lukken om het tij te keren. Er wordt ook steeds maar vastgehouden aan 4-3-3, terwijl dat in uitwedstrijden zeker niet logisch is. Vandaag had je prima 4-4-2 o.i.d. kunnen spelen. Of wordt er maar op 1 tactiek getraind?

Veel blessures en zieken en toch op dinsdag een oefenpot spelen tegen Halsteren. 

De prioriteiten lijken op de verkeerde dingen te liggen en degradatie is zeker mogelijk als er niet snel ingegrepen wordt. Er moet een schepje bovenop qua inzet, je hoeft dit soort wedstrijden niet te verliezen als je 100% geeft.

Het verhaal rondom de jeugdspelers is natuurlijk ook belachelijk, je bent toch een vereniging waarin je elkaar helpt?

Rbc1

2017-11-19 20:53:50

Met de trainer is niets mis. Het is ook erg moeilijk trainen met veel geblesseerden spelers. We moeten positief blijven en doen wat iedereen fijn vind (voetballen) als we dat blijven doen. Komen de resultaten van zelf. Iedere week gewoon kei hard trainen en zondag als een vent op dat veld staan. En ik heb vertrouwen in mijn team!!

Adje

2017-11-19 21:07:36

Trainer heeft vandaag het enige juiste gedaan. Telaat, dan op de bank beginnen, doe je dat niet dan verliest hij het gezag over de groep totaal. Ik sta helemaal achter deze beslissing. Maar als je krap in je spelers zit en je kunt nog geeneens 'n beroep doen op jeugdspelers waardoor je noodgedwongen je reserve doelman uiteindelijk als veldspeler moet inbrengen.......dat zegt meer over het beleid dan over de trainer. Je mag het hebben om in Danny's schoenen te staan. Hem treft totaal geen blaam vandaag.

Mr.RBC

2017-11-19 21:51:06

Je weet na vandaag gewoon waar je staat op dit niveau.

En voor de rest: GEEN EXCUSES

na alle verlies partijen kom je gewoon KWALITEIT te kort

PL

2017-11-19 22:12:23

Toch jammer dat het nu allemaal zo moet lopen. Eindelijk gepromoveerd en dan dit. Het harde werken van de afgelopen jaren gaat nu toch wel verloren. :'(:'(

Adje

2017-11-19 22:15:33

Helemaal mee eens PL.

Kevin1980

2017-11-19 22:38:06

Vind het allemaal wat pessimistisch..Veel blessures en ook al een paar keer pech gehad (2x laatste minuut doelpunt afgekeurd)...anders had je gewoon netjes in de middenmoot gestaan.Volgende week zondag winnen en je kunt gewoon weer 8e staan.

Ivo

2017-11-19 23:06:44

Het probleem is dat het met de week minder wordt. De kwaliteit is er wel maar het komt er momenteel niet uit.

En een groot deel van het rechter rijtje hebben we al gehad. We krijgen echt nog lastige tegenstanders de komende weken.